Informatiemanager #6421

This job has been Expired

Informatiemanager #6421

 • Publicatie datum:
 • Aantal keer bekeken 145
0 Reacties
Leidschendam, Zuid-Holland, Nederland
Opdracht omschrijving

Standplaats: Leidschendam
Startdatum: z.s.m.
Einddatum: 4 – 6 maanden, (met optie verlenging)
Uren per week: 24 – 32
Opdrachtgever: gemeente Leidschendam-Voorburg

Op deze opdracht kunnen reageren zzp’ers, freelancers, interim professionals (intrimmers), payrollers (payrolling), project detachering (tijdelijke arbeidskrachten)!

Voor onze opdrachtgever, een non-profit organisatie, is Maven Recruitment op zoek naar een Informatiemanager Sociaal domein

De afdeling
De afdeling Bedrijfsvoering (BV) levert kwalitatief hoogwaardig en integraal advies en ondersteuning aan alle afdelingen binnen de gemeentelijke organisatie. Ze doet dit om er voor te zorgen dat de gemeente Leidschendam-Voorburg haar beleidsdoelen haalt binnen de beschikbare middelen en de gestelde kaders. BV geeft onafhankelijk en professioneel advies op basis van wet- en regelgeving en ook op basis van bestuurlijke- en organisatiedoelen. Deze doelen worden vertaald naar concrete opgaven en afgezet tegen de beschikbare middelen en tijd.

De adviseurs werken vanuit Klantteams die bestaan uit adviseurs van verschillende disciplines (HR, Informatiemanagement, Juridisch en Financiën). Het doel van een Klantteam is de ambtelijke organisatie en het bestuur integraal te adviseren op het brede terrein van bedrijfsvoering. De Informatiemanager waarnaar wij nu op zoek zijn, is gepositioneerd binnen Klantteam Sociaal en neemt samen met een senior Informatiemanager en een nog te werven informatiemanager deel aan het platform informatiemanagement. Functioneel wordt hij/zij aangestuurd door de programmadirecteur Moderne Overheid.

Opdracht
Als Informatiemanager ben je binnen het Sociaal domein verantwoordelijk voor de informatievoorziening in samenhang met het organisatiebreed informatiebeleid en de informatieplanning van onze organisatie. Daarnaast heb je een sturende en bewakende rol bij de realisatie van de informatievoorziening binnen dit domein.

 • Je adviseert het programma en de betrokken vakafdelingen.
 • Je schetst een een langetermijnperspectief voor de informatievoorziening binnen het sociaal domein. Het gaat hierbij om belangrijke keuzes (bijv. applicatievervanging, samenwerkingspartners, projecten) en risico’s.
 • Je helpt met de formulering van de behoefte vanuit de vakafdelingen en zorgt voor afstemming tussen de ‘business’, de applicatieleverancier en IT-beheerder Westland.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies, implementeert  eventuele  uitkomsten hiervan, rapporteert over de voortgang.
 • Je werkt binnen een klantteam nauw samen met juridische, personeelsadviseurs en financieel adviseurs om een integraal advies te kunnen geven.
 • Je signaleert proactief risico´s, verbeter- en/of knelpunten en implementeert deze.
 • Je volgt en signaleert interne en externe ontwikkelingen en vertaalt de mogelijke consequenties naar de afdelingen/ programma’s / projecten binnen het sociaal domein en het platform van informatiemanagers.
 • Je bewaakt en bevordert de integrale samenhang met betrekking tot de toepassing van instrumenten en beleid op bestuurlijk en concernniveau.

Eisen

 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat je zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad

Eisen

 1. Afgeronde HBO/WO-opleiding, in de richting bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde, informatica of vergelijkbaar
 2. Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van functioneel beheer/informatiemanagement, op het raakvlak tussen business en ICT
 3. Minimaal 3 jaar gemeentelijke ervaring in de afgelopen 5 jaar
 4. Minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar binnen het Sociaal Domein
 5. Beschikbaar op woensdag en donderdag