Interim Strategisch Manager Ruimtelijk domein #KRTZ1549836

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 19 oktober 2022
Reageren tot 19 oktober 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Heemskerk
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 1 februari 2023
Aantal uur 32 uur, 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
ZZP tarief € Marktconform 120 per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Overheid, Gemeente

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Wij zijn op zoek naar een Strategisch Manager Ruimtelijk domein.

Wij zoeken een innovatieve en energieke manager. Samen met twee andere strategisch managers ben je verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van gemeente brede onderwerpen. Jouw kracht en aandachtsgebied ligt in het ruimtelijk domein. Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de gestelde bestuurlijke en ambtelijke doelen. Daarbij zie je toe op het proces van vertalen van strategische onderwerpen naar programma’s, projecten en beleid en het effectueren hiervan. Zo kan het zijn dat je opdrachtgever bent van programma’s of projecten op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid, opgave- of gebiedsgericht werken. De organisatie bestaat uit 12 teams. De aansturing hiervan is verdeeld over drie strategisch managers. Je geeft leiding aan viertal gedreven teammanagers en je draagt eraan bij dat de collega’s hun expertise op de juiste manier inzetten. Je stuurt op proces en resultaat en weet daarbij een goede balans te vinden tussen mensgerichte en resultaatgerichte aansturing. Jij weet als geen ander hoe belangrijk het samenspel tussen teams is en bevordert het integraal samenwerken over de volle breedte van de organisatie. Je neemt de organisatie mee en weet te inspireren. Je bent lid van het strategisch- en brede managementteam en werkt met alle andere managers aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. Je weet hierbij focus en prioritering aan te brengen. Voor de collegeleden en de gemeentesecretaris ben je een sparringpartner; je adviseert hen over het te voeren beleid.

Wat hebben we nodig?

Een daadkrachtige en resultaatgerichte leider, die wil werken aan strategische vraagstukken binnen het ruimtelijk domein. Iemand die een duidelijke visie heeft en een stevige gesprekspartner voor het college en gemeentesecretaris is. Een strategisch sparringpartner bij complexe dossiers, die kan verbinden en inventief is bij het vinden van de juiste oplossingen.

Je beschikt over de competenties:

 • Visie, strategie en conceptuele kwaliteiten; je hebt een eigen visie die je daadkrachtig en effectief inzet bij het behalen van de lange termijn doelstellingen van de organisatie. Je weet welke vraagstukken er in de omgeving spelen.
 • Omgevings- en politiek bestuurlijke sensitiviteit; je bent je bewust van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Je voert een constructieve discussie met belangenpartijen en stakeholders.
 • Leiderschap; je inspireert, coacht en stimuleert ontwikkeling, zoekt vernieuwing en zorgt voor draagvlak zonder dat je zelf de uitvoering op je neemt.
 • Resultaatgericht: Je zet je actief in om doelstellingen te halen. Bij tegenslagen geef je niet op en houd je de uitgezette lijn voor ogen.
 • Integrale samenwerking; je maakt een vertaalslag van in- en externe ontwikkelingen naar mogelijkheden voor de organisatie. Je weet betrokken teams en managers tijdig bij elkaar te krijgen om het gewenste resultaat te behalen.
 • Zelfreflectie.

 

FUNCTIE EISEN / -WENSEN:

 • Maximaal uurtarief €120,- all-in (alles inclusief reiskosten, verblijfkosten en parkeerkosten, excl. BTW);
 • Een afgeronde universitaire opleiding.
 • Brede leidinggevende ervaring binnen het ruimtelijk domein en met het leidinggeven aan veranderingsprocessen en organisatieontwikkeling.
 • Kennis van en ervaring met proces-, project- en programmamanagement.
 • Een duidelijke visie op de ontwikkeling van dienstverlening, in de context van de overheid/publieke sector.
 • Ervaring met positionering van bestuur en met het behalen van hun ambities.
 • Ervaring binnen de overheid.

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie.

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 24 mei 2024    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanager, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 24 mei 2024    Expertise: Projectcontroller, Financial controller, Programmamanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Controller, Overig (Financieel)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 28 mei 2024    Expertise: Overig (Bouw, techniek & Engineering), Projectmanager, Overig (Projectmanagement), Civiel engineer
Locatie: Zuid-Holland    Uiterste reactiedatum: 24 mei 2024    Expertise: Recruitment support, HRM medewerker, Recruiter, HRM adviseur, Overig (Recruitment), Overig (HRM)

Onze partners