Interim Programmamanager Inrichten Verandervermogen #KRTZ5615932

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 3 juli 2020
Reageren tot 27 augustus 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Ridderkerk
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO, HBO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Het bestuur wil het verandervermogen van de organisatie vergroten. Zodanig dat een goede balans ontstaat tussen ambities (dat wat zij wil bereiken) en het incasseringsvermogen (dat wat de organisatie aankan). Zij wil dit doen door een gerichte keuze te kunnen maken uit afzonderlijke veranderdoelen in relatie tot alle andere lopende en voorgenomen veranderingen. En zij wil daarbij een passende prioriteitstelling en verdeling van de beschikbare financiering, menskracht en middelen kunnen bepalen. Zij wil verandering bestuurbaar maken.

De organisatie heeft al stappen gezet om haar verandervermogen te vergroten en is bezig met een (her)vertaling van haar bestuurlijke ambities naar veranderdoelen, herbezinning op haar organisatievorm en met het vergroten van haar competenties. Op het gebied van portfolio- management en capaciteitsmanagement, informatiemanagement en datamanagement, Business Intelligence en managementrapportage, innovatie e.a. Deze veranderingen zijn opgenomen in een plan: ‘Inrichten verandervermogen’ Om aan de realisatie van dit plan sturing te geven is onze opdrachtgever op zoek naar een

Programmamanager Inrichten Verandervermogen met bewezen kennis van- en ervaring met- verandermanagement

Wat ga je doen?

Vanuit jouw professionele ervaring met programmasturing en verandermanagement geef jij rechtstreeks leiding aan de realisatie van het plan ‘inrichten verandervermogen van, door:

 • Versterking van de informatiefunctie; het vestigen van de verantwoordelijkheid op strategisch niveau, het laten inrichten van de praktijk op tactisch niveau voor informatiemanagement, datamanagement, architectuur en business analyse. 
 • Verbetering van de besturing van de verandering; het ontwikkelen van een strategische agenda, het laten inrichten van een praktijk op tactisch niveau voor portfoliomanagement en haar praktische ondersteuning.
 • Verbetering van de realisatie van de verandering; het laten door-ontwikkelen van de praktijk voor programma- en projectmanagement en de ondersteuning daarvan.
 • Versterking van de innovatiefunctie; het laten inrichten van technologie verkenning en adaptatie en de proefondervindelijke toepassing in innovatieprojecten.
 • Bewustwording en verankering van het eigenaarschap; het vestigen van de verantwoordelijkheid voor informatiedomeinen, informatie en applicaties en het laten inrichten van het onderhoud en beheer.
 • Versterken van de samenwerking met andere organisatie (o.a. via het organiseren van actieve samenwerking); het vestigen van een beleid gericht op samenwerking als voorkeur en het laten inrichten van de praktijk op tactisch niveau voor het uitvoeren van werken in samenwerkingsverband en de onder ondersteuning daarvan.
 • Je onderhoud daarbij voortdurend de verbinding tussen de Directie, MT, teamleiders en medewerkers.
 • Je handelen en je communicatie zijn gericht op het vergroten van het draagvlak. 

Bij deze opdracht is verandermanagement de sleutel tot succes. Wij zoeken dan ook nadrukkelijk naar de bewezen ervaring op dit gebied, naast de ervaringen met programmamanagement. Je bent communicatief sterk en weet structuur te brengen zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. Een stevige persoonlijkheid met daadkracht en doorzettingsvermogen die het oplossen van problemen als uitdaging ziet. Inspirerend, zichtbaar en benaderbaar voor medewerkers. Een stevige sparringpartner naar directie, heemraden en MT.

Eisen:

 1. Afgeronde minimaal HBO opleiding;
 2. Minimaal 10 jaar ervaring in deze rol;
 3. Ervaring met: Het begeleiden van veranderingen
 4. Ervaring: Het implementeren van Portfoliomanagement
 5. Eigenaarschap en veranderkracht om de doorontwikkeling tot een succes te maken
 6. Schakelen tussen verschillende ketenpartners 
 7. Stevig in je schoenen staan en lastige knopen doorhakken
 8. Luisteren en op proactieve wijze te verbinden
 9. Projectmatig werken met PRINCE2
 10. Ervaring met het werken binnen de overheid

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een goed onderbouwde motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salaris.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2024    Expertise: Solution Architect, BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Trainer, Management (Project management Ondersteuning), Agile coach, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Training / Educatie / Coaching)
Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Financial controller, Management (Project management Ondersteuning), Projectmanagement ondersteuner, Controller, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Financieel)

Onze partners