Mobiliteitsadviseur #KRTZ

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 26 juni 2018
Reageren tot 4 juli 2018
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum 3 september 2018
Eind datum 31 december 2018
Opleidingsniveau HBO
Ervaringsniveau Medior, Senior
Branche Overheid
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

De adviseurs van het Landelijk Mobiliteitscentrum (LMC) helpen collega’s bij het vinden van een andere baan, binnen of buiten de organisatie. De mobiliteitsadviseurs opereren als een team en hanteren een landelijk uniforme werkwijze. Ze kennen hun klantvraag en zijn goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de organisatie. Ze weten wat er speelt op de in- en externe arbeidsmarkt en kennen de trends in het loopbaanvak.

I.v.m. vertrek van een collega is de organisatie op zoek naar een mobiliteitsadviseur. Als jij ook je collega’s van werk naar werk wilt begeleiden, kom dan nu het team versterken.

Als mobiliteitsadviseur zorg je voor een succesvol mobiliteitstraject waardoor medewerkers binnen of buiten de organisatie ander werk vinden. Je informeert en adviseert kandidaten en leidinggevenden, individueel over thema’s rondom mobiliteit. Je voert intakegesprekken en beoordeelt de aanvraag van mobiliteitstrajecten. Verder zorg je voor een tijdige, juiste en relevante rapportage. Daarnaast neem je deel aan landelijke LMC-projecten en participeer je in regionale externe netwerkorganisaties.

De mobiliteitsadviseurs van het LMC zijn breed inzetbaar binnen mobiliteit. Je begeleidt en adviseert alle soorten mobiliteitskandidaten, waarbij elke doelgroep zijn eigen specifieke aspecten kent. Het gaat op dit moment voornamelijk om 1e- en 2e-spoor arbeidsongeschiktheidsmedewerkers en herplaatsingskandidaten. 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij een mobiliteitsteam van het LMC, van de afdeling In- Door en Uitstroom, onderdeel van de dienst HRM. Het LMC bestaat uit een tiental teams met mobiliteitsadviseurs en één backoffice, bestaande uit de administratie en projectleiders. 

We zoeken collega’s met oog voor de balans tussen de individuele menselijke kant van een mobiliteitstraject en het bredere organisatiebelang. Collega’s die een stevig netwerk hebben en een brede toegang tot de arbeidsmarkt. Met jouw netwerkvaardigheden ben je in staat je netwerk uit te breiden met personen die helpen nieuwe werkplekken te vinden en in te vullen en uitwisseling van expertise tot stand te brengen. Overtuigend communiceren richting kandidaten, leidinggevenden en externe partners is voor jou geen probleem. Je bent de verbindende schakel tussen de betrokken partijen en hebt dan ook een pro-actieve houding. Je treedt op als ambassadeur van het LMC (Landelijk Mobiliteitscentrum) en bent creatief in het zoeken en vinden van mogelijkheden en oplossingen.

Doelstelling

Het succesvol begeleiden van medewerkers bij het vinden van ander werk binnen of buiten de organisatie.

Verantwoordelijkheden

 • Verantwoordelijk voor het begeleiden/bemiddelen van mensen in (verander)trajecten, waarbij (on)zekerheden en emoties een belangrijke rol kunnen spelen;
 • Verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van het traject;
 • Verantwoordelijk voor het (her)kennen van de klantvraag en de ontwikkelingen in de organisatie; 
 • Verantwoordelijk voor weten wat er speelt op de in -en externe arbeidsmarkt; 
 • Het kennen van de trends in de het loopbaanvak. 

Taken

De werkzaamheden zijn onder andere:

 1. Begeleiden van medewerkers van werk naar werk.
 2. Adviseren over mobiliteitstrajecten en flankerende maatregelen.
 3. Inzetten van netwerk en benutten van in- en externe contacten tbv mobiliteitstrajecten.
 4. Zorgdragen voor een volledig dossier.

Eisen

 1. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring (opgedaan in de afgelopen 10 jaar) als mobiliteitsadviseur is een eis. 
 2. NOLOC is een eis. 
 3. Minimaal afgeronde HBO-opleiding in relevante richting is een eis.
 4. Kennis van arbeidsmobiliteit en ervaring met her- en (ver)plaatsen van medewerkers (bijvoorbeeld als gevolg van een reorganisatie);
 5. Relevante certificaten op het gebied van mobiliteit, zoals bijv CMI-A/B
 6. Ervaring binnen de (semi-) overheid
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 1 dec 2020    Expertise: UX designer, Overig (Design & Multimedia)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Consultant, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement), Overig (Management & Consulting)

Onze partners