Interim Senior Data Consultant #KRTZ8147035

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 27 oktober 2020
Reageren tot 28 oktober 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Zeist
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
Branche Bank- | verzekeringswezen
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De organisatie wil meer grip op data en meer waarde creëren uit data, de afdeling Data Management is verantwoordelijk om de organisatie daarbij te begeleiden.
We zijn ervan overtuigd dat meer grip op data de dagelijkse operatie helpt om beter in control te zijn. Daardoor kan de organisatie beter en efficiënter werken. Ook geloven we dat we met meer grip op data nieuwe producten en diensten beter kunnen ontwikkelen. 
Naast deze intrinsieke motivatie heeft de organisatie en haar klanten ook te maken met meer toezicht op het gebied van data. De afdeling werkt op corporate niveau aan beleid, tooling en governance en helpt de business units om afspraken over data expliciet te maken.
Het verbeteren van datakwaliteit is business gedreven. Om het zo pragmatisch mogelijk uit te voeren zijn 27 concrete “datamanagement”-producten bepaald. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een data dictionary, het opstellen van datakwaliteitseisen en een controleframework. De ambitie is om eind 2020 alle producten uitgerold te hebben.  Dat betekent dat we nu in de eindfase zitten van het datakwaliteitsproject

Gevraagd
We zijn op zoek naar een ervaren dataconsultant die praktijk ervaring heeft met het implementeren van datamanagement in de business. Je ondersteunt vanuit de afdeling de unit en je bent voor hen het primaire aanspreekpunt.
We vragen een consultant die vanuit het reeds vastgestelde en in werking zijnde projectplan met de business aan de slag gaat om de laatste stap te maken in het opzetten van een brede basis op gebied van datakwaliteit, datamonitoring en datagovernance. Je draait dus actief mee in het datakwaliteitproject én je deelt je praktijkervaring binnen de afdeling om bijvoorbeeld algemene werkwijzen te verbeteren. Waar mogelijk werk je ook aan concrete corporate opdrachten. 
De opdrachtomschrijving voor de consultant datamanagement is als volgt

 1. Actief meedraaien in het datakwaliteitsproject conform het vastgestelde implementatieplan
 2. Datakennis overbrengen op data-eigenaren, data-stewards en andere betrokkenen volgens het principe voordoen – meedoen – zelf doen.
 3. Het zorgdragen dat de resultaten op een uniforme en traceerbare wijze worden vastgelegd in de daarvoor aangewezen systemen
 4. Meewerken aan corporate datamanagementproducten

Eisen waaraan je moet voldoen:

 1. Heeft ervaring op gebied van implementatie van datamanagement bij (middel)grote bedrijven in de financiële sector.
 2. Creëert of versterkt draagvlak voor datamanagement bij medewerkers binnen de business. Denkt vanuit het creëren van meerwaarde voor de business.
 3. Een academische achtergrond (HBO/WO)
 4. 1 tot 2 jaar ervaring op het gebied van implementatie van datamanagement
 5. Minimaal 2 jaar ervaring met projectmatig werken
 6. (aantoonbare) Resultaatgerichtheid door de business te helpen om targets tijdig te halen (faciliterend leiderschap).
 7. Ervaring met sturing geven volgens het principe voordoen – meedoen – zelf doen
 8. Per direct beschikbaar.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Salarisindicatie en Tarief.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2024    Expertise: Solution Architect, BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Trainer, Management (Project management Ondersteuning), Agile coach, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Training / Educatie / Coaching)
Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Financial controller, Management (Project management Ondersteuning), Projectmanagement ondersteuner, Controller, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Financieel)

Onze partners