Interim Sr. Scrum master #KRTZ1578082

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 6 juli 2021
Reageren tot 13 juli 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Zwolle
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 31 augustus 2022
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 80 per uur
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De organisatie heeft Agile werken opgeschaald tot een niveau waarbij de gehele IV-keten wordt betrokken, passend bij de complexe, snel veranderende wereld waarin de organisatie opereert. Er wordt in multidisciplinaire teams gewerkt, die in korte sprints werkende software opleveren. Business en IV werken op een agile manier samen om sneller en beter business doelen te realiseren. Nu praten we echter niet langer meer over enkele teams die met Agile werken, maar over de toepassing van Agile concepten voor hele delen van de organisatie of de organisatie als geheel: het schalen van Agile.

Primair help je het Scrum Team (meestal twee teams) bij het Agile werken door ze te coachen en te faciliteren om een top scrum (DevOps) team te worden en te blijven. Hiervoor maak je gebruik van de teamontwikkeling fases en de Scrum principes & waarden.  

Je faciliteert en coacht de Product Owner bij zijn of haar werkactiviteiten en ondersteunt het operationele- en het lijnmanagement bij hun groei in Agile Leiderschap. Zo begeleid je, samen met collega Scrum Masters, het Productiehuis in haar ontwikkeling om een lerende organisatie te worden, waarbij teams, clusters, domeinen en management zich verder kunnen ontwikkelen in het Agile werken.  

Jouw werk verricht je volgens de visie van de Scrum Masters van het Productiehuis:  “Als Scrum Masters zijn wij de ambassadeurs voor Agile werken en een zelforganiserende cultuur om wendbaar te worden en te blijven! We ondersteunen de teams/productielijnen de juiste stappen te nemen in hun professionele ontwikkeling. We doen dat met elkaar om snel en wendbaar waarde te leveren. Door het wegnemen van belemmeringen ondersteunen wij de organisatie zich continu te verbeteren en onze producten te innoveren.” 

Graag extra aandacht voor het volgende: 

Wij zijn op zoek naar een ervaren scrummaster waarbij de ervaring is opgedaan vanuit de functie van scrummaster en niet als rol van scrummaster die naast een andere functie is bekleed. Daarnaast is aantoonbare ervaring bij grote complexe overheidsorganisaties met meer dan 50 DevOps/Scrum teams belangrijk. 

 

 • Medeverantwoordelijk voor het zichtbaar maken van de productiviteit van de verschillende teams en de gemaakte progressie. Hierdoor zijn we als organisatie transparant en voorspelbaar.  
 • Samen met collega Scrumasters het begeleiden van het productiehuis in haar ontwikkeling om een lerende organisatie te worden, waarbij teams, clusters en domeinen op basis van bijvoorbeeld self assessments zich verder kunnen ontwikkelen. 
 • Het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van het Agile model en het implementeren daarvan bij het productiehuis. Dit model is gebaseerd vooral op principes vanuit Large Scaled Scrum(LeSS) en aangevuld met componenten uit Spotify, Scaled Agile Framework (SAFe), Disciplined Agile Delivery (DAD) en Nexus. 
 • Het bieden van proactieve ondersteuning bij de transitie naar het tot stand komen van een snelle en wendbare organisatie en het creëren van awareness buiten de scrumteams. 
 • Samen met collega Scrummasters vormgeven en bijstellen van de transitie en waar nodig het verhelpen van belemmeringen zowel inhoudelijk als procesmatig. 
 • Coaching op het gebied van de samenwerking, managementstijl, teamontwikkeling, houding en gedrag en het faciliteren van workshops om alignment te creëren van verschillende partijen. 

Eisen waaraan je moet voldoen:

 • In de afgelopen 6 jaar, minimaal 4 jaar ervaring als Senior Scrummaster, waarvan minimaal 2 jaar werkervaring als Senior Scrummaster van minimaal twee teams in een complexe (= meer dan 50 DevOps teams waarvan Schaling een duidelijke rol speelt), grote (= 1000+) organisatie.
 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 4 jaar werkervaring als Senior Scrummaster van minimaal twee teams, met het coachen en het trainen van deze teams. De samenstelling van de teams bestond uit verschillende samenstellingen (component / feature teams) op het gebied van agility, Lean en de wijze waarop de organisatie het agile werken heeft geschaald. Het zichtbaar maken van de toenemende toegevoegde waarde van de teams en de groei in hun volwassenheid. Dat door gebruik maken van de benodigde team-modellen (bv Tukman) en benodigde metrieken.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring als Senior Scrummaster, met het coachen van de organisatie (naast het faciliteren van één of meer scrumteams) op het gebied van Agility, Lean en de wijze waarop de organisatie het Agile werken heeft geschaald. Samenwerken met collega Scrumasters om de organisatie te begeleiden in Agile gedachtegoed en de benodigde veranderingen.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring met het Agile speelveld, waaronder LeSS, Scrum, Kanban, Lean.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring met actieve kennisdeling met collega scrummasters en de organisatie. Actieve deelname aan de scrummaster-gilde binnen of buiten de organisatie met het verzorgen van kennisoverdracht in de vorm van workshops en korte trainingen en intervisie.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 20 jun 2024    Expertise: HRM adviseur, HRM business partner, Overig (HRM)
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 18 jun 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Meppel    Uiterste reactiedatum: 19 jun 2024    Expertise: Corporate recruiter, Recruiter, Overig (Recruitment)
Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 20 jun 2024    Expertise: Overig (Administratief)

Onze partners