Interim Sr. Adviseur Financiën #KRTZ6447198

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 11 november 2020
Reageren tot 22 november 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Enschede
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Voor het opstellen van de rechtmatigheidsverantwoording vanaf 2021, is er project opgestart.  Het doel is dat het college van B&W een rechtmatigheidsverantwoording in de jaarrekening (vanaf 2021) kan afleggen. Hierbij verschuift de verantwoordelijkheid voor het aantonen van de rechtmatigheid van de afdeling Interne Controle naar de managers of proceseigenaren in de eerste lijn.
Dit project wordt begeleid door een (interne) stuurgroep en projectgroep.
Op basis van de gesignaleerd significante processen worden nu met name de vervolgstappen gezet:

 • Het in beeld brengen van de  opzet van de significante proces (m.b.v. normenkader, toetsingskader en risico’s) en de interne beheersing van deze processen.
 • Het toetsen op de werking en het voorbereiden van de praktische en uniforme gemeente brede uitwerking van de vervolgstappen.
 • het ontwikkelen en aanreiken van modeluitwerkingen.
 • het ondersteunen van de managers / proceseigenaren /coördinatoren en domeincontrollers bij de uitwerking. Dit om te komen tot een efficiënte en effectieve beheersing

Er is hierbij voor een periode van vier maanden daarmee behoefte aan externe ondersteuning en advisering in het verder operationeel maken, verbinden en uniform(er) oppakken van de afgesproken analyses en acties op significante processen het kader van de rechtmatigheidsverantwoording.  Het zal daarbij gaan om ondersteuning en advisering binnen de verschillende domeinen van de gemeente als ook (ondersteuning) overkoepelend voor de gehele gemeente.
In deze inhuurperiode zal ook bekeken worden of inzet aan de orde  is op de uitvoering van de controles. Tevens is er zo mogelijk ook inzet op het proces van (optimaliseren van) de  gemeenterekening 2020 en het opstellen van de balans

 

Eisen waaraan je moet voldoen:

 • Niveau: HBO+/WO op het niveau van senior adviseur P&C 
 • Aantoonbare Kennis van BBV en van rechtmatigheid in gemeenten
 • Aantoonbare ervaring in het werken bij 100.000 +-gemeenten en gemeente brede interne beheersing (AO/IB), controle-plannen en de externe controle-cyclus/accountant.
 • Ervaring met het opstellen van risicoanalyses.
 • Goede adviesvaardigheden en goede communicatieve vaardigheden
 • Hands on mentaliteit en zelf rollen hebben vervuld in het operationaliseren
 • Ervaring met  gebruik gerelateerde  applicaties als Key Control Dashboard (van Yellowtail). 

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

BELANGRIJK: Niet op alle opdrachten is het gewenst dat ZZP'ers worden voorgesteld, zo ook op deze opdracht mogen geen ZZP'ers worden aangeboden. ZZP’ers kunnen wel reageren. ZZP tarieven wordt omgerekend naar payroll contract. Vraag naar de mogelijkheden zie contactpagina voor meer informatie. 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 21 apr 2024    Expertise: Applicatiebeheerder, Servicedesk medewerker, Functioneel beheerder
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 17 apr 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 17 apr 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Programmamanagement ondersteuner, Administratief medewerker, Projectmanagement ondersteuner, Secretaresse, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning), Managementassistent, Overig (Sociaal Domein), Overig (Secretarieel), Overig (Administratief)
Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 13 apr 2024    Expertise: HRM medewerker, Overig (HRM)

Onze partners