Interim Sr. Scrummaster #KRTZ7102260

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 24 oktober 2022
Reageren tot 10 november 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 30 december 2023
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 100 Marktconform per uur
Branche Overheid

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De organisatie heeft Agile werken opgeschaald tot een niveau waarbij de gehele IV-keten wordt betrokken. Er wordt in multidisciplinaire teams gewerkt, die in korte sprints werkende software opleveren. Business en IV werken op een agile manier samen om sneller en beter business doelen te realiseren. Nu praten we echter niet langer meer over enkele teams die met Agile werken, maar over de toepassing van Agile concepten voor hele delen van de organisatie of de organisatie als geheel: het schalen van Agile.

Primair help je het Scrum Team (meestal twee teams) bij het Agile werken door ze te coachen en te faciliteren om een top scrum (DevOps) team te worden en te blijven. Hiervoor maak je gebruik van de teamontwikkeling fases (bijvoorbeeld Tuckman) en de Scrum principes & waarden.  

Je faciliteert en coacht de Product Owner bij zijn of haar werkactiviteiten en ondersteunt het operationele- en het lijnmanagement bij hun groei in Agile Leiderschap. Zo begeleid je, samen met collega Scrum Masters, het Productiehuis in haar ontwikkeling om een lerende organisatie te worden, waarbij teams, clusters, domeinen en management zich verder kunnen ontwikkelen in het Agile werken.  

Graag extra aandacht voor het volgende: 

Wij zijn op zoek naar een ervaren scrummaster waarbij de ervaring is opgedaan vanuit de functie van scrummaster en niet als rol van scrummaster die naast een andere functie is bekleed. Daarnaast is aantoonbare ervaring bij grote complexe overheidsorganisaties met meer dan 50 DevOps/Scrum teams belangrijk. 

De Senior Scrummaster wordt in eerste instantie ingezet voor het faciliteren van 24 sprints (Sprintlengte is twee weken en rekening houden met 4 weken vakantie per jaar) van minimaal 2 teams. De Senior Scrummaster is verantwoordelijk voor het procesmatig uitvoeren van het scrumproces en het duidelijke zichtbaar maken van de toenemende toegevoegde waarde van de teams. Voor het geval van belemmeringen die de groei van de teams beperken moet de Senior Scrummaster deze zichtbaar en duidelijk maken aan de lijnmanagement en het lijnmanagement adviseren bij de juiste/ gewenste oplossingen. 

 • Faciliteren en coachen van één of meer scrumteams (productieteams en productowners) en het managen van de impediments in een zeer complexe omgeving.
 • Het zichtbaar maken van de productiviteit van de teams en de gemaakte progressie. 
 • Samen met collega's Scrummasters het opzetten en uitwerken van activiteiten gericht op het opschalen van Agile in de organisatie. 

 

FUNCTIE EISEN/ -WENSEN:

 • Tarief is maximaal €100,- (alles inclusief reiskosten, verblijfkosten en parkeerkosten, excl. BTW);
 • Aantoonbare hands-on ervaring met Agile, in de rol van Scrummaster voor meerdere teams. Tevens ruime ervaring met het geven van Agile trainingen.
 • Aantoonbare hands-on ervaring als teamcoach (voor meerdere teams) volgens 'Tukman-model' of gelijkwaardig model. Ervaring met het coachen en trainen van technische georiënteerde ontwikkel teams en met het coaching op houding en gedrag;
 • Kennis van een IV organisatie en hierbij de verantwoordelijkheden en taken van medewerkers.
 • Aantoonbaar succes bij het bereiken van groei in volwassenheid van Agile teams
 • Aantoonbaar inzicht in de aanpak bij een agile transitie bij een overheidsorganisatie
 • Bij voorkeur heb je in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring met het Agile speelveld, waaronder LeSS, Scrum, Kanban, Lean.
 • Kennis van geschaalde frameworks waaronder Large Scaled Scrum(LeSS), Spotify, Scaled Agile Framework (SAFe), Disciplined Agile Delivery (DAD) en Nexus.
 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau, in de richting van Bedrijfskundige Informatica of gelijkwaardig. Aangevuld met de volgende Certificeringen: PSM1, PSM2 en eventueel ook in het bezit is van PSPO1 en LESS.
 • Aantoonbare werkervaring binnen politiek bestuurlijke organisaties.

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie en onderbouwing. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 7 mrt 2024
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 26 feb 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 27 feb 2024    Expertise: UX designer, Overig (Design & Multimedia)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 29 feb 2024    Expertise: Consultant, Overig (Management & Consulting), Overig (Marketing)

Onze partners