Interim Projectcontroller #KRTZ2616409

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 2 maart 2020
Reageren tot 5 maart 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Amsterdam
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 75 per uur
Branche Overheid, Techniek | Engineering
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Als projectcontroller wordt je ingezet op projecten die veelal grote impact hebben. Dit kunnen zowel infrastructurele projecten zijn. Maar je wordt ook ingezet op grote interne projecten en investeringsprojecten.

Je baan
Jij bent als projectcontroller de sparringpartner van de project-/programmamanager door het geven van adviezen, het maken van plannen en het beoordelen van de voortgang van projecten. Jij bewaakt niet alleen het geld, maar speelt ook een belangrijke rol bij de besturing en beheersing van tijd, scope, kwaliteit en risico’s. Je kent en beheerst als projectcontroller de interne regelgeving met betrekking tot financiële procedures en verslaglegging.
In deze veranderlijke omgeving en daarmee afwisselende rol ben je continue bezig met meten en analyseren van de financiële positie van het project om het projectmanagement in de gelegenheid te stellen om tijdig bij te sturen.

Met het stellen van kritische vragen bewaak je de voortgang en zorg je voor passende informatie die het meest bijdraagt aan een goede projectsturing in de fase waarin het project zich bevindt. Hierbij ben je in staat om data om te zetten naar inzichtelijke stuurinformatie voor het management, de stakeholders en de concerncontroller. Tevens gebruik je deze informatie om de projectleider pro actief te adviseren en om samen ervoor te zorgen dat de status en risico's van de projecten inzichtelijk en beheersbaar zijn en blijven.

Naast jouw verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van de planning & control-cyclus voor de projecten in jouw portefeuille, draag je zorg voor de opzet van een goede financiële huishouding en ben je verantwoordelijk voor de financiële inrichting van het project. Tevens ben je vanuit de projectmatige invalshoek continu bezig met het 'in control' zijn van diverse administratieve processen en doe je aanbevelingen voor verbetering van projectresultaten en de beheersing van projecten.

De kerntaken binnen deze functie zijn:
– Je verricht financiële analyses van reguliere en projectmatige activiteiten. Je signaleert trends, afwijkingen, kansen en risico’s en kijkt daarbij breder dan alleen het geld.
– Je coördineert, stuurt aan en bewaakt de Planning & Control cyclus van je projecten.
– Je adviseert de projectleider, concerncontroller en het management op het gebied van financiële aangelegenheden en besluitvorming. Hierbij fungeer je als financieel geweten van het (project)management en treedt op als gelijkwaardig gesprekspartner.
– Je speelt proactief in op veranderingen. Je signaleert veranderingen en je initieert en implementeert verbetervoorstellen
– (Mede) inrichten van een professionele governance rondom de projecten en programma’s
– (Mede) inrichten proces rondom voeren van projectadministratie
– Voeren van inhoudelijke besprekingen met project – en operationeel management en de partijen

Je profiel
– Je beschikt HBO+/academisch werk- en denkniveau met daarbij relevante opleidingen binnen financiën / controlling / projectcontrol
– Specialistische kennis en vaardigheden ten aanzien van het vakgebied Projectcontrolling
– Je beschikt over 5-8 jaar werkervaring als (project)controller
– Je hebt ervaring als (project)controller met complexere projecten binnen een grote organisatie
– Affiniteit / ervaring in technische onderhouds- en projectomgeving (belangrijk is taal van technische managers te begrijpen en financiën op begrijpelijke manier uit te leggen richting management)
– Verder heb je kennis en vaardigheden met betrekking tot voor het vakgebied relevante software (SAP)

Daarnaast beschik je over de volgende competenties:
– Je bezit reflectie- en leer vermogen: staat op eigen benen, neemt invloed en bent daardoor in staat ‘het verschil’ te maken.
– Je bent een echte adviseur. Je hebt uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden en weet ontwikkelingen en data kernachtig te vertalen in een boodschap naar de omgeving.
– Je bent organisatiesensitief en weet verbindingen binnen en buiten de financiële discipline te leggen.
– Je bent proactief in het signaleren van procesverbeteringen en efficiencyslagen.
– Je bent een kwaliteitsgerichte collega die open staat voor verandering.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 jul 2024    Expertise: Directeur, Teamleider, Overig (Management & Consulting)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 23 jun 2024    Expertise: Financial controller, Business controller, Overig (Financieel)
Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 23 jun 2024    Expertise: Administratief medewerker, Overig (Administratief)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 30 jun 2024    Expertise: Scrum master ICT, Agile coach, Projectmanager, Projectmanager ICT, Programmamanager, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement), Overig (Training / Educatie / Coaching)

Onze partners