Interim Regeling Adviseur Wlz & Wmo #KRTZ8401068

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 22 november 2022
Reageren tot 24 november 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 40 uur
Soort contract ZZP inhuur contract
Opleidingsniveau HBO, WO
Branche Overheid

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Als Regeling Adviseur bij deze opdrachtgever ben jij verantwoordelijk voor het adviseren en begeleiden van de organisatie binnen de regelingen Wmo & Wlz. In deze functie ben jij de schakel tussen nieuwe wet- en regelgeving en de business. Sterker nog, je opereert op het snijvlak tussen beleid, risk, operations en IT. Wanneer er nieuw beleid is en wijzigingen moeten worden doorgevoerd, inventariseer, analyseer en adviseer jij het management over uitvoeringsconsequenties van deze wet- en regelgeving. Denk hierbij aan wijzigingen binnen de Wlz of Wmo vanuit het ministerie of wijzigingen bij andere partners.

Als adviseur ben jij de aangewezen persoon voor het vertalen van voorgestelde wijzigingen vanuit wet en regelgeving naar de Regeling Wlz en Wmo en andersom. Jouw kennis van de ontwikkeling van het zorgstelsel speelt een belangrijke rol binnen de beleids- en besluitvorming. Jij runt en "ownt" de uitvoeringstoetsen, waarvoor jij het beleid en achterliggende redenen voor wetswijzigingen als geen ander begrijpt. Jij snapt de gang van zaken van de operatie en IT, inclusief bijbehorende veranderprocessen en houdt nauwlettend in de gaten wat wel en niet kan.

Jij geeft stakeholders gevraagd en ongevraagd advies en wordt betrokken bij de implementatie en uitvoering hiervan. Je vertaalt beleidsdoelen en uitvoeringsconsequenties naar oplossingen en/of een oplossingsrichting en vertaalt beleidswijzigingen naar werkprocessen. Hierbij beschrijf je de aanpak en de bijbehorende kosten/baten/risico's en maak je samen met de regeling controller de kosten inzichtelijk. Naast inhoudelijke kennis van de Wlz en Wmo heb je daarom ook wat financieel en IT inzicht nodig. Tot slot komt jouw vlotte pen goed van pas als penvoerder bij in- en externe jaarplannen, memo’s en stukken voor het portfolioproces. Een veelzijdige rol!

Binnen deze functie sta je veel in contact met interne & externe stakeholders en is geen dag hetzelfde. De ene dag sluit je aan bij het ministerie en de andere dag denk je mee met de Product Owner Regeling Wlz & Wmo. Jij speelt keer op keer in op de actuele behoefte, maakt je elk onderwerp volledig eigen en belicht alle relevante aspecten van de uitvoering. Nieuwsgierigheid en proactiviteit zijn jouw tweede natuur en nieuwe materie maak jij je snel eigen. Je komt te werken in het team Regie Regelingen met als directe leidinggevende de manager Regie Regelingen.

Dit neem je mee
Binnen deze functie sta jij met veel stakeholders van verschillende niveaus in contact. Daarom is het belangrijk dat jij iemand bent die sterk in zijn/haar schoenen staat en niet bang is om het gesprek aan te gaan. Jij bent analytisch sterk en kan de vertaalslag maken van theorie naar praktijk. Daarnaast herken jij jezelf in onderstaande:
•    Afgeronde HBO/WO opleiding
•    Minimaal 5 jaar werkervaring binnen een soortgelijke organisatie (Uitvoeringsorganisatie/Rijksoverheid/Verzekeringen)
•    Inhoudelijke kennis van de Wlz en/of Wmo
•    Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal: naast vloeiend spreken kun jij ook goed schrijven;
•    Jij bent pro-actief en kan onafhankelijk handelen,
•    Jij hebt ervaring in verandertrajecten en bij voorkeur ook met het aansturen van delen van operations
•    Je beschikt over organisatie sensitieve vaardigheden en bent in staat om relaties op te bouwen en te onderhouden;
•    Ervaring met Lean en/of Agile is een pre.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 28 mei 2024    Expertise: Overig (Bouw, techniek & Engineering), Projectmanager, Overig (Projectmanagement), Civiel engineer
Locatie: Zuid-Holland    Uiterste reactiedatum: 24 mei 2024    Expertise: Recruitment support, Recruiter, HRM medewerker, Overig (Recruitment), HRM adviseur, Overig (HRM)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 24 mei 2024    Expertise: Processpecialist, Overig (Facilitair), Overig (Management & Consulting)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 22 mei 2024    Expertise: Administratief medewerker, Managementassistent, Management (Secretarieel), Overig (Secretarieel), Overig (Administratief)

Onze partners