Interim Strategisch Informatieadviseur IT #KRTZ9116552

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 7 december 2022
Reageren tot 12 december 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Rijswijk
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 22 mei 2024
Aantal uur 28 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO, HBO
ZZP tarief € 100 Marktconform per uur
Branche Overheid, Gemeente

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De Strategisch informatieadviseur werkt binnen de opgave Informatie. Hij/Zij is werkzaam op strategisch niveau en is mede verantwoordelijk voor de informatiehuishouding en ICT. De Strategisch informatieadviseur stuurt de informatisering en ontwikkeling van de applicatie architectuur  en adviseert het management hierover. Zijn/haar rol ligt in het opstellen, bewaken en sturen van de uitvoering van het informatiebeleid, informatiearchitectuur en vervult de rol van programmamanager. De Strategisch informatieadviseur werkt hierbij nauw samen met de andere teamleden binnen de opgave Informatie, andere opgaven en externe partners.

Resultaatgebieden en belangrijkste activiteiten 

 • Samen met je collega adviseurs ontwikkel en onderhoud je, op basis van wensen en behoeften van gebruikers, ketenpartners en bedrijfseconomisch perspectief, de informatie-strategie, het informatiebeleid en de informatiearchitectuur.
 • Je adviseert het management (Domein directeuren) als geheel of delen daarvan (opgaven, programma’s en projecten) gevraagd en ongevraagd over informatie strategie en ICT ontwikkeling, de afstemming van de informatievoorziening op de bedrijfsprocessen en de gewenste doelen. Je adviseert over de organisatorische en financiële aspecten, alsook over het beheer en bijsturing van de Informatie(beleid)plannen. Je signaleert hierbij ontwikkelingen en kansen en doet onderzoek naar mogelijke verbeteringen.
 • Je toetst projecten aan de actuele ICT strategie en bepaalt of deze passen binnen het concerninformatiebeleid en architecturen.
 • Je bent als opdrachtgever en programmamanager betrokken bij programma’s en projecten op basis van de gekozen strategie, passend binnen de kaders van het concerninformatiebeleid en de informatiearchitectuur. Je adviseert over de vertaling van de behoeften in functionele (systeem)eisen. Je rapporteert over de voortgang van de projecten aan het management.
 • Je fungeert in coördinerende zin als intermediair tussen de opgaven enerzijds en de ICT dienstverlening, applicatiebeheerders en leveranciers anderzijds.
 • Je onderhoudt nauwe contacten met andere gemeenten, externe adviseurs, leveranciers en vanuit de geïnitieerde initiatieven over (ICT) ontwikkelingen en je neemt deel in werkgroepen relevant voor de eigen (ICT) ontwikkelingen

 

  FUNCTIE EISEN/ -WENSEN:

  • Tarief is maximaal €100,-, alles inclusief reiskosten, verblijfkosten en parkeerkosten, excl. BTW;
  • Minimaal een afgeronde hbo bachelor / afgeronde wo bachelor opleiding Bedrijfskunde;
  • Minimaal een afgeronde opleiding/cursus op het gebied van ICT
  • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met informatiearchitectuur en VerSaasing strategieën; 
  • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar binnen een gemeente;  
  • Aantoonbare werkervaring als strategisch informatieadviseur in de afgelopen 5 jaar met complexe vraagstukken, gericht op lange termijn en op concernniveau; 
  • Aantoonbare strategisch contacten met de volgende ICT leveranciers: MY-LEX, Centric, Enable-U en BCT; 
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring gedurende de laatste 10 jaar als Strategisch informatieadviseur en programmamanager;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op I-strategie zoals VerSaaSing en I-Roadmap  gedurende de laatste 5 jaar bij een gemeente;
  • Aantoonbare werkervaring met Corsa, Cognos, Adeptia en Key2applicaties;
  • Beschikbaar z.s.m. en uiterlijk 8 januari 2023.

  Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie en onderbouwing. 

  Geef ook in je CV het volgende aan:

  Datum beschikbaarheid;
  Hoeveel uur per week;
  Vakanties of belemmeringen;
  (concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
  Vakantie;
  Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

  Mail deze opdracht:
  Deel deze opdracht:

  Voor jou geselecteerde opdrachten

  Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 28 mei 2024    Expertise: Overig (Bouw, techniek & Engineering), Projectmanager, Overig (Projectmanagement), Civiel engineer
  Locatie: Zuid-Holland    Uiterste reactiedatum: 24 mei 2024    Expertise: Recruitment support, Recruiter, HRM medewerker, Overig (Recruitment), HRM adviseur, Overig (HRM)
  Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 24 mei 2024    Expertise: Processpecialist, Overig (Facilitair), Overig (Management & Consulting)
  Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 22 mei 2024    Expertise: Administratief medewerker, Managementassistent, Management (Secretarieel), Overig (Secretarieel), Overig (Administratief)

  Onze partners