Interim Sr. Communicatiestrateeg en Programmamanager #KRTZ2566947

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 10 november 2022
Reageren tot 13 november 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 31 januari 2024
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 100 Marktconform per uur
Branche Overheid

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Als ervaren senior communicatiestrateeg en programmamanager breng je kennis en ervaring mee om een effectieve strategie te ontwikkelen hoe communicatie de gewenste verandering kan ondersteunen op gebied van organisatieverandering, leiderschap en werkcultuur. Dit vertaal je naar een concrete communicatie-aanpak voor meerdere doelgroepen. Je maakt deel uit van het transitieteam en werkt nauw samen met verschillende disciplines (waaronder HR) en met collega’s. Jij voert als lid van het transitieteam de regie op de interne en externe communicatiestrategie en werkt hierin nauw samen met je collega’s voor de uitwerking en uitvoering daarvan in interventies, middelen en activiteiten. J

Communicatie levert een onmisbare bijdrage aan de realisatie van de transitie. Het ontwerpen en continu ontwikkelen van de nieuw te vormen kan niet los worden gezien van een doorlopende dialoog tussen medewerkers en leidinggevenden. Medewerkersparticipatie staat bij de transitie centraal. Communicatie draagt bij om de impact van de transitie op het werk van direct betrokkenen verder te duiden. En communicatie is onlosmakelijk verbonden met de feedbackloops in het iteratieve proces van ontwerpen, invoeren, leren en verbeteren. We communiceren over de stappen die zijn gezet en de ervaringen die we hebben opgedaan. Het primaat hiervoor ligt bij de lijn. De stafafdeling Communicatie ondersteunt de lijn en ziet toe op samenhang en eenduidigheid in de communicatie over de transitie.

Om de doelstellingen van deze opdracht te behalen, voer je de volgende werkzaamheden uit:

Jij voert als lid van het transitieteam in de rol van programmamanager communicatie de regie op de interne en externe communicatiestrategie rondom de transitie en op deelthema's van de transitie, te weten 1 Werkcultuur en leiderschap, 2 Toezien op span of care, 3 Datagedreven werken, 4 Passende bedrijfsvoering, 5 Het ontvlechten van de huidige afdeling in taken en teams uiteindelijk resulterend in een knip.

 

FUNCTIE EISEN/ -WENSEN:

  • Tarief is maximaal €100,- (alles inclusief reiskosten, verblijfkosten en parkeerkosten, excl. BTW).
  • Minimaal een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, in de richting van Communicatie.
  • Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring in een senior communicatieadvies-functie.
  • Aantoonbare en (projectmatige) werkervaring met vraagstukken op gebied van verandercommunicatie en het maken en uitvoeren van effectieve strategieën.
  • Aantoonbare werkervaring in een politiek bestuurlijke context.
  • Aantoonbare werkervaring met advisering en communicatieve coaching van strategisch en tactisch leidinggevenden.
  • Aantoonbare werkervaring als senior communicatieadviseur binnen grote (1000+) (semi) publieke organisaties.
  • In het bezit van extra communicatie-certificaten op het gebied van interne- en verandercommunicatie. 

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie en onderbouwing. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Hilversum    Uiterste reactiedatum: 6 apr 2023    Expertise: Growth hacker, Online marketeer, Overig (ICT - Data & Analyse), Overig (Marketing)
Locatie: Leiden    Uiterste reactiedatum: 9 apr 2023    Expertise: Administratief medewerker, Secretaresse, Personal assistant, Managementassistent, Overig (Secretarieel), Overig (Administratief)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 30 mrt 2023    Expertise: Organisatieadviseur, Consultant, Projectmanager, Programmamanager, Processpecialist, Overig (Projectmanagement), Implementatiemanager, Overig (ICT - Projectmanagement), Overig (Management & Consulting)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 26 mrt 2023    Expertise: Business analist, Overig (ICT - Data & Analyse)

Onze partners