Interim Strategisch Informatieadviseur ICT #KRTZ6990408

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 10 juni 2021
Reageren tot 11 juni 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 31 december 2021
Aantal uur 32 uur
Soort contract Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Note: Niet op alle opdrachten is het gewenst dat ZZP'ers worden voorgesteld, zo ook op deze opdracht. ZZP’ers kunnen wel reageren. ZZP tarieven wordt omgerekend naar payroll contract. Vraag naar de mogelijkheden zie contactpagina voor meer informatie. 

Heb jij minstens 3-5 jaar ervaring als informatieadviseur en wil je je vastbijten in de omvangrijke ICT-vraagstukken? Lees dan verder!

Als sr (strategisch) informatieadviseur word je onderdeel van het adviesteam voor het concern/bedrijfsvoering domein. ​​​​​​​​​​​​​​​​​De dienst bedrijfsvoering (DBV) maakt het werk voor de stad en burger mogelijk.  Elke dienst heeft zijn eigen unieke vraagstukken, maar ze hebben met elkaar gemeen dat dat meestal pittige vragen zijn die veel van jouw kennis en vaardigheden vragen. Van bestuurlijke dilemma’s tot complexe informatievraagstukken – We zijn op zoek naar de robuuste, overtuigende en vooral deskundige bondgenoot voor de businesspartner informatievoorziening (tevens afdelingsmanager adviesteam)

De Dienst Bedrijfsvoering adviseert en ondersteunt de organisatie ​efficiënt en professioneel op het gebied van Personeel en Organisatie, Financiën, Control en Inkoop, Informatisering, Automatisering, Informatiebeheer, Juridische Zaken en Facilitaire Zaken. 
​Ieder organisatieonderdeel heeft zijn eigen unieke vraagstukken, die veel van jouw kennis, creativiteit en vaardigheden vragen om ze op te lossen.

Op 1 januari 2021 zijn de onderdelen Intern Dienstencentrum (IDC), Bedrijfsvoering expertisecentrum (BEC) en de tijdelijke organisatie Information & Automatisering (I&A)-keten in één Dienst Bedrijfsvoering samengevoegd en verzorgen ze de I-dienstverlening binnen de gemeente.

Dit betreft het leveren advies en expertise, van informatiestrategie, portfolio management en decentrale ICT-strategieën tot onderzoek naar informatievraagstukken en het uitvoeren van ICT-projecten.

 • Adviseren over de inrichting van processen- en de uitvoering van taken in relatie met de informatievoorziening; 
 • Adviseren over de inrichting en de samenhang van informatievoorzieningssystemen voor een optimale ondersteuning van de bedrijfsvoering. 
 • Opstellen van impactanalyses en adviseren over de consequenties van aanpassingen op het gebied van processen en systemen en een inschatting van de kosten en baten maken.  
 • Ook ondersteunen bij onderzoeken naar knelpunten in de informatievoorziening en opstellen van voorstellen aan de organisatie tot verbetering van die informatievoorziening;

Eisen waaraan je moet voldoen:

 • Strategisch sterk in het domein van de bedrijfsvoering, in een politieke omgeving; 
 • Goed in het vertalen van besluitvorming naar uitvoering via een IT-board of IT-regiegroep;   
 • Politiek en bestuurlijk sensitief;   
 • In staat resultaten te bereiken in goede sfeer en samenwerking in de afdeling, de I&A keten en met de afdelingen uit het primair proces; 
 • Ervaren in het begeleiden van grote implementatietrajecten; 
 • Gewend om te werken in een regie-organisatie en in staat en gemotiveerd om mede vorm te geven aan deze regie-organisatie;
 • Academisch werk- en denkniveau; 
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring in informatiemanagement en methodische aanpak van projecten, programma’s en portfoliomanagement;
 • Ervaring binnen een gemeentelijke overheid met het leveren van IT diensten;
 • Ervaring met het uitwerken van strategische doelen in concretere plannen;
 • Ervaring met de implementatie van complexe informatiesystemen;
 • Tactisch/strategisch sterk in het domein van de bedrijfsvoering.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 mei 2024    Expertise: HRM medewerker, Overig (HRM)
Locatie: Zuid-Holland    Uiterste reactiedatum: 29 mei 2024    Expertise: Recruitment support, HRM medewerker, Overig (Recruitment), HRM adviseur, Overig (HRM)
Locatie: Drenthe    Uiterste reactiedatum: 30 mei 2024    Expertise: Overig (Operations), Overig (Facilitair)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 30 mei 2024    Expertise: Management (Sociaal Domein), Projectmanager, Overig (Projectmanagement), Overig (Sociaal Domein)

Onze partners