Interim Delivery Manager Front End Communicatie #KRTZ1679190

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 23 september 2021
Reageren tot 23 september 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Zeist
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 31 december 2021
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Bank- | verzekeringswezen
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De interim Delivery Manager Front End Communicatie is verantwoordelijk voor de levering en het beheer van software in het cluster front end communicatie. De Delivery Manager Front End Communicatie werkt nauw samen met de productowners binnen het cluster.  De interim Delivery Manager Front End Communicatie maakt deel uit van het MT IT en rapporteert aan de Directeur IT. Hij/zij geeft direct leiding aan ca. 20 IT engineers en functional application managers, die onderdeel uitmaken van 3 devops-teams: Online Services en Werkgevers en het Digital Service Team. De devops-teams werken agile/scrum binnen door het MT en IT gestelde kaders.

Er zijn een meerdere ontwikkelingen die impact hebben op de Front End Communicatie. Een belangrijk ontwikkeling is het verbeteren van excellente digitale klantbediening. Hiervoor worden Adobe CX in combinatie met eigen ontwikkelde portalen ingezet. Voor deze ontwikkeling is o.a. de inrichting van het beheer van Adobe een belangrijke voorwaarde. In samenhang met excellente klantbediening wordt gewerkt aan klantreisverbeteringen in de portalen voor deelnemers en werkgevers. Naast businessverbeteringen wordt gewerkt aan noodzakelijke IT verbeteringen, waaronder het oplossen van een aantal openstaande IT bevindingen.   

Takenpakket

 • Direct leiding geven aan de IT medewerkers in de devops-teams. Dit is inclusief het HR management, waaronder performance en development van medewerkers en continue verbetering van teams.
 • Managen dat de voor de huidige en toekomstige vraag benodigde kennis, kunde en capaciteit in het cluster geleverd wordt.
 • Zorgdragen voor de daarvoor benodigde capaciteitsplanning en voor een betrouwbare kwartaalplanning van de teams.
 • Financieel management en budgetverantwoordelijkheid voor het IT cluster Front End Communicatie. 
 • Managen (verantwoordelijk) dat de IT devops-teams tijdig werkende software opleveren conform afspraken.
 • Zorgdragen dat de geleverde software en de run voldoen aan IT-beleid, -richtlijnen, architectuur- en securityeisen. Dit houdt ook in dat bevindingen binnen de afgegeven termijn worden opgelost.
 • Zorgdragen voor een uptodate en effectief voortbrengingsproces. Onderdeel hiervan is het tijdig uitvoeren van het benodigd lifecyclemanagement.

Eisen:

We zoeken iemand die snel up-to-speed is en samen met de productowners, de devops-teams, software-architecten en het MT de uitdagingen en de noodzakelijke ontwikkelingen van het cluster gestalte geeft; een resultaatgerichte manager die verantwoordelijkheid neemt, samenwerkt, koersvast is en met respect voor medewerkers kan helpen en bijsturen met zijn/haar ervaring. De kandidaat heeft relevante ervaring en kennis van het domein plus aantoonbare ervaring als delivery manager, zodat hij/zij snel kan schakelen en gericht sturing kan geven aan de veelal senior medewerkers van de devops-teams.

 • Meer dan 5 jaar ervaring in het managen van agile/scrum gebaseerde software delivery door devops-teams in een complexe IT front end omgeving; bij voorkeur in een volwassen IT omgeving waarin werken binnen gestelde business- en IT-kaders een vanzelfsprekendheid is.
 • Management ervaring in direct leidinggevende functie aan IT professionals.  
 • Goede interpersoonlijke vaardigheden; kan goed relationeel en inhoudelijk schakelen met mensen in de devops-teams tot business directeuren.
 • Kennis en ervaring met coördineren van zowel Front- als Back-end ontwikkeling binnen teams
 • Kennis en ervaring met ontwikkeling-, beheer-, audit/ compliance-, test- en risk- inrichting vanuit management standpunt rondom portalen
 • Kennis en ervaring met IT Governance

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 1 jan 2024    Expertise: Functioneel beheerder, Overig (ICT - Beheer)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 12 dec 2023    Expertise: Backend developer, Full stack developer, Overig (ICT - Software & App development)
Locatie: Hilversum    Uiterste reactiedatum: 16 dec 2023    Expertise: Functioneel beheerder
Locatie: Hilversum    Uiterste reactiedatum: 13 dec 2023    Expertise: Communicatiemedewerker, Overig (Communicatie)

Onze partners