Interim Product Owner #KRTZ2368573

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 12 april 2022
Reageren tot 13 april 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 31 augustus 2022
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Bank- | verzekeringswezen

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Als Product Owner OutSystems weet jij de capaciteit van jouw ontwikkelteams optimaal in te zetten om zo veel mogelijk waarde toe te voegen voor de ca. 3 miljoen deelnemers.

OutSystems is een Low-Code platform waarmee applicaties grafisch worden gemodelleerd en er veel minder nadruk ligt op het schrijven van programmeercode. Binnen het OutSystems domein worden tegelijkertijd nieuwe applicaties ontwikkeld als verouderde .Net modules vervangen.

Als Product Owner OutSystems ontwikkel en beheer je samen met het OutSystems DevOps team meerdere pensioen applicaties. In de ene sprint ligt de focus op het implementeren van nieuwe wetgeving, en in een volgende sprint bijvoorbeeld op het verder herbouwen en moderniseren van processen binnen het pensioentoekenningen domein. Samenwerking met andere Product Owners en ontwikkelteams is daarbij enorm belangrijk.

Daarnaast prioriteer je als Product Owner ook de backlog van het expertise team binnen het OutSystems Centre of Excellence. Dit team bestaat uit een vertegenwoordiging van software architecten en OutSystems ontwikkelaars welke samen richting geven aan de verdere doorontwikkeling en gebruik van het OutSystems platform. Steeds meer IT teams gaan gebruik maken van het OutSystems platform, waardoor de borging van kwaliteitsaspecten met betrekking tot applicatie ontwikkeling steeds belangrijker wordt. Het Expertise team dient ervoor te zorgen dat de IT teams optimaal gebruik kunnen maken van de functionaliteit die het platform biedt.

Als Product Owner vul en beheer je namens de business de backlog (in dit geval dus twee backlogs) van onderwerpen die door de IT-teams worden gerealiseerd. En dat beheren doe je natuurlijk actief en in samenwerking met de diverse stakeholders. Je prioriteert de onderwerpen op waarde, die financieel van aard kan zijn maar bv. ook de klanttevredenheid kan verhogen of zorgt dat wordt voldaan aan wettelijke verplichtingen. Je laat je niet regeren door de waan van de dag, maar hebt een visie op de genoemde onderwerpen die je voortdurend uitdraagt. Daar hoort ook bij dat de applicaties die gebruikt worden in technische zin up-to-date blijven, zodat de continuïteit van de dienstverlening wordt gewaarborgd. Vanzelfsprekend zorg je dat alle stakeholders voortdurend op de hoogte zijn van wat er speelt binnen jouw aandachtsgebied.

Jouw uitdaging is maximale waarde te realiseren met je teams, in een complex en uitdagend speelveld. Je kunt goed “nee” zeggen en ook uitleggen waarom. Het spreekt voor zich dat samenwerken cruciaal is binnen deze   functie. Het creëren van maximale waarde op het juiste moment, is wat jou drijft en waar jij je energie uit haalt

Profiel

Je hebt ruime ervaring als Product Owner in een grote organisatie. Je hebt inhoudelijke kennis van pensioenen, en bent bereid die zo nodig te verdiepen. Tegelijk heb je kennis en visie op het optimaliseren van systemen en processen. Hiermee help je stakeholders en ben je ook voortdurend op de hoogte zodat jij en je team aan de juiste zaken werken. Je bent actie- en resultaatgericht en je weet dat doelen pas behaald zijn, als ze ook daadwerkelijk verzilverd zijn. Hier spreek jij je stakeholders ook voortdurend op aan. Je weet je dan ook goed staande te houden binnen een politieke omgeving, zodat samen doelen behaald worden.

De Product Owner die wij graag aan ons team toevoegen:

 • Heeft minimaal een relevante afgeronde HBO opleiding;
 • Heeft minimaal 7 jaar werkervaring, waarvan minimaal 3 jaar ervaring als Product Owner van een team;
 • Is klantgericht;
 • Is in het bezit van Agile certificering als PSPO1 en/of PSPO2;
 • Ervaring in de financiële instelling is een pré
 • DevOps, Lowcode, .Net (vanuit PO optiek) zijn ook een pré
 • Ervaring met het vervangen van verouderde applicaties is een pré
 • Ervaring als business analist of vergelijkbaar is een pré
 • Houdt zich staande in een politieke omgeving;
 • Is ondernemend en durft nee te zeggen;
 • Kan goed omgaan met verschillende typen stakeholders op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau;
 • Is organisatiesensitief en weet zijn/haar omgeving enthousiast te krijgen voor ideeën;
 • Is analytisch sterk en houdt ervan te werken met feiten en gebruikt dit ter onderbouwing;
 • Kan goed schakelen tussen strategie en visie enerzijds en dagelijks operatie anderzijds;
 • Weet het overzicht te bewaren en werkt gestructureerd.

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Nijmegen    Uiterste reactiedatum: 5 aug 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Managementassistent
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 16 jul 2024    Expertise: Projectmanagement ondersteuner, Administratief medewerker, Overig (Administratief)
Locatie: Amersfoort    Uiterste reactiedatum: 15 jul 2024    Expertise: Werkplekbeheerder, Servicedesk medewerker
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 14 jul 2024    Expertise: HRM adviseur, HRM business partner, Overig (HRM)

Onze partners