Senior Scrummaster #KRTZ3826184

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 5 september 2022
Reageren tot 8 september 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 11 september 2023
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
ZZP tarief € 85 per uur
Salaris €6.000 - 6.500 per maand

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Inhuuropdracht

Functie/Opdracht: Senior Scrummaster

Locatie: Thuiswerkplek – Utrecht 

Selectiegesprekken zijn op: maandag 12 en dinsdag 13 september 

Reageren voor 8 sept om 10.00u

 

Dit ga je doen als Senior Scrummaster

Je helpt twee tot drie development teams bij het vormen van een agile mindset. Je zorgt dat ze het Scrum of Kanban framework begrijpen en toepassen. Door middel van jouw ondersteuning weten de teams een daily stand-up, sprint planning, sprint review en sprint retrospective zelfstandig uit te voeren. Daarnaast help je de teams ook naar een hoger plan door ze te coachen, te trainen, te adviseren en te faciliteren. Je helpt de teams bij het formuleren van teamdoelstellingen en ondersteunt ze bij het behalen van deze doelen. Je zorgt dat het team het juiste product op het juiste moment aan de juiste klant levert. Loopt het even niet zoals gepland? Jij creëert transparantie binnen de teams en stimuleert daarmee de verbetering in de samenwerking. Je bent organisatiesensitief waardoor je ook de samenwerking tussen het team en de omgeving  optimaliseert. Naast je rol in de development teams werk je samen met andere scrummasters aan het effectiever en wendbaarder maken van de afdeling data, innovatie en analyse. 

Dankzij jouw sensitiviteit en oog voor samenwerking ben je van onschatbare waarde bij het:

 • Creëren van een agile mindset bij de teams en het transparant maken, verhogen en borgen van productiviteit en waarde creatie van de teams.
 • Vormgeven van systeemdenken en continuous improvement vanuit het grotere plaatje, dit doe je in nauwe samenwerking met andere scrummasters
 • Optimaliseren van de samenwerking tussen het team en stakeholders.
 • Meedenken en actief inbrengen van verbeteringen om het cluster Staven binnen de afdeling Data, innovatie en analyse de volgende stap te laten zetten in agile maturiteit. 
 • De afgelopen jaren heeft NS een agile transformatie doorgemaakt. Hierin hebben we mooie stappen gezet, maar we zijn er nog niet. We zoeken daarom een scrummaster die samen met ons de volgende stappen in agile maturiteit wil en kan zetten.

Hier ga je werken – de afdeling
Ons hoofdkantoor in Utrecht is normaliter jouw thuisbasis. Op dit moment werken wij 1 a 2 dagen op kantoor. Op ons hoofdkantoor, op loopafstand van station Utrecht Centraal bundelen zo’n 300 collega´s van de afdeling Data, Innovatie & Analyse (DIA) hun krachten. Hier werkt een mix van ervaringen en persoonlijkheden, die elkaar graag opzoeken om met elkaar te sparren en kennis te delen.

In scrumteams werken we agile samen om kwalitatief hoogwaardige en innovatieve dataproducten te leveren die (interne) gebruikers snel en betrouwbaar inzicht om tot juiste acties te komen door het verzamelen, combineren, analyseren en presenteren van informatie.

Hier ga je werken – het cluster Staven

In deze NS brede omgeving zijn we met zeer verschillende dingen bezig om NS te helpen haar strategische doelen te behalen, zoals cybersecurity bij IT, Data gedreven werken bij Data, zorgen dat onze treinen veilig en netjes blijven bij corporate security en in de huidige arbeidsmarkt hebben we uiteraard ook flinke uitdagingen bij HR. Op al deze vlakken zijn we bij NS bezig om door middel van datagedreven werken en innovaties onszelf te verbeteren

De staven-teams binnen DIA zijn volop in ontwikkeling. We werken in deze teams aan informatieproducten waardoor de business betere besluiten kan nemen gebaseerd op data! 

Deze waarde wordt momenteel geleverd vanuit 3 teams:

 • Team Finance, met focus op het meer datagedreven krijgen van onze Finance afdeling en iedereen binnen NS die we met finance data kunnen ondersteunen
 • Team Inkoop, focust op de inkoopafdeling waarin we bij NS een programma hebben om hier sterk te innoveren met behulp van data
 • Team HR, heeft als purpose om HR, recruitment en onze leerafdelingen te ondersteunen met data en hier steeds betere en onderbouwde beslissingen te nemen

Binnen het cluster staven lopen de stakeholders niet voorop als het om agile werken gaat. Hier is nog veel in te verbeteren zodat we vanuit de teams ook echt in MVP’s kunnen gaan denken en kort-cyclisch en iteratief waarde kunnen gaan leveren. Het zou mooi zijn als jij ervaring hebt in soortgelijke omgevingen zodat jij onze PO’s kan helpen om krachtiger in hun rol te komen. Wij zoeken dus echt een senior die zich primair richt op de teams en de PO maar zeker niet de omgeving vergeet. 

 

Dit zijn de eisen / wensen

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding en PSM II van Scrum.org of A-CSM van Scrum Alliance.
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare en relevante werkervaring als scrummaster. 
 • Werkervaring als scrummaster in een BI omgeving is voor ons een pré.
 • Je bent analytisch sterk en kunt zaken snel doorgronden. Je vindt het leuk om mee te bouwen aan agile maturiteit van de organisatie. 
 • Je hebt ervaring met scaled frameworks, bij voorkeur: SAFe. SAFe  gecertificeerd is voor ons een pré.
 • Je hebt interesse en ervaring met team coaching, ben je gecertificeerd teamcoach (bijvoorbeeld St!r) dat is voor ons een pré.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 28 mei 2024    Expertise: Overig (Bouw, techniek & Engineering), Projectmanager, Overig (Projectmanagement), Civiel engineer
Locatie: Zuid-Holland    Uiterste reactiedatum: 24 mei 2024    Expertise: Recruitment support, Recruiter, HRM medewerker, Overig (Recruitment), HRM adviseur, Overig (HRM)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 24 mei 2024    Expertise: Processpecialist, Overig (Facilitair), Overig (Management & Consulting)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 22 mei 2024    Expertise: Administratief medewerker, Managementassistent, Management (Secretarieel), Overig (Secretarieel), Overig (Administratief)

Onze partners