Interim Sr. Communicatieadviseur / Woordvoerder #KRTZ6507353

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 10 december 2020
Reageren tot 17 december 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Bosch
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De Afdeling Communicatie zoekt een tijdelijke senior communicatieadviseur met woordvoerderskills die signaleert, adviseert en uitvoering geeft aan communicatie. 

De Afdeling Communicatie (15 fte) heeft als standplaats Den Bosch. De Afdeling Communicatie is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de newsroom en voor alle interne en externe communicatie, waaronder dagelijkse woordvoering en het ondersteunen van het management bij hun communicatie. Het team identificeert en monitort issues, risico’s en kansen op basis van in- en externe omgevingsanalyses en adviseert hierover proactief. We onderhouden contacten met collega’s, media en ketenpartners en verzorgen de communicatie voor (grote) incidenten, crises en rampen. Daarnaast adviseren wij onze operationele collega’s over communicatie en (het gebruik van) social media.

Als senior adviseur ben je breed inzetbaar en weet je het communicatiebeleid te verbinden aan ’werk en actuele issues'. Je hebt affiniteit met interne communicatie en verandercommunicatie en weet hoe je mensen in beweging krijgt. Jouw kracht is je helikopterview, je denkt en handelt in kansen en bedreigingen en vertaalt deze in een concrete communicatiestrategie, -aanpak en -uitvoering. De focus die je meebrengt is gericht op effect en reputatie. Complexe communicatievraagstukken, zowel in- als extern, pak je met beide handen aan. Je bent een verbindende schakel tussen de binnenwereld en de buitenwereld. Daarnaast is een vast onderdeel van de opdracht dat je inzetbaar bent als woordvoerder en mogelijk meedraait in de 24/7 piket (bereikbaarheidsdienst). In het weekend draai je dan zelfstandig dienst als woordvoerder. Dit betekent ook dat je onderdeel uit maakt van het crisiscommunicatieteam en ingezet wordt in crisissituaties of impactvolle incidenten die om communicatie-expertise vragen.

Bij jouw opdracht hoort ook uitvoering geven aan het communicatiewerk en de creatie van content. Vanzelfsprekend is kennis en ervaring met social media een must. Jij draagt bij aan het laden van het verhaal, je kunt dit vertalen naar verschillende doelgroepen en daarbij passende adviezen en content bedenken. De strategische agenda communicatie ken je op inhoud en pas je toe in je werk. Je bent verbonden aan een aantal ’portefeuille’s en weet deze te voorzien van een  effectieve communicatiestrategie . Je brengt vernieuwende (vak)inzichten binnen in de afdeling en neemt (mede) het voortouw om de werkwijzen van de afdeling communicatie te helpen  doorontwikkelen. Je zet jouw vakkennis en kunde in op lokaal, regionaal en landelijk niveau. 

T

 • Uitvoering geven aan het communicatiewerk en de creatie van content;
 • Verbinden van het communicatiebeleid;
 • Aansturen van en meedraaien in de dagelijkse gang van zaken in de newsroom en voor alle interne en externe communicatie, waaronder dagelijkse woordvoering en het ondersteunen van het management bij hun communicatie;
 • Identificeren van monitoren van issues, risico’s en kansen op basis van in- en externe omgevingsanalyses en proactief hierover adviseren;
 • Adviseren van operationele collega’s over communicatie en (het gebruik van) social media;
 • Gevraagd en ongevraaggd adviseren in één of meerdere strategische portefeuilles en accounts;
 • Woordvoering, zowel in schrift, telefonisch als in beeld.

Eisen waaraan je moet voldoen:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding in de richting van Journalistiek, Communicatie of vergelijkbaar.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als senior communicatieadviseur.
 • Aantoonbare werkervaring als woordvoerder.
 • Aantoonbare werkervaring met het werken op een newsroom, in crisis en in politiek-bestuurlijke complexiteit.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als senior communicatieadviseur binnen een Politiek bestuurlijke organisatie en met crisiscommunicatie.
 • Aantoonbare werkervaring in de productie van artikelen, video en andere beeldcommunicatie en content.
 • Aantoonbare werkervaring met trends en ontwikkelingen in het communicatievak.
 • Bereid om 24/7 piketdiensten, zoals benoemd in de opdrachtomschrijving, te draaien.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 mrt 2024    Expertise: Corporate recruiter, Recruiter, Overig (Recruitment)
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 29 feb 2024    Expertise: Project secretaris, Overig (Project management Ondersteuning), Bestuurssecretaris, Overig (Management & Consulting)
Locatie: Roermond    Uiterste reactiedatum: 2 mrt 2024    Expertise: Projectbeheerser
Locatie: Apeldoorn    Uiterste reactiedatum: 6 mrt 2024    Expertise: Communicatieadviseur, Overig (Communicatie)

Onze partners