Interim Product Owner #KRTZ1940774

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 7 januari 2021
Reageren tot 14 januari 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Amsterdam
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid, Gas | Energie | Water, Techniek | Engineering

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Product Owner.

Binnen onze Agile organisatie wordt gebouwd aan data gedreven processen. Om data van betekenis te kunnen laten zijn, moet de inwinning en verfijning van data waar mogelijk centraal worden gestandaardiseerd en geborgd. Dat geldt voor data-classificatie, -definities en -ontsluiting. Hier spelen de uitgangspunten van Linked Data een belangrijke rol in. Een belangrijke stap in deze transitie is het opzetten van een brede Object Type Library (de OTL). Dit is te zien als een grote kennis-bibliotheek. Een OTL beschrijft namelijk per objecttype wat het is (middels soorten en definities), wat we van het objecttype willen weten (middels kenmerken), en een OTL beschrijft hoe objecttypen samengesteld kunnen zijn. Dit gebeurt op een manier zodat zowel mensen als computers dit kunnen gebruiken. Als Product Owner OTL zorg jij er samen met je team voor dat de bibliotheek steeds completer wordt, en dat deze op steeds meer plekken in de organisatie praktisch toegepast kan worden.

Waar ben jij verantwoordelijk voor? 

Jij bent verantwoordelijk voor het prioriteren van de backlog voor Team OTL. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het stakeholdermanagement. Jij bent het aanspreekpunt met betrekking tot de wensen en verwachtingen die leven ten opzichte van het product dat je levert. Nieuwe wensen vanuit stakeholders analyseer je, en verwerk je ook op de backlog. Je bent tevens verantwoordelijk voor het samenstellen en beheren van de roadmap, het afstemmen hiervan met het team en het tijdig realiseren van de functionaliteiten. Daarbij word je ondersteund vanuit architectuur en werk je nauw samen met de scrummaster. In overleg met de rest van het team stel je de backlog samen voor de aankomende sprints. Op deze manier sluit je aan bij de rest van de organisatie. Met jouw inzicht waarborg je de opgeleverde functionaliteit in relatie staat tot de gestelde doelen van de organisatie. Vanuit deze rol volg je ook ontwikkelingen buiten de organisatie die relevant kunnen zijn voor het product. 

Hier hou je je mee bezig 

Als Product Owner ben je concreet bezig met: 

• Het prioriteren van de Product Backlog voor Team OTL om de doelen en missies zo goed mogelijk te halen; 
• Stakeholdermanagement, jij bent het aanspreekpunt met betrekking tot de wensen en verwachtingen die leven ten opzichte van het product dat je levert; 
• Zorgen voor een zichtbare, transparante en duidelijke backlog waar iedereen eigenaar van is; 
• Het leiden van de sprint review (demo) 
• Het opzetten van de roadmap;
• Dit in directe afstemming en samenwerking met de scrummaster, product manager, architectuur en andere product owners binnen en buiten Team OTL.

 

Eisen waaraan je moet voldoen

• HBO+ werk- en denkniveau
• Minimaal 1 jaar ervaring opgedaan als Product Owner
• Ervaring met het ophalen en analyseren van informatievraagstukken
• Ervaring met het werken in teamverband en kennisdeling onder collega’s
• Ervaring met de opbouw van een OTL (semantisch modelleren) 
• Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift 

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 apr 2024    Expertise: HRM adviseur
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 19 mei 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Personal assistant, Managementassistent
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 5 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Bestuurssecetaresse, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Secretaresse, Overig (Projectmanagement), Projectmedewerker, Overig (Project management Ondersteuning), Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 25 apr 2024    Expertise: Overig (Administratief)

Onze partners