Programmamanager infrastructuur bereikbaarheid #KRTZ6449183

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 4 februari 2021
Reageren tot 8 februari 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Eindhoven
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 24 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO, HBO
ZZP tarief € 90 95 97 per uur
Salaris €6.000 - 6.500 €6.500 - 7.000 per maand
Branche Overheid, Gemeente

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Waarvoor hebben we jou nodig?

Goede en duurzame bereikbaarheid zijn essentieel voor de economische ontwikkeling en het vestigingsklimaat van de regio. Daarvoor zet de regio in op een mobiliteitstransitie met slimme mobiliteitsoplossingen en structurele verandering van het reis- en werkgedrag. Samen bundelen we in de regio daarom de krachten en willen we in de periode tot en met 2023.

Afspraken hierover hebben we vastgelegd in een meerjarenprogramma. Dit gaan we doen met een passende uitvoeringsorganisatie: het programmabureau. Samen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen bundelen we onze uitvoeringskracht en willen we in een hogere versnelling de transitie naar slimme mobiliteit waarmaken.

Voor het opzetten van deze uitvoeringsorganisatie en de dagelijkse leiding zoeken we een ervaren programmamanager. Samen met een kernteam (dat je deels zelf moet gaan vormen) en een schil van projectleiders bouw je in 2021 aan een daadkrachtige uitvoeringsorganisatie waarmee je in de komende drie jaar het vliegwiel in gang zet om ambities en doelen te realiseren op het gebied van mobiliteit en vooral ook zichtbaar te maken.

Je werkzaamheden bestaan uit

 • Het opzetten van en leidinggeven aan het programmabureau met een kernteam van adviseurs en schil van projectleiders, waarmee je samenwerkt aan het behalen en actief uitdragen van concrete en zichtbare resultaten.
 • Samenwerking in triple helix verband initiëren en intensiveren. 
 • Alle benodigde afspraken over organisatie, proces en financiën van het programmabureau in (triple helix verband) stroomlijnen, vastleggen en formaliseren in een samenwerkingsovereenkomst.
 • Neerzetten van een goed werkende bestuurlijke advies- en besluitvormingsstructuur in triple-helix verband, in verwevenheid met reeds bestaande programma’s en gremia.
 • Frequente afstemming met diverse stakeholders op zowel ambtelijk als bestuurlijk niveau en het adequaat voorbereiden van besluitvorming.
 • Het jaarlijks opstellen van een vooruitstrevend en resultaatgericht werkprogramma (inclusief begroting), met bijhorende monitoring en verantwoording.

Hoe maak jij het waar?

 • Je bent een ervaren programmamanager en weet je team te inspireren en motiveren om samen te komen tot concrete resultaten.
 • Je bent in staat om dagelijkse sturing te geven aan een nieuw en klein kernteam van adviseurs en leiding te geven aan dynamisch programmabureau met veel interne- en externe stakeholders.
 • Je weet hoe je een goede uitvoeringsorganisatie moet opzetten met een heldere structuur, duidelijke rolverdeling en goede juridische borging.
 • Je hebt minimaal 10 jaar relevante werkervaring met programma- en/of procesmanagement, weet hoe dit werkt in triple-helix verband en je hebt aantoonbare affiniteit met Smart Mobility.
 • Je bent een verbinder, weet te overtuigen en zorgt er daarmee voor dat gemeenten en andere betrokken stakeholders samen de next step zetten op het gebied van mobiliteit.
 • Het is dan ook een pré als je beschikt over kennis en een (bestuurlijk) netwerk binnen de Eindhoven regio.
 • Je werkt zelfstandig en je kunt uitstekend opereren in complexe (bestuurlijke) processen.
 • Je bent beschikbaar voor gemiddeld 24 uur per week in 2021, flexibel qua tijdsbesteding en hebt de intentie om deze functie ook in 2022 en 2023 te continueren. 

 

Extra informatie
Graag ontvangen we cv's onder vermelding van tarief en beschikbaarheid in het Nederlands

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 apr 2024    Expertise: HRM adviseur
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 19 mei 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Personal assistant, Managementassistent
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 5 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Bestuurssecetaresse, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Secretaresse, Overig (Projectmanagement), Projectmedewerker, Overig (Project management Ondersteuning), Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 25 apr 2024    Expertise: Overig (Administratief)

Onze partners