Interim Teamleider WebIT #KRTZ4705015

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 7 januari 2021
Reageren tot 11 januari 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 38 uur
Soort contract Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar en Teamleider WebIT.

Team WebIT

Team WebIT ondersteunt, adviseert en faciliteert de organisatie bij het optimaliseren van de processen middels ICT. Het team-onderdeel IT houdt zich bezig met Informatiemanagement en met Beheer & Support van informatiesystemen. Informatiemanagement is verantwoordelijk voor de aansluiting van de ICT-business-alignement, formuleert het informatiebeleid en bewaakt de uitvoering daarvan. Beheer & Support waarborgt de continuïteit, stabiliteit en veiligheid van de ICT-infrastructuur inclusief telefonie.

De specifieke diensten die WebIT op dit gebied levert zijn:

• Het beheer van de werkplekomgeving
• Informatiemanagement
• Advisering met betrekking tot de inrichting van ICT
• Projectmanagement

Wat ga je doen?

Als teamleider WebIT houd je overzicht over de werkzaamheden van het team, zoek je de samenwerking binnen Bedrijfsvoering en binnen de organisatie op en ben je constant op zoek naar verbeteringen. Je krijgt de ruimte om samen met het nieuw samengestelde team de digitale ambities van de organisatie mede vorm te geven, een visie op digitalisering te ontwikkelen en op te treden als businesspartner ten aanzien van ICT en Webdienstverlening / communicatie.

• Je geeft leiding aan de ca. 15 professionals van team WebIT (inclusief de ICT-stagiairs).
• Je team heeft niet eerder in deze samenstelling gewerkt. Je eerste opgave is om er een team van te maken die ‘smoel’ heeft binnen de organisatie.
• Je draagt zorg voor een vertaling van de strategische ambities van de organisatie naar de activiteiten van WebIT in het algemeen en een visie op digitalisering in het bijzonder. Zo ligt er bij dit team een belangrijke rol om de kaders te scheppen voor en een stevige bijdrage te leveren aan de digitaliseringsambitie.
• Je geeft sturing aan Informatiebeleid, Beheer & Support van informatiesystemen, informatiemanagement, -beleid en -beveiliging en de uitvoering daarvan.
• Je geeft voorts sturing aan het beheren en ontwikkelen van de websites, het meten van gebruik en bezoek en op basis daarvan inrichten van customer journeys. Ook het verder omzetten van print naar digitale publicaties, het waarborgen van digitale toegankelijkheid en het herinrichten van de taken/werkzaamheden van het informatiecentrum maakt daar onderdeel van uit.
• Je stuurt en begeleidt (soms als opdrachtgever, soms als opdrachtnemer, soms als expert) projecten en bevordert realisatie daarvan binnen tijd en budget.
• Je stelt de resultaatafspraken van je team op, begroot de daarvoor benodigde inzet van mensen en middelen, en bewaakt de voortgang hiervan.
• Je coacht de teamleden en het team als geheel.
• Je beheert het budget van het team en bent verantwoordelijk voor het HRM-beleid van je team: je zorgt voor werving en selectie, bevordering en ontslag, verzuimbegeleiding, performancemanagement en stafontwikkeling.
• Je onderhoudt een relevant extern netwerk.
• Je werkt nauw samen met andere teamleiders om gezamenlijke doelstellingen te behalen.
• Je denkt met het MT en met de manager Bedrijfsvoering mee over beleid en strategie, in ieder geval ten aanzien van ICT en digitale communicatie.
• Je kunt bij complexe vraagstukken als projectmanager of adviseur worden.

Eisen waaraan je moet voldoen

Wat neem je mee?

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij de organisatie. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van een internationale ervaring.

• Je hebt minimaal een opleiding in het hoger onderwijs afgerond en een stevige inhoudelijk achtergrond op het vakgebied van ICT en digitale communicatie.
• Je hebt enkele jaren ervaring in een leidinggevende en/of coördinerende functie.
• Je bent bekend met het werkterrein en de werkprocessen van het team en weet complexe materie te verhelderen, waarbij je de diverse belangen in kaart brengt en draagvlak creëert voor je advies.
• Je hebt een visie op digitalisering, informatievoorziening en het vertalen van boodschappen in tekst, beeld en geluid.
• Je bent in staat om je teamleden te laten excelleren, zet aan tot prestaties en innovatie en creëert een lerende cultuur.
• Je hebt doorzettingsvermogen en bent in staat tegengestelde belangen te overbruggen.
• Je bent wendbaar en kan tegengas geven, je raakt niet snel ontmoedigd en bewerkstelligt met tactische slimheid kleine en grotere veranderingen.
• Je inspireert, motiveert en bent betrokken.
• Je bent resultaat- en omgevingsgericht, communicatief en organisatiesensitief.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Note: Niet op alle opdrachten is het gewenst dat ZZP'ers worden voorgesteld, zo ook op deze opdracht. ZZP’ers kunnen wel reageren. ZZP tarieven wordt omgerekend naar payroll contract. Vraag naar de mogelijkheden zie contactpagina voor meer informatie. 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 apr 2024    Expertise: HRM adviseur
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 19 mei 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Personal assistant, Managementassistent
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 5 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Projectmanagement ondersteuner, Secretaresse, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 25 apr 2024    Expertise: Overig (Administratief)

Onze partners