Migratiemanager #KRTZ300092

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 8 juli 2021
Reageren tot 12 juli 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 40 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau Universitair | WO
Ervaringsniveau Senior
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De opdracht betreft het begeleiden van de migratie naar de nieuwe infrastructuur leverancier. Hieronder vallen het opstellen van een migratieplan (in een SAFe/Agile organisatie), begeleiden van het opbouwen van de nieuwe infrastructuur, migreren van de huidige applicaties naar de nieuwe infrastructuur, begeleiden van het in beheer nemen van de resultaten en re-transitie van de latende leverancier.
De migratiemanager stelt het (detail)plan van aanpak migratie op in afstemming met de betrokken Product Managers en System Architecten, draagt zorg voor de uitvoering en rapporteert tweewekelijks over de voortgang, risico’s en maatregelen van de epic ‘Migratie’.

Als migratiemanager heb je te maken met een groot aantal spelers, denk aan de nieuwe infraleverancier, de nieuwe SIEM-SOC leverancier, de Product Managers en System Architecten van de Agile Release Trains, het Directieteam en diverse derde partijen (bv. applicatiebeheer en –doorontwikkeling).

De migratiemanager heeft een passie voor techniek, verandering en heeft een sterke infrastructurele, SIEM en SOC achtergrond. De ideale kandidaat is resultaatgericht, creatief, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en weet mensen aan het doel te binden.

Hij/zij heeft een sterke drive om resultaten binnen de gestelde limieten van tijd, budget en kwaliteit te halen en weet met zijn/haar pragmatische aanpak snel de juiste mensen (van alle stakeholders in het migratietraject) om tafel te krijgen om problemen te adresseren en besluiten te vormen. Hierbij houdt hij/zij rekening dat Logius georganiseerd is conform SAFe/Agile.

Tevens heeft de kandidaat aantoonbare ervaring in politiek gevoelige en complexe omgevingen, waarbij de IT infrastructuur 24/7/365 beschikbaar moet zijn. De kandidaat dient stevig in zijn/haar schoenen te staan, zijn/haar scope goed te kunnen bewaken en te kunnen acteren volgens het motto “deadlines don’t move”. Tegelijkertijd dient hij/zij zich als een kameleon aan te kunnen passen aan de verschillende stakeholder waarmee hij/zij te maken krijgt.

Activiteiten:
Toetsen plannen voorzieningen
Bewaken dat opgeleverde diensten van verkrijgende partij aansluiten op de behoefte van een voorziening, zowel inhoudelijk als qua opleverdatum
Zoeken/voorstellen van oplossingen voor inhoudelijke en planningstechnische issues
Coördineren dat verkrijgende partij afstemming heeft over technische onderwerpen en migratie proces met migratieteams binnen voorzieningen.
Consolideren plannen in overall migratieplan, migratiestrategie en planning
Bewaken voortgang en planning (zowel van leveranciers als voorzieningen)
Capaciteitsplanning (resources en benodigde PDC items)

 

Eisen waaraan je moet voldoen

 • Professional Projectmanager
 • IPMA-B
 • CISA, CISSP
 • WO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met Datacenter, SIEM/SOC en applicatiemigraties.
 • Ruime ervaring in de functie van senior Projectmanager Infrastructuur. Kennis en ervaring met migratie in een SAFe/Agile omgeving.
 • Heeft in de rol van migratiemanager minimaal 2 vergelijkbare migraties uitgevoerd en referenties hiervan zijn beschikbaar.

 

Waar verder de voorkeur naar uitgaat

 • Agile PM, IPMA-C en ITIL certificeringen of vergelijkbaar
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen.

 

Wie jij bent

 • Resultaatgerichtheid
 • Overtuigingskracht
 • Creatief
 • Assertief
 • Communicatief vaardig

Belangrijk

 • Uitsluitend Nederlandstalige CV’s indienen met een max van 5 pagina’s.
 • Graag bij de motivatie een toelichting op elke eis en wens.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Roermond    Uiterste reactiedatum: 24 mei 2024    Expertise: Overig (Bouw, techniek & Engineering), Projectmanager, Overig (Projectmanagement), Civiel engineer
Locatie: Schiphol    Uiterste reactiedatum: 21 mei 2024    Expertise: Overig (Bouw, techniek & Engineering), Projectmanager, Bouwplantoetser, Overig (Projectmanagement), Werkvoorbereider
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 21 mei 2024    Expertise: Projectmanager, HRM adviseur, Overig (Projectmanagement), HRM business partner, Overig (HRM)
Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 20 mei 2024    Expertise: Data analist, Data architect, Data engineer, Data consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)

Onze partners