Business/ Informatieadviseur IT

This job has been Expired

Business/ Informatieadviseur IT

 • Publicatie datum:17 november 2017
 • Aantal keer bekeken 186
0 Reacties
 • Opleidingsniveau HBO
  Ervaringsniveau Senior
  Aantal uur per week 25 tot 32 uur
 • Start datum 02 January 2018
  Eind datum 31 December 2018
  Branche ervaring Overheid
Zwolle
Opdracht omschrijving

Project
De organisatie is een middenbestuur dat vernieuwt, inspireert en initiatief neemt. Dat met respect voor traditie vooruit kijkt en investeert in grote, vernieuwende projecten op regionale schaal.
Op bedrijfsvoeringgebied wordt sinds 2015 het Strategisch Informatie Plan (STIP) gerealiseerd. In vier programmalijnen worden vele verschillende projecten uitgevoerd. Elk STIP project raakt de lijnorganisatie, de business.

Deze opdracht richt zich op de programmalijnen ‘Lean Organiseren’ en Inspelen op Klantvragen.
Binnen het programma Lean Organiseren worden projecten gerealiseerd die moeten leiden tot betere efficiëncy in bedrijfsvoering en soms ook tot vervangingen van bestaande functionaliteit.
Inspelen op Klantvragen heeft als focus digitale dienstverlening aan burgers en bedrijven.

Opdracht omschrijving
De adviseur levert gedurende zijn/haar tewerkstelling diverse I-adviezen en impactanalyses op. In een I-advies wordt voor een informatiekundig vraagstuk door u onderzocht wat mogelijke oplossingsscenario’s zijn. U analyseert van elk scenario de impact. U levert daarbij een onderbouwd advies, waarin wordt geadviseerd welk scenario het beste is voor de provincie.
Na de i-advies fase volgt een realisatiefase. Ook hierin kunt u nog een rol spelen als dat binnen het project gewenst is. Uw werkterrein is breed, maar zal in eerste instantie liggen op het verder  aansluiten op de generieke digitale infrastructuur.

Verantwoordelijkheden / Resultaten
De adviseur is  verantwoordelijk voor:
– U bent verantwoordelijk voor het opstellen van de I-adviezen en impactanalyses.
– U legt hierover verantwoording af aan de opdrachtgever/ programmaleider.
– U werkt zelfstandig aan elk I- advies / impactanalyse.
– Een programma-adviseur zal uw werk beoordelen en u (beperkt) begeleiden in het onderzoek.
– U werkt nauw samen met procesverantwoordelijken uit de lijnorganisatie en projectleiders

Eisen
– Beschikt aantoonbaar over tenminste een afgeronde HBO+ opleiding op het gebied van bedrijfskunde of informatiekunde of vergelijkbaar.
– Beschikt aantoonbaar over minimaal 10 jaar werkervaring als Business-Informatie adviseur in verschillende rollen (bijvoorbeeld projectleider, analist of adviseur).
– Beschikt aantoonbaar over minimaal 3 jaar werkervaring als Businessadviseur of informatieadviseur bij een overheidsorganisatie in de periode 2007 – 2017. Het gaat hier om de gesommeerde duur van opdrachten die u bij overheidsorganisaties als adviseur heeft gedaan.
– Beschikt aantoonbaar over 1 jaar werkervaring als Business en/of Informatie adviseur bij minimaal 1 provinciale organisatie in de periode 2010-2017.
– Kennis en werkervaring met methodes en technieken op het gebied van businessanalyse en procesanalyse en u kunt dit aantonen met diploma’s of certificaten van opleidingen of trainingen.
– Minimaal 5 jaar werkervaring als Businessadviseur of informatieadviseur binnen de overheid in de periode 2007 – 2017. Ook hier wordt het aantal jaar bepaald door sommering van de duur van afzonderlijke opdrachten.
– Kennis en ervaring van/met adviesvaardigheden en kan dit aantonen middels een diploma’s en/of certifica(a)t(en).