Interim Privacy Officer #KRTZ1071041

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 1 februari 2023
Reageren tot 8 februari 2023
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Tilburg
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 17 oktober 2023
Aantal uur 24 uur
Soort contract Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € Marktconform per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Overheid, Gemeente

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Ben jij een privacy officer die van aanpakken weet? Dan zoeken wij jou!

Wij hebben een tijdelijke opdracht i.v.m. vervanging wegens zwangerschapsverlof en zijn voor een periode van maximaal 6 maanden (ingang 17 april 2023) op zoek naar een

Privacy officer
20 tot 24 uur per week

Privacy is een belangrijk onderdeel van en voorwaarde voor onze dienstverlening en bedrijfsvoering. Een team Informatieveiligheid en Privacy geeft hier, samen met onze medewerkers en bestuur, uitvoering aan. Als Privacy Officer maak je deel uit van dit team. Het team bestaat uit een Functionaris Gegevensbescherming, Chief Information Security Officer, ENSIA Coördinator en twee Privacy Officers.

Wat ga je doen

 • Organisatie-breed adviseren over en het bijdragen aan het implementeren van het (operationele) privacy beleid en het bewaken van de opvolging hiervan in processen en systemen.
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren over processen, procesverbeteringen en privacyvraagstukken die volgens de richtlijnen van de AVG moeten worden ingericht en uitgevoerd.
 • Je bent belast voor het inrichten, onderhouden en bewaken van het verwerkingsregister en het opstellen en beoordelen van privacy-overeenkomsten.
 • Het begeleiden en uitvoeren van Data Protection Impact Assessments (DPIA’s).
 • Het adviseren over gemeentelijke werkprocessen zodat die als het nodig is aangepast kunnen worden een de eisen van de AVG.
 • Je zorgt voor een tijdige en correcte afhandeling van AVG-vraagstukken en -verzoeken van burgers en overige belanghebbende en je rapport hierover aan de Functionaris Gegevensbescherming.
 • Het coördineren en zorgdragen voor het opvolgen en uitvoeren van melding van datalekken en het adviseren over eventueel te nemen maatregelen.
 • Je werkt aan het creëren van draagvlak voor het privacy beleid, de consequenties en het vergroten van privacy bewustzijn op alle niveaus van de organisatie.

 

FUNCTIE EISEN-/ WENSEN:

Wat verwachten wij van jou 

 • Jij bent een gesprekspartner op het gebied van privacyvraagstukken. Je brengt je adviezen met impact en weet de onafhankelijke rol van privacy te waarborgen. Je hebt een rol in de dagelijkse uitvoering, advisering en aansturing en bent een gesprekspartner voor onze medewerkers om privacy taken gezamenlijk uit te voeren.
 • Je beschikt over minimaal een passende afgeronde HBO-opleiding en je hebt enkele jaren werkervaring op het gebied van privacy, bij voorkeur in een gemeentelijke organisatie. Daarbij heb je kennis van ICT, AO/IC processen, informatiebeveiliging en auditing in relatie tot de vastlegging van (persoons)gegevens.
 • Je bent een proactieve collega die door samenwerking en het creëren van draagvlak in staat is om bewustwording bij bestuurders en collega’s te stimuleren en gezamenlijke resultaten te bereiken. Hierin zoek je de verbinding tussen de samenwerkende gemeenten, afdelingen en teams en draag je verbetervoorstellen aan.
 • Je bent zichtbaar en flexibel om wanneer het nodig is, fysiek aanwezig te zijn op locatie. Je toont eigenaarschap, bent analytisch, kunt een probleem of vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken bekijken en hierin goed hoofd- en bijzaken onderscheiden. Daarvoor bezit je politiek bestuurlijke sensitiviteit.

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie en onderbouwing. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of eventuele belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 12 aug 2024    Expertise: Visual designer, DTPer, Traffic manager, Overig (Webredactie)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 30 jul 2024    Expertise: Projectmanager, Programmamanager, Projectmanager ICT, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 25 jul 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Oosterhout    Uiterste reactiedatum: 4 aug 2024    Expertise: HRM adviseur, HRM business partner, Overig (HRM)

Onze partners