Interim Sr. Projectmanager ICT #KRTZ1133672

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 6 juli 2021
Reageren tot 15 juli 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 30 augustus 2022
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 105 per uur
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Senior projectmanager van één of meerdere ICT projecten.

 • De senior projectmanager staat stevig in zijn schoenen. Een volwaardige gesprekspartner voor de leiding en ook voor de medewerkers, wat blijkt uit senioriteit en vakbekwaamheid. Moeiteloos schakelen op verschillende niveau's, maatschappelijk georiënteerd, klantgericht en goede netwerkvaardigheden. Is zich bewust van de positie binnen de organisatie: hieruit blijkt de sterke politieke en organisatiesensitiviteit.
 • Verantwoordelijk voor de realisatie van een complexe en sterk organisatorische projecten op het gebied van informatievoorziening, waarbij daarnaast zorg wordt gedragen voor de implementatie van de oplossingen.

 • Eindverantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van een (BIT-waardig) projectplan (PID).
 • Eindverantwoordelijk voor de oplevering en borging van integrale IV ontwikkel- en implementatieprojecten, technische ICT projecten en/of verandertrajecten.
 • Overleg binnen de context van het project met de gebruikersorganisatie, ketenpartners en externe partijen om de (implementatie)activiteiten op elkaar af te stemmen.
 • Zorgdragen voor de tijdige oplevering van de projectmanagement producten vanaf start tot einde project.
 • Zorgdragen voor de planning, voortgang, kwaliteit, kostenbewaking en op te leveren eindresultaat voor de eigen projecten.
 • Inspireren van het projectteam om de noodzakelijke resultaten neer te zetten. 

Eisen waaraan je moet voldoen:

 • In de afgelopen 8 jaar minimaal 5 jaar ervaring als senior projectmanager in complexe integrale IV ontwikkel- en implementatieprojecten met externe ketenpartners.
 • In de afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar werkervaring als projectmanager van ICT projecten in grote organisaties (> 1000 medewerkers).
 • Beschrijf een referentieproject waarvan je van mening bent dat er aantoonbaar ervaring is met het leiden van integrale IV ontwikkel- en implementatieprojecten van initiatie tot project décharge. Beschrijving bevat o.a. je rol met verbinding (bv volgens STAR methodiek) naar de gevraagde competenties. Contactgegevens van de opdrachtgever waar het referentieproject is uitgevoerd met de mogelijkheid voor de organisatie om te verifiëren. 
 • Beschikt over meerjarige ervaring in inhoudelijke aansturing van complexe projecten en processen in een politiek-bestuurlijke context.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar werkervaring als projectverantwoordelijke in een Agile omgeving.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring als projectverantwoordelijke bij de overheid of semi-overheid.
 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met projectmanagement methodieken, aangevuld met een Prince2 en IPMA-C certificering.

Competenties

Organisatiesensitiviteit: Speelt in op interne politiek en is alert op veranderingen binnen de organisatie. Onderkent de invloed en de gevolgen van eigen beslissingen of activiteiten op de andere organisatieonderdelen. Overtuigingskracht: Toont gedrag dat er op is gericht om anderen mee te krijgen in een bepaald standpunt en instemming te krijgen met bepaalde plannen of ideeën. Minimaliseert weerstand van anderen tegen veranderingen. Organisatievermogen: Bepaalt prioriteiten en geeft de benodigde acties, tijd en middelen aan om ervoor te zorgen dat activiteiten plaats vinden en zaken geregeld worden. Evalueert de voortgang en stelt waar nodig de planning en opzet bij. Klantgerichtheid: Herkent en onderzoekt de wensen en behoeften van anderen en speelt daarop in. Netwerkvaardigheid: Ontwikkelt en onderhoudt relaties, allianties en coalities buiten de eigen organisatie en benut deze voor het verkrijgen van informatie, steun en medewerking. Systeemdenken: Herkent zowel het groter verband als de interne samenhang binnen vraagstukken en is zich bewust van de eigen positie en invloed in dat grotere geheel.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 12 aug 2024    Expertise: Visual designer, DTPer, Traffic manager, Overig (Webredactie)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 30 jul 2024    Expertise: Projectmanager, Programmamanager, Projectmanager ICT, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 25 jul 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Oosterhout    Uiterste reactiedatum: 4 aug 2024    Expertise: HRM adviseur, HRM business partner, Overig (HRM)

Onze partners