Interim PMO #KRTZ8494456

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 8 februari 2022
Reageren tot 13 februari 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Arnhem
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 23 februari 2023
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 60 per uur
Branche Onderwijs | Educatie

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een ervaren PMO. Bij voorkeur 5 jaar+ ervaring in deze of een soortgelijke rol.De opdracht duurt vanaf start 12 maanden.Algemene beschrijvingEen PSO’er ondersteunt de projectmanager bij het doorlopen van het projectproces. Dit proces bestaat uit een aantal fasen (opstarten, initiëren, uitvoeren en afsluiten) afgeleid van de Prince2-methode. Hierin voert de PMO’er werkzaamheden uit op het gebied van projectorganisatie, planning, resourcemanagement, projectfinanciën, projectdocumentatie en leerpunten. Het is belangrijk dat een goede afstemming plaatsvindt tussen de projectmanager en PMO’er op het gebied van verwachtingen, taken/bevoegdheden en communicatie. Een PSO’er is de linker- en rechterhand van de projectmanager, daarin is eigen inbreng zeer gewenst.Naast de procesondersteuning kan de PMO’er extra werkzaamheden in het project uitvoeren onder regie van de projectmanager. Hierbij kun je denken aan het opstellen van de periodieke voortgangsrapportage over het project of het concept voor een projectvoorstel. De projectmanager blijft hierin altijd eindverantwoordelijk.De toegevoegde waarde van een PMO’er is het borgen van het projectproces en het ontzorgen van een projectmanager waardoor zij zich kunnen focussen op andere werkzaamheden. Daarnaast heeft de PMO’er bij alle werkzaamheden de verantwoordelijkheid om de gestelde kwaliteitsnorm, aangestuurd vanuit het Portfolio Management Office, te waarborgen.Taken/verantwoordelijkheden-Ondersteunen bij het opbouwen van de projectorganisatie;-Ondersteunen bij het opbouwen en bijwerken van de planning en capaciteit voor het project en dit vervolgens najagen; -In samenwerking met de projectmanager en het projectteam inschatten van de benodigde resources voor het project, de resourceaanvragen verwerken in de Principal Toolboxen de voortgang van de gemaakte afspraken hierover monitoren; -Ondersteunen bij de financiële inrichting van en verantwoording over het project; -Verzamelt zelfstandig projectstatus en signaleert knelpunten t.b.v. de voortgangsrapportage over het project;-Bijwerken van tooling op het gebied van planning, financiën, resources, issue- en risicologboek en documentatie;-Gedurende het project borgen dat alle relevante projectdocumentatie beschikbaar is in de Principal Toolbox;-Bespreekbaar maken en vastleggen van de leerpunten;-Klankbord voor de projectmanager en de projectorganisatie.

Eisen:

Om de functie goed uit te kunnen voeren heeft de PMO-er de volgende kennis en competenties:

  • Afgeronde HBO Bachelor of hoger 
  • minimaal 5 jaar werkervaring als Project Support Officer
  • werkervaring in werken binnen project- / programmaorganisaties in een PMO-team;
  • kennis en ervaring met Prince2, IPMA-PMO en Agile (voorkeur Yellow Belt);
  • kennis en ervaring met de Fortes Change Cloud en Office365;

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 jul 2024    Expertise: Directeur, Teamleider, Overig (Management & Consulting)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 23 jun 2024    Expertise: Financial controller, Business controller, Overig (Financieel)
Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 23 jun 2024    Expertise: Administratief medewerker, Overig (Administratief)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 30 jun 2024    Expertise: Scrum master ICT, Agile coach, Projectmanager, Projectmanager ICT, Programmamanager, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement), Overig (Training / Educatie / Coaching)

Onze partners