Strategisch Organisatie Adviseur – Ontwikkeling a.i. #KRTZ2085179

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 9 mei 2022
Reageren tot 16 mei 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Amersfoort
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 31 december 2022
Aantal uur 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
ZZP tarief

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Inhuuropdracht:

Opdracht: Strategisch Organisatie Adviseur – Ontwikkeling a.i.

Locatie: Amersfoort / remote
Startdatum: 1 mei 2022
Duur: 31 dec 2022
Optie op verlenging: ja
Uren per week: 32 uur uur
ZZP mogelijk: ja

Reageren voor 15 mei, 15.00u.

 

Omschrijving:

Als strategisch adviseur organisatie ontwikkeling richt jij je primair op het derde onderdeel: een toekomstbestendige bijdrage en ontwikkeling van medewerkers en leidinggevenden. Je bent verantwoordelijk voor de vertaling naar concrete projecten en resultaten die onze organisatie verder professionaliseren, met daarbij een focus op HR en leiderschap. Je gaat in ieder geval aan de slag met:

 • Actieplannen van teams en afdelingen voor hun ontwikkeling en doelstellingen, waaruit blijkt wat de teams en afdelingen bijdragen aan een toekomstbestendige organisatie en wat daarvoor nodig is qua ondersteuning. Je begeleidt de teams en afdelingen om tot deze actieplannen te komen, samen met een projectteam;
 • Het leiderschapsprogramma voor teamleiders en leidinggevenden. Je komt met een voorstel voor het vervolg van dit programma (wat in 2021 is gestart) en zal daarnaast als procesbegeleider invulling geven aan het programma;
 • Boeien en binden van medewerkers: je bent als projectmanager verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten die direct bijdragen aan de medewerkerstevredenheid.

In deze opdracht is het belangrijk dat je in staat bent om medewerkers en leidinggevenden in beweging te krijgen en dat je op een natuurlijke manier kunt overtuigen. Jij legt verbinding, vraagt door, durft een andere en kritische mening te geven en stelt de status qua ter discussie. Je bent een strategisch gesprekspartner van het management team, waaronder de gemeentesecretaris en het hoofd Bedrijfsvoering. Je bouwt hiervoor een netwerk, werkt samen met interne stakeholders en neemt daarin de leiding. Je hebt ruime ervaring in het meenemen van groepen. Schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau doe je zonder problemen en je vindt daarin je eigen weg. Het is belangrijk dat je jouw resultaten zichtbaar maakt en anderen hierin meeneemt. Medewerkers merken de effecten van de organisatieontwikkeling en dus jouw werk.

Als strategisch adviseur organisatie ontwikkeling rapporteer je direct aan het Hoofd Bedrijfsvoering. Je wordt onderdeel van het HR team en werkt voor jouw opdracht nadrukkelijk met hen samen. Samen met HR collega’s zet jij je in voor betrokken en tevreden medewerkers van de gemeente Soest, zodat zij zich kunnen inzetten voor onze samenleving. HR is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering en het team bestaat uit HR Business Partners, HR consulenten en een adviseur Werving & Selectie.

  Functie eisen (vereiste kennis, vaardigheden, competenties):

  Vereisten
  Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Adviseur Organisatieontwikkeling;
  Beschikbaar per 23 mei 2022.

  Wensen
  Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met de ontwikkeling en implementatie van veranderopgaven
  Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Adviseur Organisatieontwikkeling bij, of in opdracht van een overheidsorganisatie
  Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als gesprekspartner van management teams, directies, afdelingshoofden etc.
  Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het begeleiden van teambijeenkomsten en het begeleiden van groepen
  Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting HRM of organisatie- & veranderkunde
   

  Competenties

  • Verandervermogen
  • Strategisch denkvermogen
  • Stevige gespreks- en presentatievaardigheden
  • Projectmatig werken
  • Eigenaarschap
  • Politieke sensitiviteit
  Mail deze opdracht:
  Deel deze opdracht:

  Voor jou geselecteerde opdrachten

  Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 6 mrt 2024    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
  Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 mrt 2024    Expertise: Corporate recruiter, Recruiter, Overig (Recruitment)
  Locatie: Roermond    Uiterste reactiedatum: 2 mrt 2024    Expertise: Projectbeheerser
  Locatie: Apeldoorn    Uiterste reactiedatum: 6 mrt 2024    Expertise: Communicatieadviseur, Overig (Communicatie)

  Onze partners