Interim Senior Scrummaster #KRTZ2670220

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 15 mei 2023
Reageren tot 21 mei 2023
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 1 augustus 2026
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 95 Marktconform per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Overheid

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Inhuur opdracht / Tijdelijke opdracht:

Opdracht: Senior Scrummaster (36 uur) 

Locatie: Utrecht
Startdatum: 1 augustus 2023
Einddatum: 1 augustus 2026
Optie op verlenging: Nee
Uren per week: 36 uur
ZZP mogelijk: Ja

Sluitingsdatum: 22 mei 2023 om 16:00 uur

De organisatie heeft Agile werken opgeschaald tot een niveau waarbij de gehele IV-keten wordt betrokken. Er wordt in multidisciplinaire teams gewerkt, die in korte sprints werkende software opleveren. Business en IV werken op een agile manier samen om sneller en beter business doelen te realiseren. Nu praten we echter niet langer meer over enkele teams die met Agile werken, maar over de toepassing van Agile concepten voor hele delen van de organisatie of de organisatie als geheel: het schalen van Agile.

Primair help je het Scrum Team (meestal twee teams) bij het Agile werken door ze te coachen en te faciliteren om een top scrum (DevOps) team te worden en te blijven. Hiervoor maak je gebruik van de teamontwikkeling fases (bijvoorbeeld Tuckman) en de Scrum principes & waarden.  

Je faciliteert en coacht de Product Owner bij zijn of haar werkactiviteiten en ondersteunt het operationele- en het lijnmanagement bij hun groei in Agile Leiderschap. Zo begeleid je, samen met collega Scrum Masters, de afdeling in haar ontwikkeling om een lerende organisatie te worden, waarbij teams, clusters, domeinen en management zich verder kunnen ontwikkelen in het Agile werken.  

Jouw werk verricht je volgens de visie van de Scrum Masters:  “Als Scrum Masters zijn wij de ambassadeurs voor Agile werken en een zelforganiserende cultuur om wendbaar te worden en te blijven! We ondersteunen de teams/productielijnen de juiste stappen te nemen in hun professionele ontwikkeling. We doen dat met elkaar om snel en wendbaar waarde te leveren. Door het wegnemen van belemmeringen ondersteunen wij de organisatie zich continu te verbeteren en onze producten te innoveren.” 

Graag extra aandacht voor het volgende: 

Wij zijn op zoek naar een ervaren scrummaster waarbij de ervaring is opgedaan vanuit de functie van scrummaster en niet als rol van scrummaster die naast een andere functie is bekleed. Daarnaast is aantoonbare ervaring bij grote complexe overheidsorganisaties met meer dan 50 DevOps/Scrum teams belangrijk. 

De Senior Scrummaster wordt in eerste instantie ingezet voor het faciliteren van 24 sprints (Sprintlengte is twee weken en rekening houden met 4 weken vakantie per jaar) van minimaal 2 teams. De Senior Scrummaster is verantwoordelijk voor het procesmatig uitvoeren van het scrumproces en het duidelijke zichtbaar maken van de toenemende toegevoegde waarde van de teams. Voor het geval van belemmeringen die de groei van de teams beperken moet de Senior Scrummaster deze zichtbaar en duidelijk maken aan de lijnmanagement en het lijnmanagement adviseren bij de juiste/ gewenste oplossingen. 

Faciliteren en coachen van één of meer scrumteams (productieteams en productowners) en het managen van de impediments in een zeer complexe omgeving.

Het zichtbaar maken van de productiviteit van de teams en de gemaakte progressie. 

Samen met collega's Scrummasters het opzetten en uitwerken van activiteiten gericht op het opschalen van Agile in de organisatie. Dit specifiek afgestemd op de organisatie. Denk hierbij aan de specifieke taakstelling van de organisatie, de wettelijke kaders die mee zijn gegeven en de specifieke richtlijnen voor de uitvoering.

 

FUNCTIE EISEN/ -WENSEN:

  • Tarief is all-in maximaal €95,- (alles inclusief reiskosten, verblijfkosten en parkeerkosten, excl. BTW);
  • Aantoonbare hands-on ervaring met Agile, in de rol van Scrummaster voor meerdere teams. Tevens ruime ervaring met het geven van Agile trainingen.
  • Aantoonbare hands-on ervaring als teamcoach (voor meerdere teams) volgens 'Tukman-model' of gelijkwaardig model. Ervaring met het coachen en trainen van technische georiënteerde ontwikkel teams en met het coaching op houding en gedrag;
  • Kennis van een IV organisatie en hierbij de verantwoordelijkheden en taken van medewerkers.
  • Aantoonbaar succes bij het bereiken van groei in volwassenheid van Agile teams
  • Aantoonbaar inzicht in de aanpak bij een agile transitie bij een overheidsorganisatie
  • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring met het Agile speelveld, waaronder LeSS, Scrum, Kanban, Lean.
  • Kennis van geschaalde frameworks waaronder Large Scaled Scrum(LeSS), Spotify, Scaled Agile Framework (SAFe), Disciplined Agile Delivery (DAD) en Nexus.
  • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau, in de richting van Bedrijfskundige Informatica of gelijkwaardig. Aangevuld met de volgende Certificeringen: PSM1, PSM2 en eventueel ook in het bezit is van PSPO1 en LESS.
  • Aantoonbare werkervaring binnen politiek bestuurlijke organisaties.

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie en onderbouwing. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 12 aug 2024    Expertise: Visual designer, DTPer, Traffic manager, Overig (Webredactie)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 30 jul 2024    Expertise: Projectmanager, Programmamanager, Projectmanager ICT, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 25 jul 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Oosterhout    Uiterste reactiedatum: 4 aug 2024    Expertise: HRM adviseur, HRM business partner, Overig (HRM)

Onze partners