Interim Afdelingsmanager Dienstverlening #KRTZ1250109

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 28 juli 2021
Reageren tot 17 augustus 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Oisterwijk
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 28 februari 2022
Aantal uur 36 uur
Soort contract Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Note: Niet op alle opdrachten is het gewenst dat ZZP'ers worden voorgesteld, zo ook op deze opdracht. ZZP’ers kunnen wel reageren. ZZP tarieven wordt omgerekend naar payroll contract. Vraag naar de mogelijkheden zie contactpagina voor meer informatie.

De circa 56 medewerkers van de afdeling dienstverlening voeren werkzaamheden uit op het gebied van publieke zaken, vergunningen en telefonisch service centrum (TSC) en het sociaal domein.

Aan jou de uitdaging om in goed samenspel met het college, MT en natuurlijk de medewerkers zelf op coachende wijze te sturen op excellente dienstverlening voor onze inwoners, alsook het waarmaken van de ambities van ons bestuur en het bereiken van onze organisatiedoelen.

WAT ZIJN DE WERKZAAMHEDEN?
Je werkzaamheden als afdelingshoofd zijn heel divers. Geen dag is hetzelfde, waarbij je continu schakelt tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Grofweg bestaan je werkzaamheden uit:
 

 • Je geeft direct leiding aan circa negen medewerkers burgerzaken en communicatie, aan de teamleider Sociaal Domein en de teamleider Telefonisch Service Centrum en Vergunningen.
 • Je zorgt voor rust en stabiliteit op de afdeling terwijl de winkel open is. Je bent zichtbaar voor en verbindend naar de medewerkers, het MT, het bestuur en weet hoe het is om te acteren in politiek gevoelige dossiers. Waar nodig ben je een ruggensteun voor de teamleiders, verbind je teams onderling en de afdeling met de hele organisatie.
 • Je bent als interim afdelingshoofd eindverantwoordelijk voor de inhoudelijke en personele kwaliteit van de afdeling. Elke medewerker voert aan de hand van een persoonlijk Resultaat Ontwikkel Plan (ROP) zijn/haar werkzaamheden uit. Aan jou de taak om op coachende en inspirerende wijze ervoor zorg te dragen dat de gecontracteerde ambities gerealiseerd worden in samenspraak met bestuur, betrokken afdelingen en natuurlijk de inwoners van onze gemeente. Waar nodig voer je zogenaamde R&O gesprekken met de medewerkers.
 • Je geeft medewerkers ruimte bij het vorm en inhoud geven van hun werkzaamheden en stuurt op zelforganisatie. Alleen indien nodig treed je op de voorgrond en hak je knopen door.
 • Als ambtelijk opdrachtgever ben je verantwoordelijk voor de implementatie van diverse opgaven binnen het sociaal domein en het domein dienstverlening. Je bent sparringpartner voor de projectleiders, bewaakt de voortgang, helpt knelpunten op te lossen en bent als linkingpin verantwoordelijk voor de agendering van besluitvormende stukken op de agenda van de interne stuurgroep sociaal domein.
 • Je stuurt op de implementatie van nieuwe wetten zoals: Wet Digitalisering Overheid, doorontwikkeling mail en post, Wet elektronische publicatie, etc.
 • Je bent eerste adviseur en sparringpartner voor de portefeuillehouders waarmee de afdeling werkt en adviseert hen integraal en op strategisch niveau.
 • Je neemt wekelijks deel aan de MT overleggen en levert een bijdrage aan de doorontwikkeling en verdere uitrol van onze organisatiekoers
 • Met jouw blik van buiten verwonder jij je over hoe wij het hier doen. Positieve zaken licht je uit en verbeterpunten maak je inzichtelijk.

Eisen waaraan je moet voldoen:

HOE MAAK JIJ HET WAAR ALS INTERM AFDELINGSHOOFD?

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau en gedegen kennis van de thema’s binnen het brede sociaal domein en dienstverlening.
 • Je hebt aantoonbare ervaring (meer dan 5 jaar recentelijk) in een soortgelijke functie bij een gemeentelijke (overheids)organisatie.
 • Je hebt ervaring met opdrachtgever-opdrachtnemersrol.
 • Ervaring met leiding geven
 • Je hebt ervaring met projectmatig- en procesmatig werken.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met adviseren van bestuur.
 • Je hebt ervaring met een politiek bestuurlijke omgeving en weet goed om te gaan met bestuurlijk politieke sensitiviteit.
 • In staat op de in de aanvraag genoemde startdatum te starten met de opdracht?

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 29 jun 2022    Expertise: Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 27 jun 2022    Expertise: Test specialist, Test consultant, Overig (ICT - Testing)
Locatie: Apeldoorn    Uiterste reactiedatum: 27 jun 2022    Expertise: Overig (ICT - Software & App development)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 26 jun 2022    Expertise: Scrum master ICT

Onze partners