Interim Projectleider implementatie organisatieontwikkeling #KRTZ6883725 | KROOTZ Interim & ZZP

Interim Projectleider implementatie organisatieontwikkeling #KRTZ6883725

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 10 februari 2021
Reageren tot 14 februari 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 24 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
Branche Overheid, Gemeente

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Opdracht
Onze organisatie is in ontwikkeling. Deze opdracht richt zich specifiek op het spoor van het verbeteren van de sturing in de organisatie. Er is behoefte aan een duidelijk sturingskader, met heldere afspraken en lijnen voor sturing en invulling van het (ambtelijk) opdrachtgeverschap. Afgelopen tijd is dit sturingskader opgesteld door directie. Dit sturingskader zal de komende maanden verder uitgewerkt, geconcretiseerd en geïmplementeerd moeten worden. Voor dit implementatietraject zoeken wij ondersteuning van een deskundig projectleider organisatieontwikkeling, die de vertaling van het sturingskader naar concrete acties in de praktijk op zich kan nemen.

De bedoeling van de opdracht is dat de nieuwe sturing op een zodanige wijze wordt geïmplementeerd dat de inhoudelijke ambtelijke sturing in de praktijk effectief toegepast gaat worden. Medewerkers denken en handelen dan conform de bedoelingen van het nieuwe sturingskader. Dat is de eerste fase van de implementatie komende 3 maanden, en die start met het opstellen van een projectplan en inrichten van de projectorganisatie. De nieuwe sturing zal pas echt zijn gerealiseerd, als op alle aspecten van de organisatie de veranderingen door medewerkers zijn geïnternaliseerd. Internaliseren is het moeilijkste van het gehele veranderproces. Het betekent dat mensen de verandering niet alleen moeten begrijpen en accepteren, maar zich deze ook echt eigen moeten maken. De verandering moet beklijven, waardoor terugval vrijwel is uitgesloten.

Wij zijn op zoek naar een ervaren projectleider die zich snel de bedoeling van de organisatieontwikkeling eigen kan maken. Iemand die planmatig en procesgericht te werk gaat. Iemand die ervaring heeft met de implementatie en inrichting van (besluit)vormingsprocessen, weet hoe dit aan te pakken, en de teugels daarbij stevig in handen kan houden. Aan het eind van de rit moet voor medewerkers glashelder zijn hoe de informatie stroomt binnen de organisatie en wie waarover besluit.

Jouw rol is een mix van :

  • Adviseur voor de directie op het verandertraject en de concreet uit te voeren stappen om hun visie werkelijkheid te maken;
  • Resultaatgericht en planmatig projectleider.

Eisen waaraan je moet voldoen:

1. Beschikbaarheid per direct;
2. Een afgeronde opleiding bedrijfskunde/verandermanagement op minimaal WO niveau;
3. Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring met implementatie van organisatieverandering bij een overheidsorganisatie;
4. Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring als resultaatverantwoordelijk projectleider voor organisatie-ontwikkel-projecten;
5. Aantoonbare ervaring op het met succes kunnen behalen van resultaten, bewegend in een politiek bestuurlijke omgeving, zowel lokaal als regionaal (noem hiervan minimaal voorbeelden in het cv zodat duidelijk is in hoeverre hier aan is voldaan);

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Alkmaar    Uiterste reactiedatum: 26 jul 2021    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 14 jun 2021    Expertise: MarCom adviseur, Overig (Communicatie), Overig (Marketing)
Locatie: Roosendaal    Uiterste reactiedatum: 18 jun 2021    Expertise: Medewerker Marketing & Communicatie, Overig (Communicatie)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 15 jun 2021    Expertise: Administratief medewerker, Financieel medewerker, Overig (Sociaal Domein), Overig (Administratief)

Onze partners