Interim Privacy Officer #KRTZ2617268

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 24 juni 2021
Reageren tot 27 juni 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Enschede
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 18 december 2021
Aantal uur 24 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 80 per uur
Branche Onderwijs | Educatie
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Privacy Officer,

Invulling geven aan de taken van de Privacy Officer om een aandeel te leveren in het privacy implementatieplan, het inhalen van DPIA achterstanden op bedrijfsprocessen/applicaties en het coördineren van de werkzaamheden op het domein onderzoek

Als Privacy Officer ben je verantwoordelijk voor het tot stand komen, uitdragen, werkend maken, onderhouden, borgen en toezien op naleving van het privacybeleid, privacystatement en het register van verwerkingsactiviteiten. Je bent in staat tot het opstellen van gedragsregels en het bevorderen van de bewustwording van medewerkers aangaande privacy. Je adviseert en ondersteunt de toezichthouders en de overige collega's van de organisatorische onderdelen over privacyvraagstukken om te komen tot adequate oplossingen. Je bent goed in staat de vertaalslag te maken tussen de wet- en regelgeving en de soms weerbarstige praktijk. Hierbij kom je tot een pragmatisch advies waarbij recht wordt gedaan aan zowel de privacybelangen van betrokkenen alsook de praktische werkbaarheid in het primaire proces. Tevens geef je hierbij aanbevelingen voor proces- en/of systeemverbeteringen.

Je adviseert de organisatie zodat de verwerkingen van persoonsgegevens rechtmatig worden uitgevoerd. Hiertoe beoordeel je de effecten van gegevensverwerkingen en ondersteunt de hierin lerende organisatie bij het uitvoeren van data protection impact assessments (DPIA's). Je ondersteunt contractmanagement bij het opstellen van verwerkersovereenkomsten en draagt zorg voor een adequaat proces voor de uitvoering van de rechten van betrokkenen (inzage, rectificatie, vergetelheid e.d.).

Je maakt onderdeel uit van het Computer Security Incident Response Team (CSIRT) om zowel proactief incidenten te voorkomen als ook reactief een bijdrage te leveren aan het oplossen van incidenten.
Je werkt nauw samen met de Functionaris voor Gegevensbescherming als toezichthouder, met andere collega's die privacy in hun pakket hebben en met je directe collega's van het team Informatiebeveiliging & Privacy waar je onderdeel van uit maakt. Daarnaast sta je in contact met landelijke collega's om informatie te delen en om je kennis te verrijken. Daar waar het proces- en productontwikkeling betreft lever je een bijdrage om privacy by design en privacy by default te borgen.

Eisen waaraan je moet voldoen:

• Je hebt een afgeronde HBO-opleiding.
• Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het toepassen van privacywet- en regelgeving.
• Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als adviseur.
• Je bent bereid om te investeren in relevante vakinhoudelijke opleidingen.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 mei 2024    Expertise: HRM medewerker, Overig (HRM)
Locatie: Zuid-Holland    Uiterste reactiedatum: 29 mei 2024    Expertise: Recruitment support, HRM medewerker, Overig (Recruitment), HRM adviseur, Overig (HRM)
Locatie: Drenthe    Uiterste reactiedatum: 30 mei 2024    Expertise: Overig (Operations), Overig (Facilitair)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 30 mei 2024    Expertise: Management (Sociaal Domein), Projectmanager, Overig (Projectmanagement), Overig (Sociaal Domein)

Onze partners