Interim Teamleider Financiën en Belastingen #KRTZ7923420

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 29 september 2020
Reageren tot 2 oktober 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Heerhugowaard
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Als teamleider Financiën en Belastingen ben je het verlengstuk en sparring partner van het afdelingshoofd Financiën & Control. Je bent de Heffingsambtenaar. Daarnaast zorg je voor een goede afstemming met andere afdelingen, en ben je adviseur van directie, management en bestuurders. 
Je hebt een belangrijke rol bij het verbeteren van de continuïteit in de teams, de samenwerking tussen beheer en beleid en het creëren van rolduidelijkheid. Je bent een belangrijke motor achter verdere professionalisering van de teams, onder meer op het gebied van kwartaal (of zelfs maand)afsluitingen, budgetbeheer en de ontwikkeling van dashboards. Je gaat een belangrijke rol vervullen bij alle ontwikkelingen rondom de geautomatiseerde systemen van het team, m.n. bij Financiën. Als teamleider Financiën en Belastingen ben je integraal verantwoordelijk voor de PIOFACH-taken van de teams. 

Kandidaatomschrijving

Je bent een ervaren teamleider bij wie het inrichten en verbeteren van processen in de genen zit. Je hebt naast een HBO werk- en denkniveau veel kennis van gemeente financiën en de relevante wet- en regelgeving hierover. Met jouw ervaring op financieel gebied weet jij een team van professionals te leiden. Onze organisatievisie past jou als een jas; je herkent je erin en je wordt enthousiast van het idee om ons te helpen deze visie waar te maken. Jouw visie op leiderschap sluit naadloos aan bij onze visie op leiderschap. 

Als teamleider ben je gewend om management en bestuur te adviseren. Daar ben je zeer stevig in, en tegelijkertijd heb je een uitstekend gevoel voor politieke verhoudingen en beschik je over organisatiesensitiviteit. Je staat voor het leveren van kwaliteit en resultaat én je bent als teamleider mensgericht en faciliterend ingesteld. 

Je weet nieuwe in- en externe ontwikkelingen te vertalen in visie en aanpak. Je hebt ervaring met politiek-bestuurlijke en beleidsprocessen en de beheersing van financiële processen. Daarnaast heb je ervaring met de totstandkoming van alle producten in de planning & control cyclus van een gemeente en met de lokale belastingen. Bij voorkeur heb je ook ervaring met de invoering en verbetering van geautomatiseerde systemen op het financieel terrein.

Je bent altijd op zoek naar kansen voor verbetering, dus ben je zelf ook benaderbaar en aanspreekbaar op je eigen gedrag en resultaten. Uiteraard ben je goed in staat om ook anderen op een effectieve manier aan te spreken. Op veranderende omstandigheden reageer je waarderend onderzoekend en oplossingsgericht. Samenwerken met andere teams voor een gemeenschappelijk doel is voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast weet jij uitstekend anderen te inspireren, coachen, verbinden en motiveren.

Eisen

  1. minimaal HBO werk- en denkniveau op het gebied van financiën. 
  2. minimaal 5 jaar ervaring op een financiële afdeling bij een overheidsinstantie.
  3. minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende.
  4. minimaal 5 jaar werkervaring op de financiële afdeling binnen een gemeente.
  5. minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van coaching/teamcoaching.
  6. ervaring met lokale belastingen.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salaris.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2024    Expertise: Solution Architect, BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Trainer, Management (Project management Ondersteuning), Agile coach, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Training / Educatie / Coaching)
Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Financial controller, Management (Project management Ondersteuning), Projectmanagement ondersteuner, Controller, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Financieel)

Onze partners