Interim Sr. Communicatieadviseur #KRTZ6323255

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 12 januari 2021
Reageren tot 18 januari 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Voor een heldere en tijdige communicatie (plan, planning, advies en uitvoering) van het programma Digitalisering is de organisatie op zoek naar een Senior Communicatieadviseur die goed kan schakelen tussen strategisch denken en praktisch uitvoeren. Als Senior Adviseur ben je, in samenwerking met het programmateam wat bestaat uit +/- 15 collega’s vanuit verschillende disciplines, verantwoordelijk voor de communicatie van (de doelstellingen van) het programma. Je stelt communicatiestrategie en –plannen op voor zowel de programma’s als de onderliggende projecten en geeft (hands-on) uitvoering aan de communicatieactiviteiten.

Je werkt in opdracht van de Programmadirecteur Digitalisering. Je werkt nauw samen met het programmateam en stemt daar waar nodig af met de collega’s van de Dienst en Directie Communicatie.

Je bent verantwoordelijk voor een heldere en tijdige communicatie (plan, planning, advies en uitvoering) van het programma, de projecten, (ICT en kennismanagement) implementaties en stakeholders.

 • Je stelt communicatiestrategie en –plannen op voor zowel het programma als de onderliggende projecten en geeft (hands-on) uitvoering aan de communicatieactiviteiten.
 • Je adviseert en ondersteunt de programmamanagers en projectleiders met de communicatie van hun projecten en producten door:
  • Complexe technologische, juridische en ethische vraagstukken (bijvoorbeeld op het gebied van Artificial Intelligence) te vertalen naar diverse doelgroepen (op diverse niveaus) en stakeholders, zowel in- als extern;
  • Het schrijven en uitvoeren van een communicatieplan voor de (landelijke) borging en vernieuwing ICT.
 • Je brengt samenhang aan in het communicatiebeleid en -strategie van zowel het programma als van de organisatie en vertaalt deze in concrete adviezen en acties met passende middelen;
 • Je zorgt in samenwerking met de redacties en woordvoering voor artikelen en berichten voor diverse media;
 • Je verzorgt presentaties voor de Programmadirecteur in zowel Nederlands als Engels. De Engelse taal beheers je in woord- en geschrift.

Eisen:

 1. Minimaal een afgeronde HBO opleiding.
 2. Minimaal 5 jaar aantoonbare projectwerkervaring in het communicatie werkveld.
 3. In de afgelopen 8 jaar minimaal 5 jaar ervaring met de intake van (complexe) communicatieopdrachten en verhelderen van de achterliggende communicatievraag.
 4. Zowel ervaring op het gebied van communicatie ontwikkeling als op het gebied van communicatie ondersteuning.
 5. Beheers je de Engelse taal in woord- en geschrift goed.
 6. Werkervaring opgedaan bij de overheidsinstantie. (+1000 medewerkers).

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 19 mei 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Personal assistant, Managementassistent
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 5 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Projectmanagement ondersteuner, Secretaresse, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 25 apr 2024    Expertise: Overig (Administratief)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 25 apr 2024    Expertise: Overig (Administratief)

Onze partners