Interim Sr. Auditor #KRTZ8975910

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 2 juli 2021
Reageren tot 8 juli 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Breda
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 1 februari 2022
Aantal uur 36 uur
Soort contract Payroll contract
Opleidingsniveau WO
ZZP tarief € 85 per uur
Branche Overheid, Gemeente

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Note: Niet op alle opdrachten is het gewenst dat ZZP'ers worden voorgesteld, zo ook op deze opdracht. ZZP’ers kunnen wel reageren. ZZP tarieven wordt omgerekend naar payroll contract. Vraag naar de mogelijkheden zie contactpagina voor meer informatie. 

 

Om vast te stellen of de uitkomsten van al onze processen betrouwbaar zijn en of we daarbij ook werken volgens wet en regelgeving, verricht de auditfunctie een cruciale taak.  Dit doen we omdat we het willen en moeten. Willen, omdat we als organisatie in control willen zijn. We willen vooruitkijken en goed voorbereid zijn op onverwachte situaties. Dat is sturen en beheersen. En moeten, omdat we dagelijks middelen besteden die niet van onszelf zijn en waarover we een goede verantwoording aan burgers, gemeentebestuur, provincie en rijk afleggen. Zo dragen we bij aan transparant bestuur.

Voor de controle van de jaarrekening voeren wij financial audits uit. Die liggen op het terrein van o.a. inkoop, HR, subsidies, Wmo, Jeugd, Participatie of grondexploitaties. Met ingang van 2022 zijn gemeenten verplicht om zelf een oordeel te geven over de rechtmatigheid van hun uitgaven. De auditfunctie is daarmee niet alleen het voorportaal van de accountantscontrole, maar loopt daar in de oordeelsvorming op voorruit. De organisatie heeft hier de afgelopen jaren behoorlijke stappen voorwaarts gezet. Wij stellen dan ook hoge eisen aan de uitvoering van financials audits en de eigen oordeelsvorming. Dat reikt verder dan alleen signaleren en rapporteren. Op basis van bevindingen willen we de organisatie ook in staat stellen tussentijds bij te kunnen bijsturen op de kwaliteit van processen of het herstel van (dreigende) onrechtmatigheden. 

De controle 2021 wordt een bijzondere. Over 2020 heeft de accountant een verklaring met beperking afgegeven. Dit noodzaakt tot vertaling van de bevindingen naar concrete verbeteringen in het financieel beheer.

Als Auditor:  

  • Maak je deel uit van de afdeling Concerncontrol, team Audit.
  • Voer je zelfstandig audits uit op voor de jaarrekening relevante processen en systemen en geeft daarbij een oordeel over de mate van beheersing en de getrouwheid/rechtmatigheid van de verantwoordingen.
  • Lever je een bijdrage aan de noodzakelijke verbeteringen. Daartoe ben je in staat op grond van je ervaring en (specifieke) expertise.

Eisen waaraan je moet voldoen:

Je beschikt over een afgeronde WO opleiding bedrijfseconomie, aangevuld met een postmaster in IT, operational of financial auditing.  Je hebt ruime jaren ervaring als auditor of accountant (RA). Je beschikt over ervaring bij gemeenten. Tenminste 10 jaar ervaring als auditor in de publieke sector (gemeente, provincie, ministerie. Als persoon ben je communicatief vaardig, sta je stevig als adviseur, kun je een brug slaan tussen audit en de organisatie, heb je tact en overtuigingskracht. Je bent natuurlijk gericht op resultaat en samenwerking. Je bent zelfstandig en weet snel een weg te vinden in het uitvoeren van audits. 12 juli 2021 is gereserveerd voor persoonlijke gesprekken

Duur van de opdracht
Aanvang van de opdracht is in overleg, maar bij voorkeur op korte termijn. Je kunt natuurlijk wel gewoon genieten van je geboekte zomervakantie. De duur van de opdracht is in beginsel voor 6 maanden, met een optie op verlenging tot 1 juni 2022. Het einde van de opdracht valt dan samen met de afronding van de accountantscontrole. Afronding van de eigen rechtmatigheidsverklaring is voorzien op 1 april 2022. Indien de opdracht om redenen van kortere duur is, werken wij met een opzegtermijn van 1 maand. 

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 12 aug 2024    Expertise: Visual designer, DTPer, Traffic manager, Overig (Webredactie)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 30 jul 2024    Expertise: Projectmanager, Programmamanager, Projectmanager ICT, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 25 jul 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Oosterhout    Uiterste reactiedatum: 4 aug 2024    Expertise: HRM adviseur, HRM business partner, Overig (HRM)

Onze partners