Interim Privacy Officer (CISO) #KRTZ6121045

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 8 juni 2022
Reageren tot 20 juni 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Deventer
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 31 december 2022
Aantal uur 24 uur, 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
ZZP tarief € 78 per uur
Branche Onderwijs | Educatie, Wetenschap | Onderzoek

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Wij zijn op zoek naar een Privacy Officer: 

Jij als Privacy Officer hebt als ondersteuner, adviseur en ambassadeur organisatie breed een cruciale rol in de implementatie hiervan. Je creëert bewustzijn over Informatiebeveiliging en Privacy in alle lagen van de organisatie. Dit doe je door het belang van privacy uit te leggen en over de AVG te informeren. Waar relevant kies je de bühne om ons privacy beleid uit te dragen. Daarnaast ondersteun je en geef je advies over de juiste toepassing van de AVG: op eigen initiatief, maar ook naar aanleiding van vragen of op verzoek als er bijvoorbeeld plannen zijn om een nieuwe ICT-toepassing te introduceren. In de breedste zin help je onze organisatie om privacy optimaal vorm te geven: door processen inzichtelijk te maken, risico’s door middel van Data Protection Impact Assessments (DPIA’s) in kaart te brengen, en academies en diensten vanuit jouw kennis en ervaring te ondersteunen en begeleiden. Daarnaast help je met het verder ontwikkelen en implementeren van het nieuwe Informatiebeveiliging en Privacy beleid. Als Privacy Officer maak je deel uit van het team Informatiebeveiliging en Privacy, momenteel bestaande uit 2 vaste medewerkers en 6 tijdelijke, externe medewerkers. Het is een relatief jong team waarvoor het komende jaar meer vaste mensen aangesteld zullen worden. Er is ruimte om de functie op jouw manier in te vullen. Taken worden flexibel en in overleg verdeeld onder leiding van de teamleider van het Privacy team. Het gehele IB&P team wordt aangestuurd door de CISO en is onderdeel van Corporate Informatie Management van de dienst Bestuurszaken en Informatiemanagement. Hieronder valt naast IB&P, Architectuur, IV strategie en Project Portfoliomanagement. Dit geheel wordt aangestuurd door de directeur Corporate Informatie Management.

Werkzaamheden Privacy Officer:
• Het verder vertalen en ontwikkelen van het nieuwe IB&P beleid naar operationele standaarden en procedures;
• Uitdragen, implementeren en monitoren van het IB&P Beleid;
• Het informeren over verplichtingen die voortvloeien uit de AVG, de Uitvoeringswet AVG en andere regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens;
• Ondersteunen, adviseren en toetsen van technische en organisatorische maatregelen ter bescherming van persoonsgegevens en privacy risico beperking;
• Opstellen en beheren van registratie/documentatie van de verwerkingen van persoonsgegevens;
• Creëren van bewustwording in alle lagen van de organisatie;
• Ondersteunen en adviseren bij het uitvoeren van DPIA’s;
• Ondersteunen en adviseren bij het opstellen van verwerkersovereenkomsten en andere relevante overeenkomsten;
• Beheren van het meldpunt AVG voor betrokkenen die een beroep doen op hun rechten en fungeren als vraagbaak;
• Met de Functionaris Gegevensbescherming meewerken aan eventuele onderzoeken door de toezichthouder (Autoriteit Persoonsgegevens);
• Steekproefsgewijs toetsen of bedrijfsonderdelen AVG-compliant zijn;
• Oplossende en adviserende rol bij beveiligingsincidenten t.a.v persoonsgegevens (datalekken);
• Analyseren en verbeteren van privacy gerelateerde werkprocessen.

Eisen:

  • Je hebt een HBO of WO diploma;
  • Je bent goed thuis in wet- en regelgeving op het gebied van privacy, bijvoorbeeld omdat je een CIPP/E certificaat hebt;
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het toepassen van privacywet- en regelgeving in een complexe omgeving met grote aantallen verwerkingen van persoonsgegevens;
  • Kennis van informatiesystemen en de beveiligingsbehoefte binnen een (onderwijs)organisatie;
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Je hebt een goed gevoel voor een grote organisatie met complexe processen, je gaat hier flexibel mee om en je bent een echte netwerker;
  • Je kunt je makkelijk inleven in verschillende mensen en situaties, bent een innemende gesprekspartner op alle niveaus en je staat waar nodig stevig in je schoenen;
  • Je kan zelfstandig werken, maar je bent ook een prettige collega om in een team mee samen te werken;
  • Je schrijft en spreekt goed Nederlands en Engels.

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie en onderbouwing. 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 30 jun 2022    Expertise: Android developer
Locatie: Utrecht, Remote    Uiterste reactiedatum: 30 jun 2022    Expertise: Business development manager, Consultant, Business Consultant, Overig (Management & Consulting)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 28 jun 2022    Expertise: Secretaresse, Personal assistant, Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 29 jun 2022    Expertise: Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement)

Onze partners