Interim Senior Projectmanager Huisvesting #KRTZ9881044 | KROOTZ Interim & ZZP

Interim Senior Projectmanager Huisvesting #KRTZ9881044

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 16 april 2020
Reageren tot 27 april 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Rotterdam
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Je werkt in een grote organisatie en realiseert je dat een korte klap soms een lange afstand moet afleggen. Jouw hands-on mentaliteit en je ervaring in het kunnen om gaan met weerstand en complexiteit is hierbij van essentiële waarde. Evenals het goed kunnen samenwerken, gevoel hebben voor de omgeving, het maatschappelijk belang en de bestuurlijke sensitiviteit waarvoor de organisatie werkt.

Je draagt graag bij aan de grote opgave waarvoor we staan omtrent onze huisvestingsportefeuille in de projecten, en aan het opbouwen van onze organisatie en in het bijzonder het team Projectmanagement. Wij zoeken professionals die onder hoge druk snel het dynamische speelveld kunnen overzien, zich onderwerpen vlot eigen weten te maken, en met een passende tactiek de juiste mensen weten te betrekken om voortgang en besluitvorming te realiseren. Als senior projectmanager straal je natuurlijk overwicht en leiderschap uit en kan je omgaan met weerstand en complexiteit. Je hebt gevoel voor de omgeving en het maatschappelijk belang waarvoor de organisatie werkt. Daarnaast beschik je over een sterk analytisch vermogen, ben je resultaatgericht, flexibel (geen 9-tot-5-mentaliteit) en beschik je over een gezonde dosis humor.

Jij maakt deel uit van het Team Projectmanagement binnen de Dienst Facility Management. Vanuit Rotterdam en Zwolle realiseren we met ongeveer 65 collega's complexe huisvestingsprojecten voor afdelingen die zijn verdeeld in teams door het hele land. Afhankelijk van je woonplaats en projectenportefeuille zal je onderdeel uit gaan maken van Team Amsterdam, Rotterdam, Zwolle of Eindhoven. Gezien de geografische spreiding van de projecten en het team wordt er van je verwacht dat je regelmatig op locatie zal zijn voor diverse overleggen.

Als Senior Projectmanager fungeer je als projectmanager en gedelegeerd opdrachtgever bij zeer complexe en grote huisvestingsprojecten. Deze projecten raken de koers en strategie van de organisatie waarbij je te maken krijgt met  tegengestelde belangen, politiek-bestuurlijke gevoeligheden, landelijk doorwerkende consequenties en diverse stakeholders en gebruikersgroepen.

Daarnaast ben je een strategische denker met een hands-on realisatiekracht die in complexe omgevingen voortgang en resultaat weet te bewerkstelligen. 

Als Senior Projectmanager geef je sturing en zorg je voor een projectuitvoering conform een standaard procesaanpak gebaseerd op Prince2. Nadat je een projectopdracht vanuit de Stuurgroep Huisvesting hebt ontvangen, ben je verantwoordelijk voor het integrale proces van opdracht tot en met projectoplevering. Hierbij geef je operationele sturing aan Deelprojectleiders, Project-Controllers en Projectmanagementondersteuners, regisseer en coördineer je de samenwerking met interne en externe specialisten. Je draagt zorg voor het bevorderen van de deskundigheid van collega’s, beoordeelt documenten, waaronder de business case en het Project Initiatie Document (PID), en ontwikkelt specialistische methoden en technieken. 

De vakinhoudelijke taken betreffen onder meer:

 • Fungeren als Senior Projectmanager en gedelegeerd opdrachtgever van complexe huisvestingsprojecten vanaf €30 miljoen;
 • Sturen op een efficiënt en effectief projectresultaat door het analyseren, monitoren en evalueren van de kwaliteit, duurzaamheid en organisatie-rendement van huisvestingprojecten en de daaraan onderliggende programma’s;
 • Ontwikkelen van onderdelen van het vakgebied zoals aanbestedingsstrategieën, marktstrategieën en projectmanagementtechnieken;
 • Bevorderen van de deskundigheid van collega’s door vanuit specialisatie kennis en vaardigheden over te dragen. Tevens beoordeel je als mentor de vak volwassenheid van collega’s. Coachen en begeleiden om teamleden op hoger niveau te brengen, bijdragen het professionaliseren van de afdeling projectmanagement. Dit is een essentieel onderdeel van de functie;
 • Initiëren, onderhouden en regisseren van relevante interne en externe netwerken.

Eisen:

 1. Een afgeronde opleiding op minimaal WO niveau, in de richting van Technische Bedrijfskunde, Bouwkunde, Civiele Techniek of gelijkwaardig.
 2. Minimaal 8 jaar werkervaring met de besturing van zowel complexe projecten (= meerdere locaties), als totale programma’s, met een financiële omvang van minimaal 30 miljoen euro.
 3. In de afgelopen 8 jaar, minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het managen van besluitvormingsprocessen, binnen zowel de publieke- als private sector.
 4. Aantoonbare werkervaring met het initiëren, ontwikkelen en realiseren van bouwprojecten, waarbij verantwoordelijkheid wordt gedragen voor het ontwikkeltraject; van het aankopen van grond of vastgoed tot de oplevering van het project en verkoop van objecten.
 5. In de afgelopen 5 jaar, werkervaring met het verbeteren van de duurzaamheid binnen huisvestingsprojecten.
 6. Aantoonbare werkervaring met het implementeren van huisvesting- en dienstverleningsconcepten.
 7. Aantoonbare werkervaring in het managen van besluitvorming met diverse stakeholders, in complexe bouwgerelateerde vraagstukken. Een aanvullend certificaat/diploma op dit gebied (mediation, conflictbeheersing, of gelijkwaardig), is een pre.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Alkmaar    Uiterste reactiedatum: 26 jul 2021    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 14 jun 2021    Expertise: MarCom adviseur, Overig (Communicatie), Overig (Marketing)
Locatie: Roosendaal    Uiterste reactiedatum: 18 jun 2021    Expertise: Medewerker Marketing & Communicatie, Overig (Communicatie)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 15 jun 2021    Expertise: Administratief medewerker, Financieel medewerker, Overig (Sociaal Domein), Overig (Administratief)

Onze partners