Visueel Interactie Ontwerper #8425

This job has been Expired

Visueel Interactie Ontwerper #8425

  • Publicatie datum:
  • Aantal keer bekeken 178
0 Reacties
Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Opdracht omschrijving
Bedrijf: Overheid
Locatie: regio Noord-Holland
Type: Tijdelijk
Aantal uur per week: 36
Start datum: 1 januari 2017
Eind datum: 30 juni 2017
Uiterste reactie datum: 13 december om 18:00 uur
Verlenging: Ja

Momenteel hebben we een opdracht beschikbaar waarvoor we professional (ZZP of tijdelijk contract) met de juiste kwalificaties en ervaring zoeken:

Visueel Interactie Ontwerper

De opdrachtgever(s)

Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) valt onder het cluster Dienstverlening en Informatie van de gemeente. OIS laat de gemeente optimaal gebruik maken van data en kennis om beslissingen te nemen en/of beleid uit te voeren. Onder andere door data beschikbaar te stellen en toegankelijk te maken en door te laten zien wat je met data en kennis kunt doen.

Het DataLab

Als Visueel Interactie Ontwerper ga je aan de slag bij het DataLab dat onderdeel is van OIS. Een dynamische omgeving waar veel uitdagingen liggen. Werken in het DataLab van de gemeente  betekent in teamverband elke dag met veel energie en plezier werken aan data gedreven vraagstukken en oplossingen voor een dynamische en leefbare stad, in een inspirerende werkomgeving én met de meest innovatieve Open Source technologieën.

Het DataLab is gevestigd aan ‘de knowledge mile’. In het DataLab wordt mondiale kennis samengebracht en wordt gewerkt aan data oplossingen voor de stad. Medewerkers van de gemeente kunnen in het DataLab terecht voor advies en ondersteuning bij hun datavragen. Ook is het een plek waar kennis beschikbaar is over gegevenssets binnen en buiten de gemeentelijke organisatie en waar analyses en visualisaties van gegevens worden ontwikkeld.

DataPunt

In het DataLab van de gemeente wordt gewerkt aan DataPunt. DataPunt is dé smart-city data-infrastructuur die helpt om gegevens vindbaar en toegankelijk te maken. Dit wordt gerealiseerd door data-professionals die met vernieuwende Open Source technologie en een Agile/Scrum werkwijze werken aan de doorontwikkeling van DataPunt.

De gemeente deelt haar data ten behoeve van dienstverlening en samenwerking in de stad en het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten.

De Visueel Interactie Ontwerper

Het aantal te ontsluiten datasets zal sterk groeien de komende tijd. Om het DataPunt team te completeren is OIS op zoek naar een zeer ervaren ‘nieuwe generatie’ Visueel Interactie Ontwerper die in het zelfsturend Scrumteam zorgt voor het ontwerp van de user interfaces om deze datasets te ontsluiten.

Tot de werkzaamheden behoren het ondersteunen van strategische keuzes door middel van visueel discussiemateriaal (denk aan schetsen, praatplaten en interactieve prototypes). Het maken van het interaction design direct in visuele vorm (oftewel iteratief het grafisch ontwerp van de user interface blijven uitwerken en detailleren) gebaseerd op de webstijl van de gemeente. Het maken van prototypes voor het simuleren van animatie en gedrag. En het juist aanleveren en overdragen van assets en specs aan het Scrumteam.

Om het project succesvol uit te kunnen voeren vraagt OIS specifiek om ervaring met het visueel ontwerp (en interaction design) van taakgerichte, complexe informatiesystemen en (web)applicaties. Daarnaast vraagt de opdrachtgever om relevante ervaring zowel in online dienstverlening als in de overheidssector.

Kennis en ervaring met kaartweergaves van (open) data in de overheidssector is een grote plus. Daarnaast verwacht de opdrachtgever dat je de laatste ontwikkelingen vanuit online dienstverlening in het bedrijfsleven inbrengt om de verwachting van gebruikers te overtreffen. Om deze kennis tijdens het project actueel te houden en te borgen hoort daar een actieve rol in de UX-wereld bij (zodat je continu op de hoogte blijft van wat er speelt).

Eisen

  • Beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau. Het werk- en denkniveau dient aangetoond te worden doormiddel van een diploma én aantoonbare werkervaring. Een afgeronde hbo of wo opleiding richting ‘Interaction Design’ is een grote plus en geniet de voorkeur van opdrachtgever(s).
  • Minimaal 10 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan) als Visueel Interactie Ontwerper, waarvan minimaal 2 jaar in een Scrum/Agile omgeving.
  • Kennis van, en aantoonbare ervaring met Sketch, Zeplin, Axure, Photoshop, Illustrator, HTML5 en CSS.
  • Beschikt over ‘eigen apparatuur’ om te gebruiken tijdens deze opdracht (Bring Your Own Device).

Wensen

  • Aantoonbare ervaring met het ondersteunen van strategische keuzes (van management) door het maken van visueel discussiemateriaal, zoals schetsen, praatplaten en interactieve prototypes
  • Kennis van, en ervaring met het visueel ontwerp en interaction design van taakgerichte, complexe informatiesystemen en (web)applicaties
  • Kennis van, en ervaring met de laatste ontwikkelingen in online dienstverlening in het bedrijfsleven en speelt hij/zij een actieve rol in de UX-wereld
  • Kennis van, en aantoonbare ervaring met het ontwerpen van vergelijkbare webapplicaties met kaartweergaves van (open) data bij een 100.000+ gemeente