Mobilititsadviseur

Mobilititsadviseur

 • Publicatie datum:28 december 2017
 • Aantal keer bekeken 1180
0 Reacties
 • Opleidingsniveau HBO, Universiteit
  Ervaringsniveau Medior, Senior
  Aantal uur per week 17 tot 24 uur
 • Start datum 17 January 2018
  Eind datum 17 January 2019
  Branche ervaring Overheid
Groningen, Nederland
Opdracht omschrijving

Extra standplaats: Leeuwarden

Omschrijving opdracht:
Als mobiliteitsadviseur ad interim begeleid je werknemers van de organisatie naar ander werk.

Wat ga je doen?
Je voert individuele trajecten op locaties. Je begeleidt kandidaten richting een nieuwe baan. Enerzijds geef je inzicht in het zelfbeeld, de ambitie, de ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidskansen van de werknemer. Anderzijds zie je er op toe dat de kandidaten zich naar behoren inzetten. Tevens voer je VWNW-onderzoeken uit en schrijf je rapportages. Dit alles binnen de kaders van het VanWerkNaarWerkbeleid. Incidenteel geef je een training of workshop.

Wat vragen wij?
Je bent in staat een kritische analyse te maken en te schrijven van iemands kansen op de arbeidsmarkt en onderliggende factoren. Verder weet je de zelfredzaamheid en motivatie van de VWNW-kandidaten te stimuleren. Je werkt nauw samen met onze arbeidsmarktmakelaars. Je zorgt dat je kandidaat klaar is voor de arbeidsmarkt en gemotiveerd is om uit te stromen naar ander werk. Je hebt kennis van het ARAR en specifiek het VanWerknaarWerk beleid van de rijksoverheid.
Rapportage en administratie zijn voor jou logische onderdelen van deze opdracht. Je kunt tenslotte een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.

Eisen

– een opleiding op het gebied van Loopbaanadvisering of vergelijkbaar
– Bestaande NOLOC certificering is verplicht voor deze opdracht.
– actuele kennis van de regionale arbeidsmarkt
– actuele kennis van mobiliteitsinstrumenten w.o. social media
– kennis van relevante wet- en regelgeving, waaronder het ARAR
– aantoonbaar minimaal 5 jaar ervaring met mobiliteits- en uitstroomtrajecten voor middelbaar geschoold en hoger opgeleid personeel in complexe grote organisaties?
– ervaring met het analyseren van de positie de iemand op de arbeidsmarkt heeft, het opstellen van begeleidingsplannen en rapportages
– aantoonbaar ervaring met werken bij een ZBO of bij de rijksoverheid.
– onderzoekt, herkent en begrijpt de belangrijkste elementen van vraagstukken en hun onderlinge samenhang.
– verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.
– inzicht in en is alert op (in)formele verhoudingen, posities en belangentegenstellingen binnen en buiten (de) organisatie(s) en kan daar adequaat op inspelen.
– werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.