Projectmanager Performance Management 2.0 #KRTZ2091132

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 7 januari 2020
Reageren tot 9 januari 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 20 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 75 - € 83 per uur
Salaris €5.000 - 5.500 €4.500 - 5.000 per maand
Branche Logistiek | Vervoer, ICT, Zakelijke dienstverlening
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Voor een mooie klant in de regio Amsterdam zijn we opnieuw met spoed op zoek naar een Projectmanager Performance Management 2.0.

In 2019 is het initiatief genomen om haar producten- en dienstenportfolio m.b.t. Performance Management te vernieuwen – kortom: een andere manier van beoordelen en belonen, we noemen dat PM2.0. Dit initiatief is breed omarmd door zowel (senior) management als Ondernemingsraad. Per 1/1/2021 wordt organisatie breed geswitcht naar een andere manier van beoordelen en belonen.

De nieuwe / vernieuwde producten- en dienstenportfolio moet meerwaarde creëren voor:

 • De medewerkers: de producten en diensten dragen bij aan ‘medewerkers en zijn talent centraal’, autonomie (vrijheid binnen kaders), persoonlijke & professionele ontwikkeling (continue feedback, arbeidsmarktwaarde), je herkend, erkend en gewaardeerd voelen, vitaal zijn en blijven
 • De leidinggevenden: zij zijn in staat effectief hun teams aan te sturen, zij voelen zich ontzorgd en geïnspireerd
 • Het (senior) management: zij hebben beschikking over hoge kwaliteit van (people) data, om beslissingen over mensen en de organisatie als geheel te ondersteunen
 • HR: de dienstverlening door HR wordt effectiever, flexibeler en mensgerichter ervaren

De volgende elementen hebben we op dit moment o.a. in het vizier:

 • Hoe ziet het beloningsbeleid van de toekomst eruit? Koppelen we beoordelen en belonen? Of juist niet?
 • Hoe geven we feedback en vragen we feedforward, welke ritmiek kiezen we? Hoe ondersteunen we dat?
 • Training & opleiding van leidinggevenden en medewerkers, rondom vertalen van strategie en KPI’s naar het eigen team, maken van afspraken & contracteren, moedige conversaties

Onderdeel van de aanpak die we kozen is om m.b.t. bullet 2 en 3 hierboven in 2020 te co-creëren met 10-15 teams. Het (bege)leiden van deze co-creatie valt onder de regie van de projectmanager.

(We schatten in dat dit een gemiddelde tijdsbesteding vraagt 20 uur per week gedurende ruim 1 jaar; e.e.a. stemmen we graag nader af. We gaan ervan uit dat de opdrachtnemer bereid is zijn of haar aantal uren per week te laten meebewegen met het aantal uren dat nodig is)

De project manager rapporteert aan de Lead People & Organisation Development. Het projectteam bestaat verder uit: 1 HR Business Partner, 1 HR adviseur, 1 Lead Reward, 1 Lead Learning & Development, 1 PMO.

Wij zoeken een Projectmanager die eerder een dergelijk traject met Performance Management begeleidt heeft. Een projectmanager met HR achtergrond.

 

 • We zoeken een projectmanager die ook de rol van “Product Owner” pakt. We bedoelen daarmee dat de projectmanager ook verantwoordelijkheid heeft en neemt voor de inhoudelijke kant – hij of zij ontwikkelt mede de visie op Performance Management (laten we zeggen “de visie op een boot”). En hij of zij kan ons dus helpen door een team aan te sturen dat deze “boot” bouwt. Om deze 2 redenen zoeken dus iemand die ervaring heeft met het vernieuwen van Performance Management.
 • We zoeken NIET iemand die de bredere verandering van het gedrag van medewerkers trekt. Change Management ligt als rol bij de HR Business Partners en de Lead People & Organisation Development. In de metafoor van de boot, zorgen zij voor het verlangen om mee te varen met de boot en het realiseren en bestedingen van de gedragsverandering
 • HR professional en HR generalist, iemand die de HR processen en HR instrumenten overziet en de impact die beoordelen en belonen hierop heeft uit de praktijk kent. En die zowel op inhoud als proces een sparring partner is voor de verantwoordelijke HR team leads: Team Lead People & Organization Development, Team Lead Reward & Performance Development, Senior Manager HR Advice
 • Iemand die zowel gangbare projectmanagement methoden beheerst als die ervaring heeft met agile werken. We kiezen ervoor in sprints te werken. De Professional is onderdeel van het team.
 • Een doener, de projectmanager werkt mee, begeleidt de co-creërende teams, draagt bij aan de evaluatiemomenten, creëert praktische hulpmiddelen voor de teams, communiceert, heeft gesprekken met (senior) management etc
 • Persoonlijkheid die rust houdt, ook als we het even “niet weten” en ook als de omgeving verandert. De projectmanager heeft eerder een rol als projectmanager vervult in complexe projecten met grote impact voor medewerkers en leidinggevenden.
 • Professional met ervaring met Stakeholdermanagement, die in een complex speelveld zowel het team als de omgeving (HR Directeur / opdrachtgever, Management Team, review group, co-creërende teams, OR, HR Business Partners, HR advisors, Purpose / Change team, ….) met de neuzen dezelfde kant op weet te houden. Dit steeds met inhoudelijke kennis van het product.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 12 aug 2024    Expertise: Visual designer, DTPer, Traffic manager, Overig (Webredactie)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 30 jul 2024    Expertise: Projectmanager, Projectmanager ICT, Programmamanager, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 21 jul 2024    Expertise: Content specialist, Overig (Communicatie), Overig (Webredactie)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 25 jul 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)

Onze partners