Interim Senior Data Engineer #KRTZ8653255

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 20 juni 2022
Reageren tot 22 juni 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 30 september 2022
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO, HBO
ZZP tarief € Marktconform per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Logistiek | Vervoer

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Data speelt een hoofdrol in al onze processen en is volop in beweging. Vanaf het hoofdkantoor in Utrecht werken veel collega´s achter de schermen om dit voor elkaar te krijgen in een uitdagende en innoverende dataomgeving.

Data, Innovatie & Analyse (DIA) is nu op zoek naar een Senior Data Engineer. Het team is verantwoordelijk voor de totstandkoming van hoogwaardige informatieproducten.
We maken als DIA de transitie naar een nieuw dataplatform voor alle databronnen met onder andere nieuwe tooling en methodieken zoals Apache Nifi, Data Vault 2.0, Informatica BDM en tooling in de Azure stack (Power BI en Snowflake).
Als Senior Data Engineer ligt de nadruk van je werkzaamheden op het klaarzetten en beschikbaar maken van data in de Azure Cloud, het testen op datakwaliteit en het ontwikkelen van bijbehorende datamarts. Deze datamarts dienen als basis voor nieuw te ontwikkelen dashboards. Daarnaast ga je aan de slag met het ontwerpen van verschillende datamodellen.

Dit ga je doen

In onze gloednieuwe Microsoft Azure cloud-omgeving help je mee aan het bouwen van een datafundament waarin alle databronnen ontsloten worden voor besturingsmodellen, dashboards, analyses en andere informatieproducten.

Je werkt veel samen met collega's in de keten binnen je team, de afdeling en de business. Je bent een schakel in het bouw- en deliveryproces waarbinnen informatieproducten worden gerealiseerd van ontwikkeling tot productie. Je biedt oplossingen en zorgt voor verbeteringen.
Hierin ben je succesvol doordat je jouw leergierigheid, teamspirit, motivatie en ‘getting-things-done’ mentaliteit slim inzet bij:

 • Het ontsluiten van nieuwe databronnen met behulp van NiFi (gestructureerde en ongestructureerde data).
 • Het opwerken van de ontsloten data middels Data Vault van raw data vault naar business data vault, inclusief het modelleren van de data
 • Het ontwikkelen van datamarts op basis van deze data.
 • Je bent verantwoordelijk voor een effectief ontworpen en gerealiseerd DWH, met data pipelines van bron tot eindgebruiker.
 • Je zorgt voor robuust opgezette code met relevante controles op het gebied van processing en datakwaliteit.
 • Je zorgt voor goede in productie name met een geteste en gedocumenteerde oplossing.

Eisen:

Dit neem je mee als mindset:
Je bent kritisch en neemt de verantwoordelijkheid voor de sprintresultaten. Je bent gewend om in een team als voortrekker te acteren. Ligt een discipline buiten jouw expertisegebied? Geen probleem, ook die pak je op. Je teamgenoten rekenen op jouw ondersteuning en jij helpt andere teamleden zelf-organiserend te worden. Feedback geef je gevraagd en ongevraagd, en krijg jij feedback, dan zie je dat als een kans om te groeien.

Dit zijn de eisen

Om de functie van Senior Data Engineer succesvol uit te voeren beschik je onder andere over:

 • Minimaal een afgeronde HBO of WO opleiding
 • Minimaal 4 jaar ervaring als Data Engineer  in een complexe ETL-BI/DWH omgeving bij een grote organisatie
 • Gedegen kennis van data-integratie, deployment automation en versiebeheer.
 • Gedegen kennis van ETL processen in combinatie met tools zoals Informatica BDM.
 • Aantoonbare ervaring met datamodelleren, met name Data Vault 2.0 en dimensioneel.
 • Kennis van Enterprise Architect, Snowflake en Apache NiFi is een pré.

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 apr 2024    Expertise: HRM adviseur
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 19 mei 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Personal assistant, Managementassistent
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 5 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Bestuurssecetaresse, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Secretaresse, Overig (Projectmanagement), Projectmedewerker, Overig (Project management Ondersteuning), Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 25 apr 2024    Expertise: Overig (Administratief)

Onze partners