Financieel adviseur #KRTZ

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 3 november 2017
Reageren tot 14 november 2017
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum 1 december 2017
Eind datum 31 mei 2018
Opleidingsniveau Universitair | WO
Ervaringsniveau Medior, Senior
Branche Gemeente
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Opdrachtomschrijving

De afdeling Financiën bestaat uit een drietal clusters: concernfinanciën, financieel beheer en de administratie. De afdeling is verantwoordelijk voor de financiële huishouding. De afdeling financiën bevindt zich midden in een transitie waarin  het uitdragen van het concern denken binnen de organisatie, digitalisering van en standaardisering binnen financiële werkprocessen (administratie en planning en control), harmoniseren financiële werkprocessen, adequate advisering van management, directie en beide gemeentebesturen leidend zijn.

 

Binnen het cluster concernfinanciën zijn 3 medewerkers werkzaam, waarvan één medewerker zich primair richt op het gemeentebestuur en twee medewerkers het gemeentebestuur als aandachtspunt hebben. Waar synergie te behalen is, wordt dit opgezocht. Het lukt in de hectiek van de dagelijkse werkzaamheden en op grond van bestuurlijke verwachtingen nog niet om de medewerkers binnen concernfinanciën meer allround te positioneren, waardoor de ondersteuning van het gemeentebestuur in het gedrang komt.

 

De werkverdeling tussen de clusters concernfinanciën en financieel beheer binnen de planning en control cyclus is nog niet geheel uitgekristalliseerd. Het betreft zowel verschillen in werkprocessen en verschillen in werkverdeling tussen concernfinanciën en financieel beheer binnen de P&C cyclus voor beide gemeenten.

 

Voor de korte termijn willen we manieren vinden om de ondersteuning aan het gemeentebestuur beter te borgen en de verdeling van werkzaamheden tussen concernfinanciën en beheer uit te diepen om van daaruit een structurele inbedding te vinden.

Met oog op bovengenoemde doelen en ontwikkelingen is de gemeente op zoek naar tijdelijke ondersteuning van een Financieel adviseur. De werkzaamheden betreffen met name:

 

– Het uitvoeren van een scan begroting en advies inrichting beleidsvelden 2018-2022;

– Een aandeel in totstandkoming P&C documenten (m.n. paragrafen);

– Op basis van een sterkte zwakte analyse voorstellen ontwikkelen om de ondersteuning door financiën aan het gemeentebestuur structureel op een hoger plan te brengen;

– Het doen van voorstellen tot verdere harmonisatie van de werkprocessen binnen financiën voor ondersteuning van de gemeentebesturen.

 

Het betreft een opdracht van 20-24 uur per week voor de duur van 6 maanden. Je werkt in deze opdracht samen met het plaatsvervangend hoofd financiën (tevens medewerker concernfinanciën) en met het cluster concern financiën en het cluster beheer.

De opdracht loopt 1 juni 2018 er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend.

 

Kandidaatomschrijving

We zijn opzoek naar een financieel adviseur die een overall blik heeft en vanuit de inhoud het bredere perspectief ziet.

 

Functie-eisen;

  • Minimaal een afgeronde WO-opleiding, liefst op het gebied van (bedrijfs-) economie;
  • Minimaal 3 jaar recente werkervaring als financieel adviseur in de afgelopen 5 jaar (ervaring bij een gemeente en op concernniveau);
  • Ervaring met het financieel pakket Key2financiën, Cognos en LIAS als ondersteunende tool voor P&C;
  • Je bent een adviseur die zich gemakkelijk in een organisatie weet te positioneren, je bent gericht op samenwerking en kan ons helpen in onze opgave meer communicatief naar buiten te treden.

 

Competenties

Als Financieel adviseur beschik je over de volgende competenties:

Klantgericht

Resultaatgericht

Betrouwbaar

Goed kunnen luisteren

Analytisch

In staat een eigen mening te vormen

Samenwerken

Communicatief vaardig

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 1 dec 2020    Expertise: UX designer, Overig (Design & Multimedia)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Consultant, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement), Overig (Management & Consulting)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)

Onze partners