Interim Sr. Business Intelligence Analist #KRTZ4590403

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 21 augustus 2020
Reageren tot 30 augustus 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Om op basis van businessvraag en -processen vorm te geven aan de samenwerking – en aldus bij te dragen aan het succes – zijn we op zoek naar een senior business intelligence analist (sr. BI Analist). Een analist voor wie technologie en (werken onder) architectuur geen vreemden zijn.

Als sr. BIA draag je bij aan de vernieuwing van de registratieve voorzieningen binnen de processen . Met focus op de gewenste business vernieuwing breng je balans aan tussen het registratieve en het intelligence domein. Het is jouw verantwoordelijkheid om de afstemming te verzorgen binnen de BI keten. Je hebt daarbij oog voor de integratie in de bestaande datawarehouse en BI toepassingen. Je vindt de business interessant en bent in staat om met de business wensen mee te denken en te vertalen naar Business Intelligence oplossingen. Hierbij verlies je de verschillende belangen en informatiebehoeften niet uit het oog;

Je bent medeverantwoordelijk voor het adequaat laten werken van de informatievoorzieningsketen: van beleidsthema's, businessprocessen tot applicaties en registratieve- en BI-systemen. Jouw oorsprong ligt altijd bij de operationele businessvraag vanuit het werkveld. Je adviseert en regisseert bij de vormgeving en uitvoering van (de implementatie van) het project. Ook draag je in het (Senior) Product Owner team bij aan het agile voortbrengingsproces, zonder daar overigens deel van uit te maken. Je draagt zorg voor een goede vraagarticulatie aan de hand van BI-verzoeken vanuit de business en verricht de benodigde (informatie- en proces-) analyses ter operationalisatie daarvan.

Namens het project ben jij sparringpartner voor proces- en BI-gerelateerde vraagstukken en lever je gevraagd en ongevraagd advies. Je bouwt en onderhoudt in- en externe netwerken van specialisten en werkt mee met de belangrijkste stakeholders aan het ontwikkelen van informatieproducten. Ook draag je met je BI kennis bij aan het opstellen van bijvoorbeeld roadmaps, impactanalyses en business/IV epics.

Je bent medeverantwoordelijk voor het adequaat laten werken van de informatievoorzieningsketen: van beleidsthema's, businessprocessen tot applicaties en registratieve- en BI-systemen.

Wij zoeken een innovatieve, resultaatgerichte collega, die vakkundig goed is onderlegd. Jij kunt de businessbehoeften goed op waarde te schatten, analyseren en verwoorden. Je zorgt dat de IV-keten zo optimaal mogelijk aansluit bij die behoeften en dat kan alleen als je het operationele politiewerk en zijn specifieke problemen goed begrijpt.

Doordat je een groot netwerk hebt, is het voor jou niet moeilijk om informatie, steun en medewerking te krijgen van collega's en relaties. Jij kunt dan ook op verschillende niveaus (operationeel en tactisch) met je stakeholders communiceren. Daarbij ben je overtuigend, zie je verbanden en samenhang en kun je langetermijndoelstellingen formuleren met de bijbehorende planning. Je bent analytisch, ondernemend en sensitief. Ook heb je geen 9-5 mentaliteit, houd je je aan gemaakte afspraken en ben je creatief en oplossingsgericht. Je beschikt over de juiste communicatieve vaardigheden om sparringpartner voor de collega’s op thema’s binnen de portefeuille en productielijn te zijn.

Onderstaand takenpakket behoort, niet limitatief, tot het pakket van de sr. BIA.

 • Beschrijven van huidige en gewenste functionaliteiten binnen de context.
 • Evalueren van reeds binnen het domein beschikbare functionaliteiten op geschiktheid van hergebruik.
 • Zicht krijgen en houden op de diversiteit aan huidige en gewenste BI-toepassingen.
 • Zicht krijgen en houden op de diversiteit aan ontsluitingsmechanismen en het evalueren van toepassingsgeschiktheid. Zowel in architectuurcontext alsook in de context.
 • Opbouwen en onderhouden van relatienetwerken met andere domeinen, clusters en (bedrijfs-) architectuur.
 • Proactief meedenken over, meewerken aan en beschrijven van functionele modellen over domeinen en clusters heen.
 • Proactief meedenken over wenselijke en noodzakelijke architectuur- en technische koppelingen tussen verschillende clusters.

Eisen:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau, in de richting van Bedrijfskundige Informatica, Informatica of vergelijkbare technische studies;
 • Je hebt minimaal 7-10 jaar ervaring en bent werkzaam geweest als DWH ontwikkelaar, ETL specialist, BI specialist, BI architect en/of BI consultant;
 • Aantoonbare kennis van automatisering en je bent bekend met Data Warehouse, Data Integratie en Business Intelligence oplossingen die in de markt verkrijgbaar zijn;
 • Ervaren en bedreven in SQL en ervaring met data modellering;
 • Werkervaring met grote BI-vernieuwingsoperaties, binnen een complex stakeholderveld;
 • Je hebt in de afgelopen 3 jaar gewerkt met producten zoals Powercenter en Cognos.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salaris.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2024    Expertise: Solution Architect, BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Trainer, Management (Project management Ondersteuning), Agile coach, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Training / Educatie / Coaching)
Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Financial controller, Management (Project management Ondersteuning), Projectmanagement ondersteuner, Controller, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Financieel)

Onze partners