Interim Sr. Informatieadviseur ICT #KRTZ2773240

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 4 november 2021
Reageren tot 4 november 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 15 februari 2022
Aantal uur 32 uur
Soort contract Payroll contract
Opleidingsniveau WO
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Als senior informatieadviseur word je onderdeel van het adviesteam voor het dienstverleningsdomein van de organisatie. Elke dienst heeft zijn eigen unieke vraagstukken, maar ze hebben met elkaar gemeen dat dat meestal pittige vragen zijn die veel van jouw kennis en vaardigheden vragen. Van bestuurlijke dilemma’s tot complexe informatievraagstukken.
We rekenen op jou als de robuuste, overtuigende en vooral deskundige bondgenoot voor de businesspartner informatievoorziening (tevens afdelingsmanager adviesteam). Van het opstellen van het business informatieplan tot het bewaken van de voortgang, je zorgt voor een naadloos samenspel tussen de directie, de portfoliomanager en je collega informatiemanagers. Daarnaast benader je jouw vraagstukken integraal en in verbinding met andere diensten en het bureau CIO. Dankzij jou blijft er gemeentebrede samenhang in de IV-ontwikkelingen, worden afspraken nagekomen en zijn we compliant met landelijke en gemeentelijke kaders (denk aan referentiearchitecturen GEMMA en NORA, common ground, sourcing strategieën). Tussen de bedrijven door houd je je oren en ogen goed open en denk je actief mee over verbeteringen in de informatievoorziening. Kortom: Een fascinerende baan in het hart van innovatieve publieke dienstverlening!

Eisen:

Jij bent:
• vakinhoudelijk sterk in het dienstverleningsdomein (online diensten/basisregistraties/burgerzaken/verkiezingen/bibliotheek&archief);
• goed in het naar besluitvorming brengen van beleidsstukken via de IT-board of IT regiegroepen en vertaling naar uitvoering;
• resultaatgericht en politiek / bestuurlijk sensitief;
• initiatiefrijk, communicatief ingesteld en gericht op samenwerking
• Een goede sparringpartner voor collega adviseurs in het adviesteam daar waar het gaat om prioriteiten stellen, samen vraagstukken oplossen en het meenemen van de collega’s in het afwegingskader om te komen tot strategisch advies;
• Gewend om te werken in een regie-organisatie en in staat deze mede vorm te geven in een voortdurend veranderende omgeving.

Wat vragen wij?
Vanwege de veelzijdigheid van deze functie breng je zowel in de diepte (informatie vaardigheden en kennis) als in de breedte (soft en business skills) het nodige mee. Denk aan communicatief sterk, in staat snel en natuurlijk te schakelen tussen vragen en gesprekspartners. Je denkt creatief, bent in staat om excellente vraagarticulatie te doen en verbindt verschillende belangen met elkaar. Je maakt van je hart geen moordkuil, wat je combineert met een omgevingsbewuste en klantgerichte instelling en liefst ook met kennis van gemeentelijke domeinen. Daarnaast beschik je over:
• academisch werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding op minimaal bachelor niveau;
• minimaal 5 jaar ervaring in informatiemanagement en methodische aanpak van projecten, programma’s en portfoliomanagement;
• ervaring binnen een gemeentelijke overheid met het leveren van IT diensten;

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 20 jun 2024    Expertise: HRM adviseur, HRM business partner, Overig (HRM)
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 18 jun 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Meppel    Uiterste reactiedatum: 19 jun 2024    Expertise: Corporate recruiter, Recruiter, Overig (Recruitment)
Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 20 jun 2024    Expertise: Overig (Administratief)

Onze partners