Interim Woordvoerder / Sr. Bestuurscommunicatieadviseur #KRTZ0090576

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 29 december 2022
Reageren tot 29 december 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Rijswijk
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 28 mei 2023
Aantal uur 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 85 Marktconform per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Overheid, Gemeente

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Wij zoeken een enthousiaste woordvoerderscoach / senior bestuurscommunicatieadviseur die ons team nieuwe, vaste woordvoerders/bestuurscommunicatieadviseurs kan coachen in hun eerste maanden. Je hoort thuis in een hectische bestuurlijke omgeving. In drukke tijden en als de druk groot is leef jij op. Je snapt in welke omgeving je opereert, je begrijpt dat een flexibele opstelling onontbeerlijk is.

Je maakt deel uit van het Team Communicatie en Participatie. Dit team richt zich op advisering en uitvoering op het gebied van concern-, project-, bestuurs- en beleidscommunicatie. Je coacht 3 woordvoerders en springt zo nodig bij als senior bestuurscommunicatieadviseur voor de burgemeester. Je bent een natuurlijke sparringpartner voor je collega’s en zo nodig je bestuurder. Met hetzelfde gemak schakel je van bestuurlijk naar ambtelijk niveau. Je bent politiek-bestuurlijk sensitief, hebt kennis en ervaring op het gebied van moderne communicatiemethoden en -technieken en bent zowel strategisch als uitvoerend sterk.

Jij weet als geen ander dat je als woordvoerder de spin in het web bent bij het ontwikkelen van mediastrategieën op de belangrijke dossiers en issues uit je portefeuille. Je weet complexe bestuurlijke vraagstukken snel om te zetten naar een duidelijk en relevant verhaal. Je hebt een neusje voor publicitaire kansen en risico’s. In de omgang met de pers weet je de juiste toon te raken en onderwerpen in perspectief te zetten. Als senior bestuurscommunicatieadviseur help je de vaste woordvoerder/bestuurscommunicatieadviseur bij het geven van strategisch en tactisch communicatieadvies aan de burgemeester. Je helpt de bestuurders daarnaast het gewenste profiel te creëren, aan de hand van vooraf bepaalde speerpunten uit het coalitieakkoord.

 

  FUNCTIE EISEN/ -WENSEN:

  • Tarief is maximaal €85,-, alles inclusief reiskosten, verblijfkosten en parkeerkosten, excl. BTW;
  • Beschikbaar voor 32 uur per week gedurende de gehele opdrachtduur inclusief verlengingsoptie(s);
  • Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding op het gebied van Communicatie en / of Journalistiek;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Woordvoerder / Bestuurscommunicatieadviseur voor een gemeente;
  • Per direct beschikbaar;
  • In staat en bereid om, indien nodig, in avonduren te werken en incidenteel in weekenden (duidelijk weergegeven in het cv).

  Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie en onderbouwing. 

  Geef ook in je CV het volgende aan:

  Datum beschikbaarheid;
  Hoeveel uur per week;
  Vakanties of belemmeringen;
  (concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
  Vakantie;
  Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

  Mail deze opdracht:
  Deel deze opdracht:

  Voor jou geselecteerde opdrachten

  Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 6 jun 2023    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Project management Ondersteuning)
  Locatie: Haarlem    Uiterste reactiedatum: 28 mei 2023    Expertise: Projectmanager ICT, Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement), Product owner
  Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 8 jun 2023    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Project management Ondersteuning)
  Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 4 jun 2023    Expertise: Consultant, Implementatiemanager, Kwartiermaker, Overig (Management & Consulting)

  Onze partners