Interim Transitiemanager ICT #KRTZ4283329

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 3 juni 2021
Reageren tot 13 juni 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Onze opdrachtgever zoekt een transitie manager die gewend is te werken in een politieke omgeving en om kan gaan met weerstand.  Daarnaast bezit hij/zij voldoende technische bagage om inhoudelijk met afnemers mee te denken. Het zwaartepunt ligt bij de technische kennis en naast deze kennis vragen wij ook coördinerende skills en het hierover kunnen rapporteren. 

De functie valt binnen de productlijn Oracle & Linux. De productlijn ondersteunt het werk van de collega’s van de organisatie met een professionele instelling en een 24×7 dienstverlening.

Incidenteel werken buiten kantoortijden (denk aan bijv. livegang applicatie) alsmede Piket lopen behoren tot deze opdracht. Binnen de organisatie werken wij met Scrum/Agile en ITIL.

De transitie manager houdt zich bezig met de operationele zaken die betrekking hebben tot de migratie van het systeem. Oracle applicatie(s) op een klassieke omgeving (specifiek applicatie inrichting met ook specifiek configuratie) naar een PaaS dienstverlening (standaard functionaliteit met standaarden binnen de onderliggende infrastructuur met een cloud-ready Oracle applicatie). De applicatie gaat naar migratie over op het Oracle PaaS platform. Een Cloud omgeving "on-premise". De technische kennis is daarbij van belang, om van specifieke applicatie-eigenschappen gebruik te gaan maken van cloud-ready Oracle PaaS functionaliteiten. Het gaat op een adviserende / helpende rol waarbij de uitgangspunten van het ontvangende platform harde eisen zijn. Denk hier bijvoorbeeld aan het automatisch testen van applicaties, het helpen inrichten van de CI/CD-straat van de applicatie, het integreren van applicatie-software met LifeCycleManagement, het maken van draaiboeken en verbeteringen aangeven/realiseren voor de dienstverlening van het Oracle Platform.

Je bent de linking pin tussen de regievoerders van het Oracle PaaS platform en de nieuwe afnemers daarvan. Je zorgt dat de applicatie volgens de richtlijnen live wordt gebracht en ontlast hiermee in hoge mate het team van Oracle PaaS platform. 

Onderdeel van de opdracht is ook om de onboardings documenten up to date te houden. Generieke vragen moeten in een dergelijk document of kennisbank worden vastgelegd, zoveel technische vragen al functionele vragen op een manier dat de afnemers zelfredzaam worden.

Het is heel belangrijk dat klantvragen (> 1 uur) opgenomen worden in onze backlog. De scrummaster en de product owner geven hier prioriteit aan, dit vraagt doorlooptijd.

 • Incidenten afhandelen;
 • Changes uitvoeren;
 • Participeren in projecten;
 • Toepassen en toezien op handhaving infrastructurele standaarden;
 • Gebruiksprocedures en documentatie opstellen;
 • Tweede en derde lijns vraagstukken oplossen;
 • Systemen inrichten aan de hand van door architecten opgestelde ontwerpen;
 • Een adviserende rol bij projecten, ontwerp, infra structuur en ontwikkeling;
 • Je snapt het Cloud principe en kan uitstekend en helder uitleggen wat een PaaS is.

Eisen waaraan je moet voldoen:

 • In de afgelopen 10 jaar, minimaal 5 jaar relevante werkervaring als transitiemanager/ projectleider en/of Scrummaster binnen een omvangrijke (meer dan 1.000 medewerkers), organisatorisch en politiek gevoelige omgeving.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een Agile/scrum omgeving. 
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in Linux, Oracle database of Middleware beheer- of ontwerp-functie.
 • Aantoonbare werkervaring met ICT infrastructuur componenten.
 • Aantoonbare werkervaring met en kennis van Shell-, Perl- en/of Python Scripting.
 • Aantoonbare werkervaring met de ITIL-methodiek.
 • Een afgeronde Oracle opleiding.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 mei 2024    Expertise: HRM medewerker, Overig (HRM)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 mei 2024    Expertise: Data architect, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 jun 2024    Expertise: Data architect, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 25 mei 2024    Expertise: Administratief medewerker, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel), Overig (Administratief)

Onze partners