Interim Webredacteur #KRTZ6971405

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 3 mei 2023
Reageren tot 9 mei 2023
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Arnhem
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 1 oktober 2023
Aantal uur 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € Marktconform per uur
Branche Overheid, Gemeente

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Inhuur opdracht / Tijdelijke opdracht:

Opdracht: Webredacteur (32 uur) 

Locatie: Arnhem
Startdatum: 1 juni 2023
Einddatum: 1 oktober 2023
Optie op verlenging: ja
Uren per week: 32 uur
ZZP mogelijk: Ja

Sluitingsdatum: 10 mei 2023 om 16:00 uur

We zoeken een ervaren webredacteur voor 24 – 32 uur voor de periode 1 juni – 1 oktober 2023. Als webredacteur ben je medeverantwoordelijk voor de eindredactie en het plaatsen van berichten en goed vindbare webteksten op de website. Zorg jij ervoor dat de website actueel, toegankelijk en gebruiksvriendelijk is? Vind je het leuk om snel te schakelen tussen verschillende onderwerpen en werkzaamheden? Reageer dan op deze vacature.

Wat ga je doen?
Aan het begin van de dag neem je de wekelijkse rapportages door met de meest bezochte webpagina's. Je past de toptaken op de website daarop aan. Het valt je op dat een pagina de afgelopen dagen opeens veel bezoek heeft gehad, maar dat de inhoud niet meer actueel is. Je neemt contact op met de collega die meer hierover weet en je past de pagina aan zodra je de juiste informatie hebt. Terwijl je een aangeleverde tekst voor een nieuwe webpagina redigeert, komt er een persbericht binnen. Je stapt snel daarop over. Je checkt of de tekst aansluit op de stijlgids en je plaatst het na een paar aanpassingen. Je tipt het onderwerp gelijk bij de contentspecialisten van je online team, want je ziet dit nieuws nog niet op de contentkalender staan. Je focust weer op de aangeleverde webtekst en herschrijft ambtelijke zinnen naar begrijpelijke en doelgroepgerichte taal. Je houdt ook de digitale toegankelijkheid in het oog.
De kerntaak in deze rol is webredactie. Je bent ook medebeheerder van het intranet, de Mail, de online participatietool en onze beeldbank. Je helpt zo nu en dan ook met het maken en verzamelen van content voor onze socialmediakanalen. Samen met het online communicatieteam adviseer je collega’s over de inzet van sociale media, websites, intranet of webtoepassingen.

Wie zoeken wij?
We zijn op zoek naar een ervaren webredacteur met een goed gevoel voor taal en uitgebreide kennis van digitale toegankelijkheid. Je weet als geen ander hoe je informatie omzet in relevante, begrijpelijke, concrete en goed vindbare content op onze online kanalen. Dit betekent dat je vaak aangeleverde teksten redigeert in afstemming met de interne klant. Daarom werk je graag binnen en buiten het team actief samen. In je redactiewerk houd je oog voor detail, ook als iets snel moet gebeuren. Jij vertegenwoordigt het gebruikersperspectief en kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende doelgroepen. Creativiteit en eigen initiatief zijn ook van belang. Je draagt uit eigen beweging ideeën of oplossingen aan en zoekt kansen en mogelijkheden op.
 

  FUNCTIE EISEN / -WENSEN:

  • Hbo/bachelor werk- en denkniveau.
  • Uitgebreide kennis van schrijven op B1-niveau en weboptimalisatie.
  • Meerjarige werkervaring op het gebied van webredactie, bij een overheidsorganisatie.
  • Ervaring met het CMS van Roxit/Green Valley.
  • Kennis van en ervaring met digitale toegankelijkheid en statistieken voor web en socialmedia.

  Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

  Geef ook in je CV het volgende aan:

  Datum beschikbaarheid;
  Hoeveel uur per week;
  Vakanties of belemmeringen;
  (concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
  Vakantie;
  Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

  Vakantie;
  Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

  Mail deze opdracht:
  Deel deze opdracht:

  Voor jou geselecteerde opdrachten

  Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 12 aug 2024    Expertise: Visual designer, DTPer, Traffic manager, Overig (Webredactie)
  Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 30 jul 2024    Expertise: Projectmanager, Projectmanager ICT, Programmamanager, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
  Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 21 jul 2024    Expertise: Content specialist, Overig (Communicatie), Overig (Webredactie)
  Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 25 jul 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)

  Onze partners