Interim Adviseur Projectbeheersing #KRTZ7016208

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 21 april 2020
Reageren tot 30 april 2020
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Amsterdam
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 32 uur, 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 80 per uur
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Help jij  met structuur, overzicht en samenwerking onze projecten beheerst en voorspelbaar naar succes?

Je werkt in de rol van projectadviseur met financiële affiniteit aan een of enkele projectteams die conform het IPM-gedachtegoed werken aan opgaven in de stad. Je zorgt voor de passende financiële stuurinformatie die in die fase van het project het meest bijdraagt aan een goede projectsturing. Je bent betrokken bij de ambtelijke voortgangsrapportages en besluitvorming in de projecten.
 
In deze functieis het de bedoeling omde scope op een transparante en inzichtelijke wijze te vertalen naar een projectraming en budget. Inzicht te bieden in de uitgaven-, ontvangsten-, verplichtingenstromen en prognoses. Hierover wordt tijdig gerapporteerd ten behoeve van de financiële sturing van het project.

Vanuit de financiële  projectbeheersing  draag je bij aan de  structuur, overzicht en voortgangsbewaking binnen de gestelde kaders en bent daarin een sparringpartner  voor de projectbeheerser  en, mede  kader stellend  en faciliterend voor de  projectmedewerkers  Samen zorg je ervoor dat de financiële  basis op orde in het project. De  projectbeheerser stuurt de (financieel)  adviseurs aan binnen het werkveld van projectbeheersing  Je  werkt regelmatig samen met de financiële ondersteuner i.v.m. het inkoop en factureerproces.

Werkzaamheden

 • Inzicht/analyse/bewaken van het budget: raming, realisatie én kosten en dekkings prognoses in contact met de (deel) projectleiders van het project: actuele, volledige en betrouwbare financiële overzichten vanuit de integrale projectadministratie (inclusief inzicht in jaarschijven)
 • Financiële afsluiting en decharge project.
 • Aanvragen/onderbouwen/afhandelen subsidies waar van toepassing.
 • Inrichting en beheer projectadministratie (budgetten, inrichting, mandaat)
 • Bijdrage aan P&C cyclus w.o de jaarafsluiting
 • Bijdrage aan financiële paragraaf bij bestuurlijke besluitvorming
 • Vraagbaak voor van je collega's binnen en buiten het projectteam
 • Je bent adviseur en sparringpartner voor projectmanager en andere teamleden
 • Kennis delen: je levert een bijdrage aam kennisthema's in de vakgroep financiële projectbeheersing. Je levert een bijdrage in het verbeteren van de standaard.
 • Faciliteren van het inkoopproces binnen het inkoopbeleid.
 • Je bewaakt rechtmatigheid en de naleving van wet en regelgeving.

Eisen:

 • beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau. Aangetoond door minimaal een hbo diploma, of werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • afgestudeerd in een technische of bedrijfskundige richting, zoals civiele techniek of (technische) bedrijfskunde.
 • minimaal 3 jaar ervaring in de rol van adviseur projectbeheersing binnen een gemeentelijke projectenafdeling en met het opstellen van project voortgangsrapportages en het bewaren van overzicht in en over projecten.
 • minimaal 3 jaar ervaring met de schriftelijke vertaling van informatie naar stuurinformatie voor project, opdrachtgever en accounthouder.
 • minimaal 3 jaar ervaring in het opstellen van aanbiedingen, kostenramingen en offertes op basis van de gevoerde onderhandelingen. Deze ervaring moet betrekking hebben op werken van derden (meelifters/Diensten en Bedrijven of Kabels en Leidingenbeheerders) bij infraprojecten.
 • werkervaring opgedaan in de publieke sector (opdracht gevende kant van projecten), met besluitvorming in een bestuurlijke setting en in verschillende projecten. Ook werkervaring in niet-publieke organisaties in de GWW-sector (aannemerij, ingenieursbureau, financieel-technische advisering)
 • ervaring op het gebied van financiële systemen, overzichten en rapportage en de implementatie ervan in projecten
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 3 dec 2020    Expertise: Project secretaris, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), DIV medewerker, Overig
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Consultant, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement), Overig (Management & Consulting)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)

Onze partners