Interim Woordvoerder / PR #KRTZ7237595

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 29 september 2022
Reageren tot 3 oktober 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 31 mei 2023
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € Marktconform per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Overheid, Logistiek | Vervoer

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

 

Als woordvoerder ben je ook verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van PR, die bijdragen aan betere zichtbaarheid, positionering en de gewenste reputatie van de organisatie. Je bent ook medeverantwoordelijk voor de communicatieve vertaalslag van de politieke en bestuurlijke uitdagingen. Zo maak je een media-aanpak voor belangrijke mijlpalen. Ook bereid je een directeur voor op een interview of treedt je zelf op in de media als woordvoerder namens de organisatie. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van waar jij je mee bezig kunt houden. Dankzij jouw strategisch inzicht, pro-activiteit en resultaatgerichte instelling ben jij met succes bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Je vertaalt de doelstellingen in aansprekende, duidelijke verhalen en boodschappen voor (regionale en landelijke) pers en algemeen publiek.
 • Je hebt ervaring binnen een uitvoeringsorganisatie of een organisatie waarbij je te maken hebt gehad met grote groepen personen of burgers.
 • Je onderhoudt goede contacten met journalisten en bent proactief in het naar buiten brengen van goed en minder goed nieuws.
 • Je initieert, organiseert en coördineert media en PR-bijeenkomsten, stelt een media en PR aanpak op, voert deze uit en treedt op als woordvoerder, ook voor camera.
 • Je treedt op als sparringpartner en managers van de verschillende bedrijfsonderdelen binnen
 • Je kunt ook zelf content maken (on- en offline; van video tot persbericht).
 • Je bent in staat om verbindingen te maken tussen de verschillende communicatiedisciplines.
 • Zoals je weet gaat het nieuws 7 dagen per week, ook buiten kantooruren door. Voor jou als woordvoerder en PR adviseur betekent dit dat je ook mee draait in onze piketdiensten

Eisen:

Voor deze positie zet jij het volgende in:

 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring binnen communicatie (woordvoering, PR of adviseur) en hebt ervaring met pers en media als woordvoerder. 
 • Je hebt ervaring binnen een uitvoeringsorganisatie of een organisatie waarbij je te maken hebt gehad met grote groepen personen of burgers.
 • Je vindt makkelijk je weg in een politieke-bestuurlijke context en hebt bewezen regie te kunnen voeren op reputatiegevoelige dossiers. 
 • Je kunt conceptueel denken (in beeld en beleving) en weet daardoor ook met kleine nieuwtjes en persoonlijke verhalen, impact te maken.
 • Je bent tactisch sterk en resultaatgericht, je neemt graag initiatief en bent daadkrachtig ingesteld.
 • Je bent enthousiast en assertief, een echte teamplayer en hebt een ‘gewoon doen’-mentaliteit.
 • Je weet wat het is om 24/7 'aan' te staan, bent stressbestendig, flexibel en organisatiebewust.
 • Zoals je weet gaat het nieuws 7 dagen per week, ook buiten kantooruren door. Voor jou als woordvoerder en PR adviseur betekent dit dat je ook mee draait in onze piketdiensten

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 20 jun 2024    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Informatiemanager, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement)
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 18 jun 2024    Expertise: Werkplekbeheerder, Servicedesk medewerker, Overig (ICT Support & Ondersteuning)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 26 jun 2024    Expertise: Functioneel beheerder, Overig (ICT - Beheer)
Locatie: Purmerend    Uiterste reactiedatum: 17 jun 2024    Expertise: DIV medewerker

Onze partners