Interim Sr. Bestuurscommunicatieadviseur / Woordvoerder – regio Leiden #KRTZ9456138

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 1 augustus 2023
Reageren tot 7 augustus 2023
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Leiden
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 14 juni 2024
Aantal uur 32 uur, 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
ZZP tarief € Marktconform per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Overheid, Gemeente

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Inhuur opdracht / Tijdelijke opdracht:

Opdracht: Sr. Bestuurscommunicatieadviseur / Woordvoerder (32 – 36 uur) 

Locatie: omgeving Leiden
Startdatum: zsm
Einddatum: 10 maanden
Optie op verlenging: ja
Uren per week: 32 – 36 uur
ZZP mogelijk: Ja
Projectdetachering mogelijk: Ja, salarisindicatie obv 36 u p/w

Uiterste reactiedatum: 8 augustus 2023 om 16:00 uur

In deze functie heb je twee aandachtsgebieden:
Je bent de rechter- en linkerhand van het bestuur. Je fungeert als sparringpartner en adviseert over complex bestuurlijke opgaven en geeft strategisch advies over college brede communicatie. Je adviseert over relatiebeheer, profilering, openbare optredens, coördineert werkbezoeken en bereidt raads- en commissievergaderingen voor.

Je verzorgt de woordvoering richting de landelijke, regionale en lokale pers. Jij legt makkelijk contact met journalisten, collega woordvoerders bij andere gemeenten en samenwerkingspartners. Jij denkt vooral in kansen, bent doortastend en weet met een gedurfde persaanpak media-aandacht te creëren en deze te koppelen aan de strategische agenda van het college. Je levert ook een bijdrage aan het Public Affairs beleid dat – door gebruik van media – meer invloed wil krijgen op de beeldvorming.  

Bij crisissituaties en calamiteiten verleg je je prioriteiten, schakel je snel en daadkrachtig en pak je samen met team communicatie publieks- en perswoordvoering op.

Daarnaast ben je als senior communicatie adviseur verbonden aan de organisatie congres in juni 2024. Dit jaarlijkse congres, dit jaar georganiseerd door ons, is een congres waarbij alle burgemeesters, wethouders en raadsleden bij elkaar komen. Om dit te organiseren is er een projectteam opgericht, bestaande uit een projectleider en drie deelprojectleiders.

In deze rol gaat promoot je proactief en transparant he congres bij de (lokale) politiek, (lokale) media, bedrijfsleven en inwoners van de gemeenten en de pers. Bezwaren neem jij kundig weg o.b.v. aantoonbare voordelen van dit congres voor de (lokale) maatschappij. Daarnaast ben je een volwaardig lid van het projectteam en ben je betrokken bij de start t/m de realisatie en heb je de mogelijkheid om ‘grensoverschrijdend’ mee te denken en handelen.

 

  FUNCTIE EISEN/ -WENSEN:

  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
  • Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring binnen de journalistiek en/of op het gebied van woordvoering en/of persvoorlichting;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur/gesprekspartner van een directie;
  • Aantoonbare werkervaring met het opstellen van persbeleid;
  • Aantoonbare werkervaring met Bestuurlijke Strategische advisering op het gebied van Communicatie binnen een overheidsorganisatie

  Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie en onderbouwing. 

  Geef ook in je CV het volgende aan:

  Datum beschikbaarheid;
  Hoeveel uur per week;
  Vakanties of belemmeringen;
  (concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
  Vakantie;
  Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie obv 36 u p/w.

  Mail deze opdracht:
  Deel deze opdracht:

  Voor jou geselecteerde opdrachten

  Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 12 aug 2024    Expertise: Visual designer, DTPer, Traffic manager, Overig (Webredactie)
  Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 30 jul 2024    Expertise: Projectmanager, Programmamanager, Projectmanager ICT, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
  Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 25 jul 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)
  Locatie: Oosterhout    Uiterste reactiedatum: 4 aug 2024    Expertise: HRM adviseur, HRM business partner, Overig (HRM)

  Onze partners