Interim Solution Architect #KRTZ7563325

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 2 mei 2023
Reageren tot 3 mei 2023
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 14 mei 2024
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
ZZP tarief € Bespreekbaar 90 - € 109 per uur
Salaris €7.000 - 7.500 per maand
Branche ICT, Retail, Logistiek | Vervoer

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Startdatum: zo snel mogelijk
Einddatum: dinsdag 14 mei 2024
Locatie: Utrecht/thuis
Uiterlijk aanbieden: woensdag 3 mei 9:00 uur
Selectiegesprekken: woensdag 10 mei 
Maximum tarief*:€ 109,- (all-in, excl. btw)

 

Als Solution Architect bij een grote Nederlandse vervoerder ben jij verantwoordelijk voor het ontwerp van één of meerdere procesketens binnen het de verantwoordelijkheid van het netwerk van locaties door Nederland. Een onderdeel van dit domein is: Retail, waaronder valt Retail, Services (zoals OV-fiets, P+R en bagagekluizen) en Station (Vastgoed, Stationsmanagement & Exploitatie). In deze rol zal je je voornamelijk richten op het OV-fiets en Fietsparkeren landschap. Je zult betrokken zijn bij de doorontwikkeling van OV-fiets oplossingen en de bemenste en onbemenste fietsenstallingen, waarbij je rekening houdt met de impact van de vervanging van OV-chipkaart door andere technologieën.

Als Solution Architect werk je nauw samen met de teams om de business doelen te vertalen in functionaliteiten binnen de kaders van de architectuur en locaties. Je zorgt voor architectuur-ontwerpen en solution outlines en stemt deze af met de business, ketenteams, andere architecten en ontwikkelaars. Je adviseert over de juiste oplossing, draagt verantwoordelijkheid voor de solution architectuur en werkt samen met de andere architecten en ontwikkelteams om maximaal in te zetten op standaardisatie, uniformiteit en herbruikbaarheid.

Jouw vaardigheden om complexe onderwerpen eenvoudig weer te geven, in combinatie met een helder voorstel voor vervolg, maken je van onschatbare waarde bij het afstemmen met collega-architecten, product owners en andere stakeholders. Je ondersteunt de keten-/ontwikkelteams en levert tijdig de benodigde architectuurproducten ter ondersteuning van nieuwe businessmogelijkheden.

Je komt te werken op het hoofdkantoor in Utrecht, waar Retail, Ketendiensten, Vastgoedmanagement en IT op een agile wijze hand in hand samenwerken. Op dit moment werken we hybride, deels vanuit huis en deels op kantoor. NS Stations streeft naar continu leren, ontwikkelen en verbeteren door zowel NS Stations als de medewerkers die er werken, om zo in een voortdurend veranderende omgeving aan steeds veranderende behoeften van klanten en reizigers te blijven voldoen. De doelstellingen van NS Stations liggen op gebied van zorgdragen en ontwikkelen van vastgoed; verantwoord retailen en een "all-day-relevance" to-go productaanbod in de winkels op het station; nog meer verbeteren van het vervoersketenaanbod voor de reiziger (zoals OV-fiets, fietsparkeren en autoparkeren P+R); en het bieden van goede service en informatie aan reizigers op en rond het station (zoals toiletten, bagagekluizen en meer).

Dit zijn de functie- eisen

 • Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van (applicatie/integratie) solution architecturen, waarbij je business wensen hebt gerealiseerd naar oplossingen.
 • Ervaring met solution architectuur in een omgeving waar specifieke hardware (zoals handhelds, sensoren, smart devices e.d.) een rol speelt is een pré.
 • Kennis van en ervaring met infrastructuur is een pré.
 • Je hebt actuele ervaring met uiteenlopende platformen (waaronder Cloud), product-gerelateerde transactiesystemen, Single sign-on/IAM, SAAS, PAAS en integraties (REST/JSON).
 • Je hebt actuele ervaring met het opstellen van solution-architecturen.
 • Je hebt actuele ervaring met het opstellen van PSA’s en solution outlines.
 • Kennis en ervaring van modellering (UML, Enterprise Architect) is een pré.

Aanvullend:

 • Communicatief ben je sterk en in staat om de gewenste solution architectuur uit te dragen naar onze ontwikkelteams.
 • Je hebt de nodige flexibiliteit binnen je werkgebied: je staat regelmatig zelf met je voeten in de modder.
 • Een samenwerkende houding, waarbij je teamverbanden versterkt.
 • Een Agile en Can- do mindset.
 • Kennis van SAFe Agile & architectuur en Agile rollen komt goed van pas.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 12 aug 2024    Expertise: Visual designer, DTPer, Traffic manager, Overig (Webredactie)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 30 jul 2024    Expertise: Projectmanager, Programmamanager, Projectmanager ICT, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 25 jul 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Oosterhout    Uiterste reactiedatum: 4 aug 2024    Expertise: HRM adviseur, HRM business partner, Overig (HRM)

Onze partners