Interim Sr. Communicatieadviseur (intern) #KRTZ0049607

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 13 november 2020
Reageren tot 16 november 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
Branche Overheid, Onderwijs | Educatie
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Als senior communicatieadviseur en lid van het programmateam werk je samen met de programmadirecteur en het –team, in een dynamisch en politiek krachtenveld aan de realisatie van de programmadoelen. Het programmateam, met de programmadirecteur als voorzitter, richt haar activiteiten op basis van de programmaprincipes: programmeren, besturen en (mee)beslissen, organiseren en samenwerken. De bewuste inzet van gerichte communicatie is een belangrijke succesfactor binnen deze principes en daarmee het behalen van de programmadoelen.

Het Programma Integrale Transitie biedt wegens de integraliteit en complexiteit van de opgave een noodzakelijke hulpstructuur voor het behalen van de Programmadoelen. Deze doelen zijn o.a. de integrale realisatie van de instroom, het onderwijs- en examenprogramma en de begeleiding in het kader van de nieuwe tweejarige opleiding. 

Jij doet in overleg met de programmadirecteur en het –team een stakeholdersanalyse en adviseert en faciliteert in het stakeholders management. Jij stelt de communicatiestrategie vast voor het programma en vertaalt deze naar een communicatieplan. Je coördineert en organiseert de uitvoering van dit plan en voert waar nodig ook zelf uit. Dit in afstemming- en in samenwerking met de Directie- en Communicatie.

Daarnaast ben je volledig lid van het programmateam en denk je mee en draag je bij aan de voortgang op de programmadoelen. Met jouw kennis en ervaring in interne communicatie, project- en programmacommunicatie en verandertrajecten weet je als geen ander hoe de verschillende belangen zich tot elkaar verhouden en waar deze samen kunnen komen. Omdat jij weet hoe mensen zich gedragen in groepen en hoe besluitvorming tot stand komt ben je in staat om hierop te anticiperen, weerstand te helpen doorbreken en anderen te motiveren aan gezamenlijke doelen te werken. Dit door de programmadoelen te vertalen in heldere, eenduidige communicatie en handelingsperspectief toegespitst naar de belevingswereld van de verschillende stakeholders en doelgroepen.

 • Strategisch communicatieadvies
 • Stakeholdersmanagement
 • Interne communicatie
 • Reputatiemanagement
 • Verandermanagement
 • Storytelling
 • Programma- en projectcommunicatie

Eisen waaraan je moet voldoen:

 1. Een afgeronde opleiding op minimaal WO niveau, in de richting van Communicatiewetenschappen of gelijkwaardig.
 2. Minimaal 5 jaar werkervaring als Communicatieadviseur, binnen grote (1000+) organisaties.
 3. Minimaal 3 jaar werkervaring binnen 500+ onderwijs- of overheidsinstellingen.
 4. Aantoonbare werkervaring met programma- en projectcommunicatie.
 5. Aantoonbare werkervaring met interne communicatie.
 6. Werkervaring met verandermanagement.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2024    Expertise: Solution Architect, BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Trainer, Management (Project management Ondersteuning), Agile coach, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Training / Educatie / Coaching)
Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Financial controller, Management (Project management Ondersteuning), Projectmanagement ondersteuner, Controller, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Financieel)

Onze partners